Guest

Το κορυφαίο σύστημα Cisco ASR 9000 γίνεται «φορητό», για να δώσει ώθηση στο Internet της επόμενης γενιάς

Hierarchical Navigation

Υποστηριζόμενες από την προηγμένη τεχνολογία Cisco Network Virtualization (nV), οι τρεις ισχυρές νέες πλατφόρμες routing συμβάλλουν στην ανάπτυξη συσκευών και υπηρεσιών cloud, ενώ αυξάνουν τη διακίνηση δεδομένων μέσω κινητού Internet

Μαρούσι, 20 Σεπτεμβρίου 2011- Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα μία σημαντική εξέλιξη στη δικτύωση με το Internet, με τρεις νέες πλατφόρμες στο CiscoR ASR 9000 Series Aggregation Services Routers System οι οποίες κατασκευάστηκαν για να συμβάλουν στη διάδοση των νέων υπηρεσιών κινητού Internet και των νέων φορητών συσκευών, όπως tablets, smartphones και συνδεδεμένες συσκευές. Η Cisco εξακολουθεί να καινοτομεί ανακοινώνοντας έναν απλούστερο τρόπο, ώστε οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να οικοδομήσουν την επόμενη γενιά Internet που θα είναι περισσότερο οπτική, ασύρματη και εικονική.

Υποστηριζόμενες από την προηγμένη τεχνολογία nV (Network Virtualization) της Cisco, η οποία συνδυάζει έξυπνα τα στρώματα των «άκρων» του δικτύου, τη συγκέντρωση δεδομένων και τις διαδικασίες πρόσβασης σε ένα και μοναδικό σύστημα 96 Tbps, οι νέες πλατφόρμες routing θα δώσουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να αυξήσουν κατακόρυφα τη χωρητικότητα του δικτύου και να επιταχύνουν τις υπηρεσίες IPv6. Επίσης, οι παραπάνω πλατφόρμες θα δώσουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τη δυνατότητα να ενοποιήσουν, σε καλή σχέση τιμής/απόδοσης, και να διαχειριστούν τις υπηρεσίες για μεμονωμένους χρήστες, επιχειρήσεις και τις φορητές υπηρεσίες με απλότητα, μέσω εικονικών δυνατοτήτων και διανομής πόρων.

Οι τρεις νέες πλατφόρμες για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους είναι οι εξής:

 • Cisco ASR 901 cell site router - υψηλή χωρητικότητα, router χαμηλής ισχύος για 2G, 3G και 4G σταθμούς βάσης και κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
 • Cisco ASR 903 unified Ethernet access router - μία συμπαγής, πλήρως προστατευμένη, Ethernet συσκευή πρόσβασης για εφαρμογές για επιχειρήσεις, μεμονωμένους χρήστες και κινητές εφαρμογές.
 • Cisco ASR 9001 small edge router - μικρότερη έκδοση του δημοφιλούς Cisco ASR 9000 Series edge router για μικρότερες διατάξεις.

Σύμφωνα με την Visual Networking Index (VNI) Forecast (2010-2015) της Cisco , μέχρι το 2015 θα υπάρξουν περίπου 15 δισεκατομμύρια συνδέσεις δικτύου, δύο φορές δηλαδή ο πληθυσμός της Γης, ενώ οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι βασίζονται σε αναβαθμίσεις δικτύωσης όπως η τεχνολογία Cisco nV, καθώς και σε προηγμένες δυνατότητες routing για να διευκολύνουν την αύξηση της διακίνησης δεδομένων, ενώ παράλληλα δημιουργούν νέες υπηρεσίες αύξησης εσόδων.


Σημαντικά στοιχεία/ Δεδομένα

 • Επέκταση του συστήματος Cisco ASR 9000 - Αυτές οι νέες, υψηλής απόδοσης πλατφόρμες routing συμπληρώνουν την Cisco ASR 9000 Series ώστε να προσφέρουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ένα ολοκληρωμένο σύστημα για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες, είτε κινητές, είτε για επιχειρήσεις ή για μεμονωμένους χρήστες.
 • Cisco Network Virtualization (nV) - Με την επέκταση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας Cisco nV στο επίπεδο της πρόσβασης, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι βελτιώνουν περαιτέρω τη λειτουργία και μεγιστοποιούν τη σχέση ανταποδοτικότητας / κόστους της εικονικοποιημένης υποδομής. Η τεχνολογία Cisco nV προσφέρει ενοποίηση και εικονικοποίηση πόρων άγνωστης τοπολογίας και δυνατοτήτων. Η τεχνολογία Cisco nV μπορεί να αναπτυχθεί από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με μία απλή αναβάθμιση του λογισμικού.
 • Ολοκληρωμένη λύση κινητού Internet - Οι παραπάνω καινοτόμες λύσεις ανταποκρίνονται στη δέσμευση του πλαισίου Cisco M.O.VE (Monetization, Optimization, Video Experience), το οποίο βοηθάει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να διαχειριστούν καλύτερα και να εκμεταλλευτούν οικονομικά τον ταχύτατα αυξανόμενο όγκο της διακίνησης δεδομένων μέσω Internet. Οι λύσεις κινητού Internet της Cisco περιλαμβάνουν την κορυφαία στον κλάδο Cisco ASR 5000 Series, η οποία έχει εγκατασταθεί σε περισσότερα από 200 δίκτυα κινητής σε όλο τον κόσμο.
 • Τα οφέλη των παραπάνω καινοτομιών για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τους πελάτες τους σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν:
  • Μεγαλύτερη Χωρητικότητα Δικτύου - Υποστηριζόμενο από την τεχνολογία Cisco nV, το νέο σύστημα Cisco ASR 9000 προσφέρει κορυφαία στον κλάδο χωρητικότητα 96 Tbps. Με τη συγκεκριμένη χωρητικότητα ένα και μόνο σύστημα μπορεί:
   • Να αναπαραγάγει όλα τα παιχνίδια του Super Bowl, του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ που έχουν δοθεί, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.
   • Να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στο Πεκίνο, στο Λονδίνο και στη Μόσχα (περίπου 43 εκατομμύρια άνθρωποι) να αναπαράγουν ταυτόχρονα μία ταινία υψηλής ευκρίνειας.
  • Επαναπροσδιορίζει τα οικονομικά για δίκτυα κινητής - Με χρήση χαμηλής ισχύος, zero-touch διατάξεις, αναβάθμιση με ένα και μοναδικό κλικ και διαχείριση από ένα και μόνο σημείο, το σύστημα Cisco ASR 9000 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Cisco nV για να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες μέχρι και 74%, σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές edge πλατφόρμες, σύμφωνα με την ACG Research.
  • Απλοποιημένη Μετάβαση σε IPv6: Η Cisco ανταποκρίνεται στη στρατηγική της να απλοποιήσει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των υπηρεσιών μέσω επόμενης γενιάς δικτύων IPv6.
  • Απλοποιημένη Διαχείριση Υπηρεσιών: Με τις δυνατότητες plug-and-play και τη διαχείριση από ένα και μοναδικό σημείο με τη χρήση του συστήματος Cisco PrimeT Network Control, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι απολαμβάνουν αποδοτική και αποτελεσματική διαχείριση δικτύου. Το γεγονός αυτό αμβλύνει την ανάγκη για δαπανηρή εγκατάσταση, υποστήριξη και συντήρηση.

Πάνω από 500 τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτύξει προϊόντα Cisco ASR 9000 Series ως βάση του επόμενης γενιάς δικτύου Internet, συμπεριλαμβανομένων των πελατών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα: Polish Telecom (Poland), PCCW (Hong Kong), US Signal (ΗΠΑ), Comcast (ΗΠΑ), China Telecom (Κίνα), Tata Communications (Ινδία), FastWeb (Ιταλία), Cox Communications (ΗΠΑ), NTT Plala (Ιαπωνία), Kabel Deutschland (Γερμανία), Charter Communications (ΗΠΑ), Consolidated Communications (ΗΠΑ) και 3 Scandinavia (Δανία και Σουηδία).

Συνοδευτική δήλωση

Surya Panditi, senior vice president and general manager, Cisco Service Provider Routing Group: «Τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε όλο τον κόσμο επεκτείνουν τα δίκτυά τους σε μία προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ανάγκη για ευρυζωνικότητα και ποιοτικό Internet, ενώ τα δίκτυα κινητής ανοίγουν τον δρόμο. Το σύστημα CiscoASR 9000 προσφέρει μία απλή λύση για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ώστε να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών τους με ένα και μοναδικό, προηγμένο σύστημα για τη δεκαετία αυτή, αλλά και μετά από αυτή. Αποδεικνύοντας ότι τα μεγάλα πράγματα έρχονται σε μικρά πακέτα, αυτές οι νέες CiscoASR 9000 πλατφόρμες θα αυξήσουν τη χωρητικότητα και την απόδοση του δικτύου τους, ενώ παράλληλα θα μειώσουν την πολυπλοκότητα και τις δαπάνες του δικτύου».

RSSFeed για τη Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη δικτύων που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.cisco.com. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://newsroom.cisco.com.

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 210 6381457, 694 7656057
e-mail: stheodor@cisco.com

 

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το