Guest

Η Cisco συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση του 'Connected World' στο IPv6

Hierarchical Navigation

Μαρούσι, 26 Μαΐου 2011 - Η Cisco, η εταιρεία που εδώ και 25 χρόνια παίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του Internet Protocol, και η οποία είναι ο πρώτος δικτυακός πάροχος που θα εκτελέσει την πρώτη 24ωρη "δοκιμή" της επόμενης έκδοσης του IP σε παγκόσμιο επίπεδο, στις 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα συμβάλουν στην ομαλή μετάβαση από το IPv4 στο IPv6. Τα προϊόντα έρχονται ως απάντηση στα αποτελέσματα μίας νέας μελέτης της Cisco που καταγράφει τις σκέψεις κορυφαίων επαγγελματιών της Πληροφορικής σχετικά με την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη συντήρηση του IPv6, καθώς και την πρόθεσή τους να αναζητήσουν τεχνογνωσία εκτός εταιρείας με στόχο την επίβλεψη της αλλαγής.

Όταν η δεξαμενή «στέγνωσε» από διευθύνσεις IPv4 στις αρχές του έτους, η μετάβαση στο IPv6 έγινε η μόνη λύση που θα μπορούσε να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα την επιχειρησιακή συνέχεια. Η προσπάθεια απαιτεί ενοποίηση των IPv4 και IPv6 σε δίκτυα, λογισμικό και εφαρμογές. Για να αντιμετωπιστεί η μοναδική αυτή πρόκληση, η Cisco διαθέτει μία ευρεία γκάμα από switches, routers και συσκευές ασφάλειας που έχουν περάσει τόσο από διεθνείς δοκιμές IPv6 (δείτε το "IPv6-ready logo") όσο και από δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες (συμβατότητα "USGv6"). Πολλοί στις αρχές του μήνα είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν σχετικά με αυτή τη σημαντική γκάμα προϊόντων, όταν η Cisco, ένας από τους κύριους συμμετέχοντες στην έκθεση Interop, συνεργάστηκε με πολλούς παρόχους για να κάνει το InteropNet το πρώτο ολοκληρωμένο δίκτυο που θα τρέχει σε IPv4 και IPv6 παράλληλα, προσφέροντας υπηρεσίες δεδομένων, φωνής και video σε περισσότερους από 15.000 επισκέπτες και 400 εκθέτες.

Σημαντικά Προϊόντα/Υπηρεσίες

Η Cisco εκτείνει την πρωτιά της στο IPv6 με νέες λύσεις που προσφέρουν στους πελάτες εύκολη και γρήγορη μετάβαση από το IPv4.

 • Η συμβατή με USGv6 υποστήριξη, ιδιαίτερα η IPsec v2, για εικονικά ιδιωτικά δίκτυα IPv6 σε πλατφόρμες Cisco ISR G2 router, διευκολύνει τη μετάβαση σε περιβάλλον dual-stack IP, ολοκληρώντας την υφιστάμενη σουίτα των IPv6-enabled ISR routers.
 • Μεταβαλλόμενη υποστήριξη NAT64 σε Cisco ASR 1000 Series router πλατφόρμες, η οποία δίνει στις συσκευές IPv6 δυνατότητα πρόσβασης σε IPv4 servers. Με το NAT64 το δίκτυο και οι servers που βασίζονται σε IPv4 παραμένουν αμετάβλητοι.
 • Location/ID Separation Protocol (LISP), που προσφέρεται σε πλατφόρμες Cisco routing και switching, απλοποιεί την ανάπτυξη IPv6 αυτοματοποιώντας τη δημιουργία και μετατροπή των IPv6 πάνω από IPv4 tunnels για γρήγορη διάταξη dual-stack.
 • Η υπηρεσία Cisco Network Optimization βοηθάει τους πελάτες να διατηρήσουν το δίκτυό τους υγιές, αλλά και να το προετοιμάσουν για νέες τεχνολογίες και ασύρματες καινοτομίες για επιχειρήσεις. Η υπηρεσία διαθέτει έξυπνες δυνατότητες ανάλυσης που προσφέρουν γραφική εποπτεία του δικτύου, καθώς και μία νέα μέτρηση ετοιμότητας της συσκευής για IPv6, που βοηθάει στην υιοθέτηση του IPv6. Οι έξυπνες υπηρεσίες βοηθούν από κοινού τους πελάτες να βελτιώσουν την υγεία του δικτύου κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη μετάβαση από το IPv4 στο IPv6.
 • Η πρώτη Hop Security που προσφέρει ασφάλεια πρόσβασης σε IPv6 για ανάπτυξη dual-stack και είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα προϊόντων της Cisco.

Σημαντικά σημεία της μελέτης

Τα νέα προϊόντα έρχονται σε μία εποχή που πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται εν μέσω σχεδιασμού IPv6 και μεταβατικού σταδίου στη δικτύωση. Στα τέλη Απριλίου η Cisco διεξήγαγε μία έρευνα σε ένα δείγμα από 101 κορυφαίες εταιρείες Πληροφορικής με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα είναι τα εξής:

 • Η πλειοψηφία των κορυφαίων επαγγελματιών του ΙΤ (78%) δήλωσε ότι η επιχείρησή του έχει ήδη προχωρήσει ή προχωρεί τώρα στη μετάβαση στο IPv6.
 • Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας που απαιτεί η μετάβαση στο IPv6 (94%) ξεκίνησε τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ εκείνοι που δεν είχαν αρχίσει δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να περιμένουν τουλάχιστον εννέα μήνες από τη στιγμή που συμμετείχαν στην έρευνα, πριν ξεκινήσουν.
 • Περισσότεροι από τους μισούς (55%) έχουν είτε ζητήσει ή σχεδιάζουν να ζητήσουν τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων για τη μετάβαση.
 • Περισσότεροι από τους μισούς (54%) θεωρούσαν την κίνηση ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα (73%) ανησυχούσαν ότι θα χάσουν κάποια από τα πλεονεκτήματα.
 • Ενώ η επικοινωνία με το Internet είναι το κυριότερο κίνητρο για τη μετάβαση (50%), ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων δήλωσε ότι κίνητρο αποτελεί η επιθυμία τους να διατάξουν στο δίκτυο συσκευές που παρέχει ο χρήστης ή η άποψή τους για το IPv6 ως παράγοντα διαφοροποίησης (18% για το καθένα από τα παραπάνω).
 • Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα (92%) απάντησαν ότι η ομάδα που ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας συμμετέχει στις προσπάθειες μετάβασης.
 • Τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στη μετάβαση είναι τα τρωτά σημεία της ασφάλειας (60%), η συντήρηση (53%) και η ανάπτυξη τεχνολογιών μετάβασης (50%).
 • Οι περισσότεροι (56%) πιστεύουν ότι η ευθύνη για τη μετάβαση θα πρέπει να βαρύνει τόσο τον πάροχο όσο και την εταιρεία.
 • Το IPv6 έχει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση και προτεραιότητα μέσα στην πληθώρα των επιχειρήσεων Πληροφορικής. Το 63% δήλωσε ότι την προσπάθεια επιβλέπει μία εκτελεστική επιτροπή.

Συνοδευτικές δηλώσεις

 • Mark Townsley, διακεκριμένος μηχανικός, Cisco
  «Το IPv4 μάς έχει εξυπηρετήσει άριστα τα τελευταία 30 χρόνια. Η μετάβαση στη νέα έκδοση δεν είναι εύκολη, αλλά είναι ουσιαστική για τη συνεχή ανάπτυξη του Internet. Στόχος της Cisco είναι να βοηθήσει τους πελάτες και στις τρεις φάσεις: Διατήρηση, Προετοιμασία, Πρόοδος. Οι πελάτες είναι σε θέση να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους τόσο ελέγχοντας τα υφιστάμενα συστήματα όσο και χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μετάβασης όπου χρειάζεται. Επίσης, είναι σε θέση να προετοιμαστούν εισάγοντας με στρατηγικό τρόπο το IPv6 παράλληλα με το IPv4, ενώ τέλος θα επιτύχουν τη μετάβαση στο Internet που βασίζεται πλήρως σε IPv6. Το γεγονός αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν και να δημιουργήσουν μεγαλύτερα και πιο αποδοτικά δίκτυα που ενθαρρύνουν την επιχειρησιακή καινοτομία».

Συνοδευτικοί Πόροι

Cisco IPv6

Video

Η Sherri Liebo, αντιπρόεδρος Customer Segment Marketing for Cisco Services, συζητάει νέες προσθήκες στην Cisco Network Optimization Service, η οποία διαθέτει δυνατότητες έξυπνης μέτρησης καθώς και δυνατότητα μέτρησης ετοιμότητας της συσκευής για IPv6.

URL: http://www.youtube.com/watch?v=GJpb_MDrYFI

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco, (NASDAQ: CSCO), είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη δικτύων, που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.cisco.com. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://newsroom.cisco.com.

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 210 6381457, 694 7656057
e-mail: stheodor@cisco.com

 

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail