Guest

Η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. δίνει νέα μορφή στην εμπειρία των θεατών στο στάδιο Santiago Bernabeu

Hierarchical Navigation

Η λύση Cisco Connected Sports θα βοηθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να δημιουργήσει μια μοναδική και καινοτόμο εμπειρία για τον θεατή και τον επισκέπτη

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011. . Η Cisco και η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. ανακοίνωσαν ότι το στάδιο Santiago Bernabeu θα εξακολουθήσει να αποτελεί πρότυπο καινοτομίας στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς συνδυάζει το όραμα της ομάδας για την ψυχαγωγία με τη λύση CiscoR Connected Sports προσφέροντας στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου μία ξεχωριστή εμπειρία.

Το πρώτο στο είδος του στην Ευρώπη
Καθώς είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό club στην Ευρώπη που θα αναπτύξει τη λύση Cisco Connected Stadium Wi-Fi, πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης C.F. είναι να μετατρέψει το στάδιο Santiago Bernabeu σε ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά στάδια στον κόσμο.

Μόλις αναπτυχθεί το νέο υψηλής χωρητικότητας δίκτυο Wi-Fi, οι φίλαθλοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές και τα smart phones ώστε να αποκτήσουν γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές σχεδιασμένες ειδικά για το στάδιο, καθώς και στο Internet και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ενθάρρυνση των θεατών να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi για σύνδεση με το Internet θα απελευθερώσει τα δίκτυα κινητής, δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να γράφουν κείμενο και να πραγματοποιούν κλήσεις, κάτι που για τα σημερινά δεδομένα αποτελεί πρόκληση.

Μαζί με το Cisco StadiumVisionR, οι δύο λύσεις θα επιτρέψουν στη Ρεάλ Μαδρίτης C.F. και στους χορηγούς της να συνδέονται με τους φιλάθλους με τελείως διαφορετικό τρόπο. Με video υψηλής ευκρίνειας στις πολυάριθμες οθόνες που είναι τοποθετημένες σε όλο το στάδιο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δράση και το περιεχόμενο, ακόμη κι αν βρίσκονται μακριά από τις θέσεις τους.

«Πάντα επιθυμούσαμε να έχουμε ασφάλεια και τεχνολογία αιχμής ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους μία μοναδική εμπειρία» δήλωσε ο CIO της Ρεάλ Μαδρίτης C.F., Enrique Uriel. «Μόλις το Connected Stadium Wi-Fi και το StadiumVision της Cisco υλοποιηθούν στο Santiago Bernabeu, η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. θα προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία στους φιλάθλους. Οι πρωτοποριακές αυτές λύσεις θα αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες ενός δικτύου υψηλής ταχύτητας, προσαρμοσμένου στις ανάγκες του πελάτη καθώς και των νέων εφαρμογών, επιτρέποντάς μας να επικοινωνήσουμε και να απασχολήσουμε τους οπαδούς μας με τρόπους που μέχρι τώρα ήταν άγνωστοι στην Ευρώπη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ένα περιβάλλον περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κοινού και στους πελάτες νέες εναλλακτικές λύσεις ώστε να επικοινωνούν και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους μέσω των κινητών τους συσκευών».

