Guest

Η Cisco εξελίσσει την τηλεοπτική πλατφόρμα Videoscape με τη λειτουργία «Video in the Cloud»

Hierarchical Navigation

Η νέα τεχνολογία βίντεο δικτύωσης μέσω cloud επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να επιταχύνουν τη διάθεση των υπηρεσιών τους σε οποιουδήποτε τύπου οθόνη

Μαρούσι, 7 Φεβρουαρίου 2012. Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα ότι το Cisco Videoscape™, η ολοκληρωμένη τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας για παρόχους υπηρεσιών που συνδυάζει την ψηφιακή τηλεόραση και το «online video» περιεχόμενο, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές επικοινωνιών, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες "video in the cloud" που ενεργοποιούν επιπλέον πηγές εσόδων για τους παρόχους υπηρεσιών και δημιουργούν νέες εμπειρίες ψυχαγωγίας για τους καταναλωτές. Η Cisco ανακοίνωσε επίσης ότι πολλοί μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών βίντεο, όπως είναι η Rogers Communications από τον Καναδά, η YES από το Ισραήλ και η Numéricable της Γαλλίας, έχουν επιλέξει το Videoscape για την παροχή υπηρεσιών βίντεο νέας γενιάς.

Σημαντικά χαρακτηριστικά:

Στην έκθεση CES 2012, η Cisco ανακοίνωσε μια σειρά από νέα προϊόντα Videoscape που επιτρέπουν τη δημιουργία εμπειριών "video in the cloud" για τους καταναλωτές, οι οποίες προσφέρουν μια σταθερή εμφάνιση και αίσθηση σε όλες τις συσκευές, όπου και αν χρησιμοποιούνται. Με αυτήν τη νέα τεχνολογία, οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες δυνατότητες "τηλεόρασης σε οποιαδήποτε οθόνη", οι οποίες επιτρέπουν την παροχή υπηρεσιών ζωντανού βίντεο και βίντεο κατ’ απαίτηση όχι μόνο σε υπολογιστές PC και Mac, αλλά και σε συσκευές iPad, iPhone και Android.

Πλέον, το περιεχόμενο που αποθηκεύεται στο cloud είναι περισσότερο από αυτό που αποθηκεύεται στις οικιακές συσκευές. Οι πάροχοι υπηρεσιών αξιολογούν συνεχώς νέους τρόπους για τη μετάδοση ζωντανών γραμμικών (παραδοσιακών) καναλιών καθώς και προγραμμάτων κατ’ απαίτηση που βασίζονται στο cloud σε ένα μεγάλο εύρος διαχειριζόμενων και μη διαχειριζόμενων συσκευών IP εντός και εκτός σπιτιού. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν αποκωδικοποιητές IP, προσωπικούς υπολογιστές (PC), φορητούς υπολογιστές, tablet, κονσόλες για παιχνίδια, smartphone και τηλεοράσεις με πρόσβαση στο Internet. Το Videoscape ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς έχει σχεδιαστεί ως ανοικτή πλατφόρμα που βασίζεται στο λογισμικό. Η πλατφόρμα αυτή διευκολύνει τη μετάβαση σε μια εξολοκλήρου δικτυακή υποδομή βίντεο, στην οποία τα επιμέρους στοιχεία του cloud, της δικτύωσης και των τοπικών εφαρμογών συνεργάζονται μεταξύ τους επιτρέποντας στα βίντεο να αναπαράγονται, να σταματούν και να συνεχίζουν σε όλες αυτές τις συσκευές. 

Νέες τεχνολογιες για υλοποιήσεις τοπικής εφαρμογής (client).

 • Οικογένεια Videoscape Multiscreen Gateway. Η σειρά Cisco 9800 εγκαινιάζει μια νέα οικογένεια προϊόντων gateway για πολλαπλές οθόνες. Με έξι tuner που επιτρέπουν την παρακολούθηση και την εγγραφή έξι ροών βίντεο ταυτοχρόνως, προσφέρει ζωντανό, μαγνητοσκοπημένο και κατ’ απαίτηση περιεχόμενο – σε τυπική και υψηλή ευκρίνεια και με υποστήριξη 3DTV – σε πολλαπλές οθόνες στην ίδια κατοικία με αποκωδικοποιητές που βασίζονται στην παραδοσιακή τεχνολογία διαμόρφωσης ορθογωνισμού (quadrature amplitude modulation - QAM) και σε δικτυακούς αποκωδικοποιητές που βασίζονται εξολοκλήρου σε IP. Είναι επίσης μια ευέλικτη πλατφόρμα που υποστηρίζει όλες τις ανάγκες των παρόχων καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης και ασύρματων υπηρεσιών. 
 • Το Videoscape Voyager Vantage είναι μια πλατφόρμα λογισμικού για τη σύνδεση αποκωδικοποιητών στο cloud, το οποίο προσφέρει στους παρόχους υπηρεσιών όλα όσα χρειάζονται για την υλοποίηση πλούσιων περιβαλλόντων εργασίας χρήστη (UI) και ηλεκτρονικών οδηγών προγραμμάτων (EPG) και την παροχή εκτενών καταλόγων για βίντεο κατ’ απαίτηση (VoD). Επίσης, επιτρέπει την ενσωμάτωση νέων εφαρμογών για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο μέσω Internet, κοινή χρήση περιεχομένου και άλλα. 

Ορισμένες από τις νέες προσθήκες στο Videoscape για υλοποιήσεις cloud (οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με την πλατφόρμα Cisco Unified Cloud Services):

 • Videoscape Voyager Virtual – Ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη που  δημιουργειται στο cloud και μεταδίδει βίντεο IP σε αποκωδικοποιητές παλαιάς τεχνολογίας MPEG-2, ενώ παρέχει υποστήριξη για νέες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), παιχνιδιών, ηλεκτρονικών οδηγών προγράμματος (EPG), χρονικής μετατόπισης βίντεο και απομακρυσμένων περιβαλλόντων εργασίας χρήστη.
 • Τεχνολογία back-office Cisco Conductor (για βίντεο QAM): επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες βίντεο ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά μέσω ενός ολοκληρωμένου πίνακα ελέγχου βίντεο και αξιοποιώντας δυνατότητες διαχείρισης υπηρεσιών σε διάφορα δίκτυα και συσκευές.
 • Το Cisco Media Processor και η υπηρεσία Transcode Manager βελτιώνουν τις δυνατότητες των παρόχων υπηρεσιών όσον αφορά τη διάθεση περιεχομένου βίντεο σε δεύτερες και τρίτες οθόνες με διευρυμένη υποστήριξη μορφών βίντεο, όπως τεχνολογίες προσαρμογής bit rate (ABR) (οι οποίες βελτιστοποιούν την παροχή υπηρεσιών σε κάθε οθόνη για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εμπειρίας).
 • Η εφαρμογή Videoscape Content Delivery Network (CDN) Analytics επιτρέπει τη δημιουργία λεπτομερών αναφορών, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών να συλλέγουν και να παρακολουθούν πιο λεπτομερείς πληροφορίες από το σύστημα Cisco Content Delivery System (CDS) ή από συστήματα παροχής CDN άλλων κατασκευαστών και να αναλύουν την απόδοση του δικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Σχετικές δηλώσεις:

 • Jesper Andersen, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Service Provider Video Technology Group, Cisco

  "Η Cisco προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες δικτυακές λύσεις βίντεο που διατίθενται στην αγορά για παρόχους υπηρεσιών. Τον χρόνο που μας πέρασε, επικεντρωθήκαμε στην βελτίωση και την ενίσχυση της πλατφόρμας Videoscape με νέες δυνατότητες που υποστηρίζουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες των πελατών μας. Μόνο το Videoscape προσφέρει την συνδυασμένη ισχύ του δικτύου, του cloud και της τοπικής εφαρμογής (client) μειώνοντας τον χρόνο διάθεσης στην αγορά των νέων υπηρεσιών βίντεο για πολλαπλές οθόνες. Με την προσθήκη των νέων δυνατοτήτων cloud, είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα κανάλια διανομής προγραμμάτων και νέες ευκαιρίες προβολής που θα αυξήσουν τα έσοδά τους".

 • Greg Ireland, διευθυντής έρευνας, IDC, Βίντεο για καταναλωτές         

  "Οι πάροχοι υπηρεσιών αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να γεφυρώσουν το χάσμα που μας χωρίζει από τη μετάβαση σε τεχνολογίες IP και cloud, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών βίντεο στους καταναλωτές που θα τους ακολουθούν παντού. Το Videoscape της Cisco προσθέτει πολλές νέες δυνατότητες, οι οποίες επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών να αξιοποιούν καλύτερα τις λειτουργίες του και να προσφέρουν στους πελάτες τους συναρπαστικές εμπειρίες σε πολλαπλές οθόνες".


ΣχετικÜ με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) εßναι η κορυφαßα εταιρεßα παγκοσμßως στην ανÜπτυξη δικτýων που μεταμορφþνει τον τρüπο με τον οποßο οι Üνθρωποι συνδÝονται, επικοινωνοýν και συνεργÜζονται. Περισσüτερες πληροφορßες σχετικÜ με τη Cisco εßναι διαθÝσιμες στη διεýθυνση http://www.cisco.com. ΣυνεχÞς ενημÝρωση εßναι διαθÝσιμη στη διεýθυνση http://newsroom.cisco.com.

Cisco και Cisco logo εßναι εμπορικÜ σÞματα Þ καταγεγραμμÝνα εμπορικÜ σÞματα της Cisco και/Þ των θυγατρικþν της στις ΗνωμÝνες Πολιτεßες και Üλλες χþρες. Λßστα με τα εμπορικÜ σÞματα της Cisco εßναι διαθÝσιμη στη διεýθυνση http://www.cisco.com/go/trademarks. ΕμπορικÜ σÞματα τρßτων παρüχων εßναι περιουσßα των αντßστοιχων ιδιοκτητþν τους. Η χρÞση του üρου συνεργÜτης δεν υπονοεß οποιαδÞποτε σχÝση συνεργασßας ανÜμεσα στη Cisco και σε Üλλη εταιρεßα. 

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το