Guest

Η Cisco ανακοινώνει νέες Data Center καινοτομίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης υβριδικών Cloud

Ta data center switches επόμενης γενιάς προσφέρουν υπηρεσίες cloud, σε κλίμακα cloud με cloud economics. Η πρώτη, από άκρο σε άκρο hyperconverged (υπερσυγκλίνουσα) λύση της βιομηχανίας προσφέρει ευκινησία, ευελιξία και απλότητα. Η λύση CliQr επιτυγχάνει πραγματική διαχείριση του κύκλου ζωής και ενοποιημένη ενορχήστρωση.

Μαρούσι, 10 Μαρτίου 2016. Η Cisco ανακοίνωσε πρόσφατα καινοτομίες τεχνολογίας data center σε τρείς βασικούς τομείς: δικτύωση, hyperconverged υποδομή και ενορχήστρωση υβριδικού cloud, που θα δώσουν δυνατότητα ανάπτυξης application-centric (με επίκεντρο την εφαρμογή) υβριδικών cloud. Η Cisco συνεχίζει να ηγείται στην καινοτομία data center με SDN-ready Nexus switches που παραδίδουν cloud κλίμακας 10/25/40/50/100 Gbps, με έως 10 φορές βελτίωση της επίδοσης σε κορυφαίες μετρήσεις της βιομηχανίας. Οι νέες πλατφόρμες switching παρέχουν την κλίμακα, τηλεμετρία, ασφάλεια και επίδοση που απαιτούνται για κατανεμημένα containers και μικροϋπηρεσίες, καθώς και για την κίνηση χωρίς απώλειες που απαιτείται για IP storage και για hyperconverged υποδομές. Τα νέα switches δίνουν στους πελάτες της Cisco ένα πλεονέκτημα καινοτομίας δύο χρόνων σε σχέση με ανταγωνιστικές τεχνολογίες.

Η Cisco ανακοίνωσε επίσης τα Cisco HyperFlex™ Systems, τα οποία είναι χτισμένα πάνω στο UCS της Cisco, την κορυφαία υπολογιστική πλατφόρμα της βιομηχανίας, που προσφέρει μία καινούρια αρχιτεκτονική προσέγγιση στην hyperconverged υποδομή. Τα Cisco HyperFlex Systems απλοποιούν τον policy-based αυτοματισμό των δικτύων, compute και storage για το ευρύτερο σύνολο των εταιρικών εφαρμογών. Το Cisco HyperFlex ξεπερνά την πρώτη γενιά hyperconverged λύσεων, οι οποίες παρουσίαζαν σοβαρούς περιορισμούς όσον αφορά στην επίδοση, στην ευελιξία και στη λειτουργική απλότητα που απαιτείται από το σημερινό IT περιβάλλον των μικροϋπηρεσιών, των containers, των νέων εφαρμογών και των clouds. Έτσι η Cisco επεκτείνει τη σειρά προϊόντων της πλήρως software-defined υποδομής της, από υπολογιστικά συστήματα με UCS, δίκτυα με ACI και λύσεις SDN, και στο Hyperflex για storage.

Επιπροσθέτως, η Cisco ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει την CliQr Technologies Inc. Η πλατφόρμα CloudCenter της CliQr θα παρέχει στους πελάτες περιεκτική, αλλά απλοποιημένη application-centric ενορχήστρωση για ιδιωτικά, υβριδικά και δημόσια clouds. Η CliQr προσφέρει μια μοναδική, εύληπτη πλατφόρμα, που τους βοηθάει να διαχειριστούν το συνολικό κύκλο ζωής της εφαρμογής μέσα από υβριδικά περιβάλλοντα IT, είτε αυτά είναι απλά είτε περίπλοκα. Η πλατφόρμα CliQr συνδέει εφαρμογές επιχειρήσεων με ετερογενείς υποδομές data center, όπως bare-metal, containers και virtualized περιβάλλοντα.

Οι ανακοινώσεις αυτές της Cisco είναι οι πρώτες από πολλές που αφορούν σε hardware και software καινοτομίες που η εταιρία σχεδιάζει να φέρει στην αγορά το 2016. Ο στόχος είναι να βοηθήσει τους πελάτες της να επιτύχουν ασφαλή και αποδοτικά data centers, τα οποία συμβαδίζουν με την ταχύτητα της επιχείρησης και επιταχύνουν την υιοθέτηση υβριδικών περιβαλλόντων cloud.

Cisco HyperfFlex™ Systems

Βασιμένα στη βραβευμένη τεχνολογία UCS της Cisco, τα Cisco HyperfFlex™ Systems αντιπροσωπεύουν την επόμενη γενιά στην hyperconverged υποδομή και πρωτοπορούν παραδίδοντας την πρώτη από άκρο σε άκρο hyperconverged λύση της βιομηχανίας. Η σειρά προϊόντων Hyperflex, επεκτείνει το UCS της Cisco στις converged υποδομές, όπου συνολικά μετρούν πάνω από 50,000 πελάτες παγκοσμίως. Η σειρά Hyperflex αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα για πελάτες που αναπτύσσουν εταιρικές εφαρμογές στα data centers τους και για απομακρυσμένα γραφεία και υποκαταστήματα, εκεί όπου η hyperconverged υποδομή αναμένεται να αποτελέσει μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.
Τα πλεονεκτήματα του Hyperflex περιλαμβάνουν:

 • Plug-n-play setup μέσα σε λίγα λεπτά, με ευέλικτη, προσαρμόσιμη και ανεξάρτητη κλιμάκωση της χωρητικότητας των υπολογιστικών συστημάτων, του δικτύου και του storage
 • Ισχυρές υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων, όπως ταχείς κλώνοι και non-intrusive (μη διεισδυτικά) στιγμιότυπα με πάντα ενεργή inline deduplication και inline συμπίεση, που αποδίδουν μέχρι 80% μείωση στο αποτύπωμα των δεδομένων
 • 30% μείωση στο TCO και έως 40% υψηλότερη επίδοση σε σύγκριση με ανταγωνιστικές λύσεις, επεκτείνοντας την hyperconvergence (υπερσύγκλιση) σε ένα ευρύτερο φάσμα εταιρικών εργασιών.

Η Επόμενη Γενιά Nexus Switches και Software της Cisco: Ταχύτητα και Τηλεμετρία

Οι καινοτομίες ASIC της Cisco ενισχύουν τα switches της νέας γενιάς, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταβούν στα 25/50/100 Gbps, στο κόστος και την πυκνότητα των σημερινών δικτύων 10/40 Gbps, με μία αύξηση του εύρους ζώνης έως και 10 φορές.

Τα νέα switches Nexus 9000 προσφέρουν:

 • Την κορυφαία επίδοση για 100 Gbps, με 25% περισσότερη non-blocking επίδοση, στο 50% του κόστους συγκρίσιμων λύσεων, συν μεγαλύτερη αξιοπιστία και χαμηλότερη ισχύ.
 • Τηλεμετρία δικτύου σε πραγματικό χρόνο σε ρυθμό 100 Gbps, που δίνει τη δυνατότητα ασφάλειας δικτύου με pervasive (έντονο) NetFlow και επίλυση προβλημάτων σε όλο το εύρος του fabric.
 • Τη δυνατότητα κλιμάκωσης προς τα πάνω έως και 10 φορές στις διευθύνσεις IP και στα τερματικά σημεία σε κλίμακα cloud και υποστήριξης πάνω από ένα εκατομμύριο containers ανά rack.
 • Μοναδικές υπηρεσίες cloud με προσαρμόσιμη χωρητικότητα και έλεγχο συμφόρησης, επιτρέποντας στους πελάτες να υποστηρίζουν κίνηση χωρίς απώλειες για IP storage,  hyperconverged και converged υποδομές, προσφέροντας χρόνους ολοκλήρωσης εφαρμογής 50% ταχύτερους από παραδοσιακές ανταγωνιστικές πλατφόρμες.
 • Μελλοντική θωράκιση με cloud economics για τη μετάβαση σε hyperconverged υποδομή και εφαρμογές που βασίζονται σε μικροϋπηρεσίες και containers.

Επιπροσθέτως, η Cisco ανακοινώνει:

 • Βελτιώσεις στο λογισμικό που δίνουν τη δυνατότητα υποστήριξης ACI για Cisco Nexus 7000 switches, προστατεύοντας τις τεχνολογικές επενδύσεις των πελατών στα πιο συνηθισμένα σενάρια υλοποιήσεων.
 • Τα νέα data centers switches Cisco Nexus 3000, τα οποία συνεχίζουν να προσφέρουν αρχιτεκτονική επιλογή σε πελάτες που προτιμούν εμπορικές silicon-based λύσεις. Αυτά, είναι βασισμένα σε κορυφαία chips της βιομηχανίας και προσφέρουν 25/50/100 Gbps. Η Cisco προσφέρει την ευρύτερη σειρά προϊόντων data center switching της βιομηχανίας και αποτελεί την εταιρία-ηγέτη στη βιομηχανία πώλησης silicon based πλατφορμών, με πάνω από 10 εκατομμύρια ports στην οικογένεια Nexus 3000.

Αυτοματισμός με το Cisco Nexus Fabric Manager

To Cisco Nexus Fabric Manager αυτοματοποιεί τον ολοκληρωμένο κύκλο ζωής του fabric, με ένα απλό point-and-click web interface και προσφέρει αυτοματοποιημένα στιγμιότυπα και επαναφορά ρυθμίσεων. Το Nexus Fabric Manager χτίζει και αυτό-διαχειρίζεται ένα VXLAN-based fabric, ρυθμίζοντας δυναμικά switches με απλοποιημένες ενέργειες του χρήστη. Ένας IT manager μπορεί να αναπτύξει πλήρως ένα VXLAN-based fabric σε μόλις τρία βήματα, να ολοκληρώσει με zero touch provisioning και να αναβαθμίσει όλα τα fabric switches σε μια νέα έκδοση λογισμικού σε μόλις 4 κλικ του ποντικιού.

Υπηρεσίες Cloud σε Κλίμακα Cloud με Cloud Economics

Οι καινοτομίες της Cisco σε hardware και software θα βοηθήσουν τους οργανισμούς IT να υιοθετήσουν πιο γρήγορα υβριδικά περιβάλλοντα που θα εκπληρώνουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων σήμερα και στο μέλλον.

 • Κλίμακα Cloud: ταχύτητες 1/10/25/40/50/100 Gbps, έως 10 φορές περισσότερες διευθύνσεις IP και τερματικών σημείων, συν υποστήριξη για ένα εκατομμύριο containers ανά rack
 • Υπηρεσίες Cloud: hyperconverged υποδομή, τηλεμετρία σε πραγματικό χρόνο, ευφυείς buffers για κίνηση χωρίς απώλειες, 50 τοις εκατό υψηλότεροι χρόνοι ολοκλήρωσης εφαρμογής, συν ορατότητα κάθε πακέτου, κάθε ροής, κάθε ταχύτητας
 • Cloud Economics: Προστασία επένδυσης και μελλοντική θωράκιση με 25 Gbps στην τιμή των 10 Gbps και 100 Gbps στην τιμή των 40 Gbps.

Διευρυμένο ACI Ecosystem

Η Cisco επεκτείνει το ACI Ecosystem, προσφέροντας τις ακόλουθες τεχνολογικές πρωτοπορίες:

 • Infoblox, το οποίο αυτοματοποιεί ρυθμίσεις και αλλαγές δικτύου
 • N3N, το οποίο επεκτείνει την ορατότητα ACI πέρα από το δίκτυο σε ολόκληρο το data center
 • Tufin, το οποίο παρέχει ορατότητα, έλεγχο και ενορχήστρωση αλλαγών ασφάλειας διαμέσου ετερογενών περιβαλλόντων
 • vArmour, το οποίο παρέχει application-aware micro-segmentation με προηγμένες αναλύσεις ασφάλειας
 • Veritas, το οποίο συλλέγει, προστατεύει, αναλύει και βελτιστοποιεί τα global data των πελατών.

Η Cisco καλωσορίζει στο ACI ecosystem έναν αριθμό καινοτόμων στην τεχνολογία, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον αυτοματισμό του ACI μέσω των ανοιχτών REST APIs, έτσι ώστε να προσφέρουν υπερ-ευέλικτη ανάπτυξη εφαρμογών, ασφάλεια, διακυβέρνηση και λειτουργίες cloud.

Τα νέα μέλη περιλαμβάνουν:


Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στο IT, που βοηθά τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τις μελλοντικές ευκαιρίες, αποδεικνύοντας πως μοναδικά πράγματα μπορούν να συμβούν όταν άνθρωποι και συσκευές συνδέονται και επικοινωνούν με τρόπο που ποτέ πριν δεν είχαμε πιστέψει. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://thenetwork.cisco.com.

Υπεύθυνος Τύπου

Γιώργος Ζουμπουρλής
Communication EFFECT
T.: 210 6898314
E.: g.zoubourlis@communicationeffect.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το