Νέοι τρόποι επικοινωνίας και βελτιωμένη εμπειρία για τους φιλάθλους

 • Κινητή Εμπειρία επόμενης γενιάς: Στο Santiago Bernabeu η Cisco θα αναπτύξει ένα υψηλής χωρητικότητας δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi που θα προσφέρει μία εμπειρία πλουσιότερη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των θεατών και με μεγαλύτερη αλληλεπίδραση μέσω κινητών συσκευών και smart phones. Με το δίκτυο Connected Stadium Wi-Fi η Ρεάλ Μαδρίτης C.F.:
  • Προσφέρει εφαρμογές που δημιουργούν ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρία και με έντονη αλληλεπίδραση, γεγονός που επιτρέπει στους φιλάθλους να χρησιμοποιούν το smartphone ώστε να βρίσκονται κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης με έναν πιο προσωποποιημένο τρόπο.
  • Εξασφαλίζει σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση σε χιλιάδες θεατές απαλλάσσοντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας από τη διακίνηση δεδομένων, απελευθερώνοντας όλη τη χωρητικότητά του για την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή μηνυμάτων.
  • Προσφέρει ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, που το προσωπικό της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για λόγους ασφάλειας και λειτουργίας, καθώς και για άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης επικοινωνίας με τον τύπο και με άλλα μέσα.
  • Επιπλέον, διαθέτει ένα ολόκληρο φάσμα νέων δυνατοτήτων πρόσβασης σε περιεχόμενο και επικοινωνίας με τους φιλάθλους κατά τις ημέρες που δεν διοργανώνονται αγώνες, ιδιαίτερα κατά τις ώρες επίσκεψης του Bernabeu.
 • Ψηφιακό Περιεχόμενο για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση την ημέρα του αγώνα: Επίσης η Cisco θα δημιουργήσει τη βάση για μία μοναδική εμπειρία τηλεθέασης στο Santiago Bernabeu. Με ένα δίκτυο από οθόνες υψηλής ευκρίνειας εγκατεστημένες σε όλο το στάδιο η λύση Cisco StadiumVision θα προσφέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης C.F. ένα κεντρικά διαχειριζόμενο σύστημα ψηφιακών μέσων:
  • Συνεργάτες της Ρεάλ Μαδρίτης, διαφημιστές και χορηγοί θα ενθαρρύνουν τους οπαδούς να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το HD video, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εξάλλου, το video θα τραβήξει την προσοχή των θεατών στη σημαντικότερη στιγμή του αγώνα όπως το γκολ.
  • Οι θεατές που βρίσκονται σε σουίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον αγώνα σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες και την προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κοινού διανομή περιεχομένου, απλά αλλάζοντας κανάλι με το διαδραστικό Cisco IP Phone που είναι εγκατεστημένο στις σουίτες.
  • Θα δημιουργηθούν νέα κανάλια πολυμέσων και επικοινωνίας ώστε να προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στους βοηθητικούς χώρους, στα μπαρ και στα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων του σταδίου.

Το δίκτυο Cisco Connected Stadium στο στάδιο Santiago Bernabeu θα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να υποστηρίζει μεγάλο όγκο υψηλής ευκρίνειας video και διακίνησης δεδομένων Wi-Fi που προκύπτει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Με την ανάπτυξη των λύσεων Cisco Connected Sports το Santiago Bernabeu και η Ρεάλ Μαδρίτης C.F. θα είναι σε θέση να προσφέρουν μοναδική, καινοτόμο εμπειρία στους φιλάθλους τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Υποστηρικτικές απόψεις

 • David Holland, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος Sports and Entertainment Solutions Group της Cisco.

«Η Cisco είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με τη Ρεάλ Μαδρίτης C.F., στην προσπάθειά της να μετατρέψει το Santiago Bernabeu στο πιο καινοτόμο στάδιο στη χώρα καθώς και σε πρότυπο αναφοράς στην Ευρώπη. Οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου πρέπει να σκεφτούν με ποιο τρόπο θα χρησιμοποιήσουν το δίκτυο ως πλατφόρμα έτσι ώστε να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού και να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία με τους φιλάθλους. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται της προσπάθειας αυτής».

Συνοδευτικοί Πόροι

 • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Cisco μεταμορφώνει τον κλάδο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: Cisco Sports & Entertainment
 • Cisco Connected Sports
 • Cisco Wireless

Σχετικά με τη Real Madrid C.F.

Η Ρεάλ Μαδρίτης C.F., η οποία έχει ιστορία 109 ετών και θεωρείται από τη FIFA ως «Η Καλύτερη Ομάδα του 20ου αιώνα», είναι η πλέον βραβευμένη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο. Οι αξίες της παγκοσμιότητας, του σεβασμού και της ανταγωνιστικότητας μετέτρεψαν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα θεσμό που μεταβάλλεται συνεχώς ώστε η ομάδα να γίνει σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη δικτύων που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.cisco.com. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco και Cisco logo είναι εμπορικά σήματα ή καταγεγραμμένα εμπορικά σήματα της Cisco και/ ή των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Μία λίστα με τα εμπορικά σήματα της Cisco είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση. Εμπορικά σήματα τρίτων παρόχων είναι περιουσία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Η χρήση του όρου συνεργάτης δεν υπονοεί οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco και σε άλλη εταιρεία.

Υπεύθυνος Τύπου
Για τη CiscoHellas
Γιώργος Ζουμπουρλής
Τηλ: +30 210 9311867, 693 66 100 78
e-mail: gzoubourlis@origina.gr

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το