Guest

Η Cisco επιδεικνύει την ηγετική θέση της σε αναβαθμίσιμα, cloud-ready virtualized κέντρα δεδομένων, με σημαντικές ανακοινώσεις

Hierarchical Navigation

Με 5.000 πελάτες για το 10GbE Nexus, 7.000.000 διατεθιμένα Nexus Switching Port, και περίπου 4.000 πελάτες UCS, η Cisco ισχυροποιεί τη θέση της στο Data Center Virtualization, στο Unified Fabric και τον ανοιχτό κώδικα NX-OS


Μαρούσι, 28 Φεβρουαρίου 2011 - Η Cisco προέβη σε μία σειρά από σημαντικές ανακοινώσεις, τόσο σε τεχνολογικό επίπεδο όσο και αναφορικά με τους πελάτες της σχετικά με τις οικογένειες Unified Fabric, Unified Computing System και Unified Network Services, οι οποίες αποτελούν τη βάση του αρχιτεκτονικού πλαισίου Data Center Business Advantage.

Η Cisco ανακοίνωσε ότι αποστέλλει την εκατομμυριοστή θύρα Nexus 10Gb Ethernet, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυρών Nexus σε περιβάλλον παραγωγής για πελάτες σε περισσότερες από 7.000.000. Εξάλλου, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού της έτους, η εταιρεία υπερέβη τους 10.000 πελάτες σε NX-OS και έφτασε τους 4.000 πελάτες σε Unified Computing Systems, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πλατφόρμες γίνονται η προτιμώμενη υποδομή για το επόμενης γενιάς data center virtualization καθώς και για private clouds που απευθύνονται στον δημόσιο τομέα, σε επιχειρήσεις, εταιρικούς πελάτες και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Οι οικογένειες προϊόντων Nexus και UCS παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην γκάμα cloud computing της Cisco. Προσφέρουν τα δομικά στοιχεία για εικονικά κέντρα δεδομένων και private clouds, και ήδη αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό από επιχειρήσεις για εφαρμογές private cloud όπως desktop virtualization, φωνή, video, συνεργασία και ασφάλεια.

Η πρωτοπορία της Cisco αναφορικά με το unified fabric βασίζεται στην παροχή αρχιτεκτονικής ευελιξίας για οποιαδήποτε εφαρμογή, σε οποιοδήποτε σημείο και σε οποιονδήποτε βαθμό με ανοιχτό, ασφαλή και αναβαθμίσιμο τρόπο. Οι οικογένειες προϊόντων Nexus και Unified Computing System είναι σχεδιασμένες ώστε να βοηθήσουν τους πελάτες να δημιουργήσουν κέντρα δεδομένων με έναν τμηματικό τρόπο. Η Cisco υιοθέτησε μία εξελικτική, βασισμένη σε πρότυπα προσέγγιση σε όλη την γκάμα κέντρων δεδομένων επόμενης γενιάς, ώστε να προσφέρει στους πελάτες την ηρεμία που χρειάζονται αναφορικά με την προστασία της επένδυσής τους.

