Guest

VideoscapeNew: Η Cisco και οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι επαναπροσδιορίζουν την τηλεοπτική εμπειρία

Η πλατφόρμα συνδυάζει την ψυχαγωγία από πολλαπλούς πόρους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις επικοινωνίες και τη φορητότητα, προσφέροντας μία πλούσια τηλεοπτική εμπειρία

Μαρούσι, 10 Ιανουαρίου 2011. Η Cisco παρουσίασε το Cisco VideoscapeR, μία ολοκληρωμένη τηλεοπτική πλατφόρμα για Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους, που συνδυάζει περιεχόμενο -ψηφιακής τηλεόρασης και online- με εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, με στόχο τη δημιουργία μίας νέας, πλούσιας εμπειρίας video, τόσο στον χώρο του σπιτιού όσο και εν κινήσει. Το Videoscape αποτελεί τμήμα της συνολικής στρατηγικής video της Cisco, η οποία θα προσφέρει την τηλεόραση επόμενης γενιάς - τηλεόραση που είναι πιο απλή για τους χρήστες και συμβάλλει στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι. Η Cisco συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με σημαντικούς Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους απ' όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Telstra, προσφέροντας εμπειρία video επόμενης γενιάς μέσω της πλατφόρμας Videoscape.

Επισκόπηση
Το Cisco Videoscape είναι μία πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί το cloud, το δίκτυο, καθώς και τερματικές συσκευές, για να προσφέρει νέα εμπειρία video μέσω Internet. Τα χαρακτηριστικά του Videoscape είναι τα ακόλουθα: Στον χώρο του σπιτιού:

 • Το Videoscape media gateway για την ενσωμάτωση φωνής, linear και online video, υψηλής ταχύτητας δεδομένων, Wi-Fi και διακίνησης δεδομένων μέσω δικτύου.
 • Το Videoscape IP set-top box, κατασκευασμένο έτσι ώστε να υποστηρίζει όλες τις μορφές βίντεο που παρέχονται στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων της συνδρομητικής τηλεόρασης, broadcast channels, premium channels, VoD και Διαδικτύου.
 • Videoscape software clients που εκτείνουν την εμπειρία Videoscape σε μεγάλη ποικιλία συσκευών, φορητών και για τον χώρο του σπιτιού, από τηλεοράσεις συνδεδεμένες σε tablets, smartphones και άλλα πολλά.

Στο cloud:

 • Η Videoscape Media Suite προσφέρει διαχείριση ολοκληρωμένου κύκλου ζωής περιεχομένου, ώστε οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι να μπορούν να διαχειριστούν και να δημοσιεύσουν περιεχόμενο σε πολλαπλές οθόνες, σε καλή σχέση τιμής/απόδοσης.

Στο δίκτυο:

 • Ο Cisco Conductor for Videoscape συντονίζει διάφορες υπηρεσίες και λειτουργίες διαχείρισης συνδρομητών στο cloud, το δίκτυο και τις τερματικές συσκευές.

Οι πέντε νέες οικογένειες προϊόντων αποτελούν τμήμα της αρχιτεκτονικής medianet της Cisco και συνεργάζονται με την υφιστάμενη γκάμα προϊόντων δικτύου (Cisco Carrier Routing System, Aggregation Services Routers, Content Delivery System και Cable Modem Termination Systems), καθώς και με τις τεχνολογίες cloud (Cisco Unified Computing SystemT και Cisco NexusR) και τις Cisco Advanced Services.

Σημαντικά Οφέλη του Videoscape
Το Videoscape προσφέρει στους χρήστες:

 • Πλούσια εμπειρία. Πρόσβαση σε τεράστια δεξαμενή περιεχομένου ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων broadcast channels, συνδρομητικής τηλεόρασης και Διαδικτύου, που περιλαμβάνει Internet, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνίες και φορητότητα. Το αποτέλεσμα είναι μία εμπειρία με:
  • Ευκολία χρήσης: Το Videoscape προσφέρει εύκολη πρόσβαση από πολλαπλές συσκευές σε περιεχόμενο από πολλαπλούς πόρους.
  • Περισσότερες δυνατότητες ψυχαγωγίας on-screen: καθώς το περιεχόμενο παρέχεται από ευρεία γκάμα πόρων, συμπεριλαμβανομένων broadcast channels, on-demand TV, DVR και Διαδικτύου.
  • Περισσότερα κοινωνικά και διαδραστικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογίας βιντεοδιάσκεψης Cisco TelePresence, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζετε, να μοιράζεστε περιεχόμενο και να συνεργάζεστε με άλλους μέσω τηλεόρασης.
  • Περισσότερες επιλογές περιεχομένου εν κινήσει, που δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την εμπειρία της τηλεόρασης εν κινήσει, να παρακολουθούν πολλές μορφές περιεχομένου μέσω ευρείας γκάμας φορητών συσκευών και smartphones.
 • Την ποιότητα εμπειρίας Cisco Το Videoscape έχει ενσωματωμένη ευφυΐα δικτύου που βελτιώνει το Internet video για την τηλεόραση και προσφέρει την άριστη ποιότητα που είναι αναγκαία για την υψηλότερη ανάλυση, αντί για την «καλύτερη δυνατή» ποιότητα.

Στους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους προσφέρει:

 • Διευρυμένα επιχειρηματικά μοντέλα. Το Videoscape διαφοροποιεί την παροχή βίντεο από Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους σε σύγκριση με εκείνη ανταγωνιστικών εταιρειών, και παράλληλα εμπλουτίζει τις υπηρεσίες για αύξηση των εσόδων. Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν δυνατότητες όπως η προσφορά εφαρμογών, το home TelePresence, το in-video ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλα.
 • Διευρυμένη παροχή υπηρεσίας. Το Videoscape προσφέρει στους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους πέρα από το δίκτυο ή το συνηθισμένο μέγεθος συσκευής. Για παράδειγμα, ένας Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος μπορεί να προσφέρει προσωπική εμπειρία στους πελάτες του, ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται ή τον τρόπο πρόσβασής τους στο περιεχόμενο.

Υποστηρικτικές Δηλώσεις:
David Thodey, Διευθύνων Σύμβουλος, Telstra
«Διακρίνουμε φοβερές ευκαιρίες στις υπηρεσίες IP video, οι οποίες προσφέρουν στους χρήστες διαδραστική εμπειρία παρόμοια με αυτή του internet, με τη χρήση τόσο της τηλεόρασης όσο και του PC. Συνεργαστήκαμε με τη Cisco για να αναπτύξουμε ένα Δίκτυο Παροχής Περιεχομένου που σύντομα εξελίχθηκε σε παράγοντα διαφοροποίησης για την Telstra. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες με πιο αξιόπιστη και συναφή εμπειρία βίντεο σε πολλαπλές συσκευές. Το Δίκτυο Παροχής Περιεχομένου μας υποστηρίζει την ποικιλία του περιεχομένου, δίνοντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα και την αξιοπιστία να κατεβάζουν τις αγαπημένες τους ταινίες και προγράμματα, χρησιμοποιώντας το T-Box media player, μέσω direct download στην τηλεοραση ή μέσω PC».

Pankaj Patel, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Service Provider Group, Cisco
«Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι όπως η Telstra ανοίγουν τον δρόμο για καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες, προσφέροντας επιλογές ψυχαγωγίας σε πραγματικό χρόνο, τις οποίες οι χρήστες δεν μπορούσαν να απολαύσουν στο παρελθόν. Οι χρήστες αναζητούν μία πιο προσωποποιημένη τηλεοπτική εμπειρία που μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη συσκευή. Το Cisco Videoscape είναι η μοναδική λύση ψυχαγωγίας που προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία συνδυάζει όλα τα στοιχεία του cloud, του δικτύου και των τερματικών συσκευών».

Υποστηρικτικοί Πόροι

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail