Guest

Η Cisco υποστηρίζει το Μοντέλο της Βαρκελώνης για αστική διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη

Hierarchical Navigation

Η εταιρεία και το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης κατέληξαν σε συμφωνία, ώστε η πόλη να αποτελέσει μοντέλο παγκόσμιας αναφοράς για την αστική και οικονομική της ανάπτυξη


Μαρούσι, 24 Φεβρουαρίου 2011 - Ο Δήμαρχος της Βαρκελώνης, Jordi Hereu, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco, John Chambers, ανακοίνωσαν μία συμφωνία για να μετατραπεί η Βαρκελώνη σε σημείο αναφοράς για τις πόλεις του μέλλοντος, βασιζόμενη στο μοντέλο αστικής ανάπτυξης της έξυπνης πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο την από κοινού ανάπτυξη μίας Αρχιτεκτονικής Αναφοράς για Αστικές Πλατφόρμες, η οποία είναι βασικό στοιχείο του μοντέλου Βαρκελώνη 2020, έτσι ώστε η πόλη να γίνει σημείο παγκόσμιας αναφοράς για την αειφόρο αστική της ανάπτυξη, καθώς και η οικονομική «ατμομηχανή» της Νότιας Ευρώπης.

Η Αστική Πλατφόρμα Αναφοράς θα περιλαμβάνει υποδομή δικτύου, η οποία θα είναι εγκατεστημένη σε δρόμους και δημόσιους χώρους στη Βαρκελώνη, στην οποία θα συνδέονται  πολλαπλές συσκευές (όπως αισθητήρες, σημεία ενημέρωσης και φορητές συσκευές). Το δίκτυο θα δίνει στο περιβάλλον τη δυνατότητα ανάπτυξης ζωτικής σημασίας υπηρεσιών στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου διοίκησης της πόλης, βάσει της εκτεταμένης χρήσης τεχνολογιών Πληροφορικής και της παροχής καινοτομίας μέσα από οχτώ κλάδους: logistics, real estate, ασφάλεια, βασικές υπηρεσίες, γνώση, υγεία, αθλητισμός και δημόσια διοίκηση.

Η Βαρκελώνη διαθέτει ισχυρή, λειτουργική τηλεπικοινωνιακή υποδομή και εργαλεία διοίκησης της πόλης που την τοποθετούν σε προνομιακή θέση σε σύγκριση με άλλες πόλεις που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων της Cisco για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας, καθώς και εκείνων του δημοτικού συμβουλίου για την εξερεύνηση νέων ικανοτήτων στη διοίκηση της πόλης, αποτελούν το επιστέγασμα αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το εγχείρημα έχει τη δυνατότητα να μειώσει το συνολικό κόστος τηλεπικοινωνιών και λειτουργιών έως και 30%.

Κέντρo Καινοτομίας της Cisco στη Βαρκελώνη για τη δημιουργία ευκαιριών
Η δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας, η οποία περιγράφεται από τη Cisco στην πρότασή της για τις Έξυπνες+Συνδεδεμένες Κοινότητες, θα συνίσταται στη δημιουργία από την εταιρεία ενός Κέντρου Καινοτομίας στη Βαρκελώνη, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη, με στόχο τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω τεχνολογικών καινοτομιών και επενδύσεων. Το Κέντρο Καινοτομίας θα υποστηρίζεται από εργαλεία δικτυακής συνεργασίας με τη δυνατότητα σύνδεσης της Βαρκελώνης με άλλα κέντρα τεχνολογικής καινοτομίας στον κόσμο.

Υποστηρικτικές Απόψεις:

Jordi Hereu, Δήμαρχος Βαρκελώνης: «Η Βαρκελώνη εργάζεται σκληρά ώστε να γίνει μοντέλο αναφοράς για την αστική ανάπτυξη, καθώς και η οικονομική «ατμομηχανή» της Νότιας Ευρώπης. Το να μεταμορφώσουμε την πλούσια βιομηχανική κληρονομιά της Βαρκελώνης σε μία παραγωγική και κερδοφόρο οικονομία που θα βασίζεται στη γνώση, στην καινοτομία και σε νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα ήταν μέχρι σήμερα και θα εξακολουθήσει να είναι μια μεγάλη πρόκληση. Τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει ήδη να φαίνονται σε περιοχές όπως η 22@, η οποία περιλαμβάνει νέες, καινοτόμες εταιρείες καθώς και ένα πραγματικό εργαστήριο που ασχολείται με την ανάπτυξη υποδομής και υπηρεσιών. Η Cisco, δηλαδή το project των Έξυπνων + Συνδεδεμένων Κοινοτήτων, είναι το επόμενο βήμα ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο project για την αειφόρο ανάπτυξη και αστική διαχείριση, με την τεχνολογία βασικό μέσο, ικανό να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, μαθαίνουμε, εργαζόμαστε και ψυχαγωγούμαστε μέσα στην πόλη».

John Chambers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco: «Η πρωτοβουλία Βαρκελώνη 2020 δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να συνεργαστεί με τις ιδιωτικές εταιρείες, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη και στην καινοτομία. Στη Cisco συνεργαζόμαστε στενά με διοικήσεις από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία ώστε να εξερευνήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες που η τεχνολογία μπορεί να φέρει στις αστικές κοινότητες. Η σημερινή ανακοίνωση τοποθετεί τη Βαρκελώνη ανάμεσα στις πιο πρωτοποριακές πόλεις σε όλο τον κόσμο».

Jordi Botifoll, Αντιπρόεδρος της Cisco για την περιοχή της Μεσογείου: «Με την πρωτοβουλία αυτή παρουσιάζεται στη Βαρκελώνη μία φοβερή ευκαιρία να αποκτήσει ηγετική θέση όσον αφορά την αειφόρο αστική ανάπτυξη. Το project θα δώσει στην πόλη τη δυνατότητα να φέρει σε επικοινωνία ανθρώπους, τόπους και πράγματα καλύτερα από ποτέ άλλοτε, με αποτέλεσμα μία εξυπνότερη και πιο αποδοτική κοινωνία. Η τεχνολογία είναι το κλειδί για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Η Cisco προσβλέπει στη συνεργασία της με την πόλη της Βαρκελώνης ώστε να τη βοηθήσει να χρησιμοποιήσει έξυπνη δικτύωση και να συνδέσει ανθρώπους, υπηρεσίες και πληροφορίες, για να επιτύχει κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 210 6381457, 694 7656057
E-mail: New Email stheodor@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το