Ορόσημα των Unified Fabric και Unified Computing

 • Περισσότεροι πελάτες επιλέγουν το Cisco Unified Computing System για την ανάπτυξη Data Center Virtualization και Cloud Computing -Από το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011, τα έσοδα από το Unified Computing System αυξήθηκαν πάνω από 700% σε ετήσια βάση, ανεβάζοντας τον ετήσιο ρυθμό των εσόδων για το UCS στα $650 εκατ.
 • Η οικογένεια Nexus παρουσιάζει μεγάλη αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση - Οι πωλήσεις του Nexus 5000 αυξήθηκαν κατά 56% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2011 της Cisco. Την ίδια περίοδο τα έσοδα από το Nexus 2000 αυξήθηκαν κατά 150%, ενώ εκείνα από το Nexus 7000 αυξήθηκαν κατά 100% περίπου με έναν ετήσιο ρυθμό της τάξης του $1 δισ.
 • Επέκταση Επιλογών Εφαρμογών για το NX-OS - Επιπλέον, η Cisco ανακοίνωσε ότι διαθέτει διευρυμένες επιλογές για τους πελάτες, καθώς ο αριθμός των πιστοποιημένων εφαρμογών που τρέχουν σε ανοιχτού κώδικα NX-OS ξεπερνούν τις 10.000. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 40 μεγάλοι ανεξάρτητοι πάροχοι λογισμικού (ISVs) έχουν ενσωματώσει εφαρμογές στο UCS ή το Nexus API. Το NX-OS εξακολουθεί να είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που ενοποιεί τη δικτύωση, τα συστήματα αποθήκευσης και τα υπολογιστικά συστήματα τόσο μέσα όσο και μεταξύ των data center fabrics.
 • Η Cisco προστατεύει τις επενδύσεις των πελατών της με καινοτομίες που βασίζονται σε πρότυπα - Η Cisco έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση βασισμένη σε πρότυπα σε όλη την γκάμα κέντρων δεδομένων επόμενης γενιάς, για να προσφέρει στους πελάτες της την ηρεμία που χρειάζονται αναφορικά με την προστασία της επένδυσής τους. Το Cisco unified fabric υποστηρίζει το πρότυπο 801.Qbh για virtualization και χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα INCITS και IEEE DCBX. Η Virtual Network Interface Card στο UCS βασίζεται στο πρότυπο του κλάδου SR-IOV.

Η Cisco θα ενισχύσει την ηγετική της θέση όσον αφορά στην τεχνολογία του κέντρου δεδομένων την άνοιξη του 2011, όταν θα ανακοινώσει καινοτομίες στη βασισμένη σε πρότυπα γκάμα fabric, καθώς και δυνατότητες που ενισχύουν την αρχιτεκτονική ευελιξία του fabric, με στόχο την υποστήριξη οποιασδήποτε εφαρμογής σε οποιοδήποτε σημείο και σε οποιαδήποτε κλίμακα. Πρόκειται για τις εξής καινοτομίες:

 • Κορυφαία στον κλάδο ενοποίηση με μία κατ' απαίτηση δικτύωση.
 • Καινοτομίες που προσφέρουν απρόσκοπτη μετάβαση σε virtualized, cloud-ready περιβάλλον.
 • Μία ολοκληρωμένη, βασισμένη σε πρότυπα αρχιτεκτονική για να επεκτείνει την ενοποίηση του unified fabric πέρα από το σημείο πρόσβασης.
 • Επέκταση οικογένειας προϊόντων Nexus για την αντιμετώπιση του φόρτου εργασίας με πολύ μικρό χρόνο καθυστέρησης.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • «Οι πελάτες μίλησαν με το πορτοφόλι τους. Πιστεύουν ξεκάθαρα ότι μία προσέγγιση βασισμένη σε πρότυπα, η οποία συνδυάζει την ενοποιημένη πληροφορική με το unified fabric και τις υπηρεσίες ενοποημένου δικτύου, προσφέρει το κέντρο δεδομένων που αναζητούν», δήλωσε ο John McCool, senior vice president, data center switching and services group. «Η ταχύτητα υιοθέτησης της πλατφόρμας Nexus και UCS εκφράζεται σε μεγάλο βαθμό ευελιξίας και προστασίας επένδυσης που προσφέρει η προσέγγιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος».

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

Βραβεία και Αναγνώριση από τον Κλάδο: Το χαρτοφυλάκιο λύσεων για κέντρα δεδομένων της Cisco έχει διακριθεί με δεκάδες βραβεία του κλάδου, όπως τα eWeek Product of the Year, InfoWorld Technology of the Year, CRN Tech Innovator Award και Best of VMWorld.

Λέξεις - Κλειδιά: Cisco, Κέντρο Δεδομένων, Data Center Switches, Unified Computing System, Unified Fabric

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 210 6381457, 694 7656057
E-mail: New Email stheodor@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail