Guest

Η Cisco παρουσιάζει το CloudVerse, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη δημιουργία, διαχείριση και σύνδεση των cloud

Hierarchical Navigation

Κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο υιοθετούν το CloudVerse για τη δημιουργία δημόσιων, ιδιωτικών και υβριδικών cloud και προσφέρουν προηγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες cloud

Μαρούσι, 6 Δεκεμβρίου 2011. Η Cisco παρουσίαζει σήμερα το Cisco CloudVerseR, μία πλατφόρμα που συνδυάζει τα Unified Data Center, Cloud Intelligent Network και Cloud Applications, απαραίτητα στοιχεία ώστε οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν και να συνδέσουν δημόσια, ιδιωτικά και υβριδικά cloud. Το Cisco CloudVerseR δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα του cloud, όπως βελτιωμένη ευελιξία, καλύτερη οικονομική διαχείριση, ενισχυμένη ασφάλεια και πλούσια εμπειρία.

Το Cisco Cloud Index, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπει πόσο σημαντικά θα αλλάξει η τεχνολογία cloud την ΙΤ υποδομή των επιχειρήσεων και τις υπηρεσίες στους καταναλωτές. Η μελέτη προβλέπει ότι μέχρι το 2014, πάνω από το 50% της υπολογιστικής ισχύος στα data center θα βασίζεται στο cloud και ότι η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσα από το cloud θα αυξηθεί 12 φορές μέχρι το 2015, στα 1,6 Zettabytes/ανά έτος, όγκος που ισοδυναμεί με τέσσερις ημέρες video επιπέδου επιχειρήσεων για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Η μελέτη αναφέρει ότι η προβλεπόμενη τεράστια αύξηση της διακίνησης στο cloud και στο data center θα δημιουργήσει την ανάγκη για προηγμένες δυνατότητες που θα δίνουν στο data center και στο δίκτυο τη δυνατότητα υποστήριξης ολοκληρωμένων cloud εφαρμογών και παρεχόμενων υπηρεσιών. Η διακίνηση δεδομένων μέσω cloud είναι δυναμική και η προηγμένη ευφυΐα δικτύου και δυνατότητα διαχείρισης θα συμβάλλουν ουσιαστικά στον κατ' απαίτηση έλεγχο της διακίνησης, του δικτύου και των αποθηκευτικών πόρων.

Σήμερα οι περισσότερες τεχνολογίες cloud λειτουργούν σε silo και εμποδίζουν την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη διαχείριση. Ενσωματώνοντας όμως τα τρία βασικά στοιχεία cloud, το Cisco Unified Data Center με το Cisco Intelligent Network για τη δημιουργία Cloud Applications, το CloudVerse προσφέρει στον τελικό χρήστη οποτεδήποτε και οπουδήποτε κορυφαία εμπειρία cloud. Ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, τηλεπικοινωνιακών παρόχων και κυβερνήσεων στις οποίες περιλαμβάνονται η ACS, Xerox Company, Fujitsu, NWN, Orange Business Services, Silicon Valley Bank, Telecom Italia, Telefonica Spain, Telstra και Verizon Terremark υιοθετούν το Cisco CloudVerse ως βάση για τη στρατηγική τους στην τεχνολογία cloud.

Σήμερα πάνω από 70% των κορυφαίων παρόχων cloud χρησιμοποιούν το Cisco CloudVerse στην πορεία τους προς το cloud.

Νέες λύσεις για το Cisco CloudVerse

Σήμερα η Cisco παρουσιάζει πολλές νέες λύσεις σχετικά με τρεις κεντρικές τεχνολογίες του CloudVerse:

Το Unified Data Center μεταβάλλει τη δομή του cloud προσφέροντας μία πλατφόρμα βασιζόμενη σε fabric, σχεδιασμένη για την αυτοματοποίηση του μοντέλου "as-a-service" σε φυσικά και εικονικά περιβάλλοντα και για την αναβάθμιση των επιχειρηματικών αναγκών με την ευέλικτη κατανομή των πόρων μέσα σε κάθε data center αλλά και μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τα unified computing και unified fabric.

Τώρα η Cisco προσθέτει νέες δυνατότητες Ενοποιημένης Διαχείρισης:

 • Το Cisco Intelligent Automation για Cloud προσφέρει αυτοματοποιημένη παροχή και διαχείριση πόρων data center σχετικά με τη διάθεση υπηρεσιών Πληροφορικής στα data center.
 • To Cisco Network Services Manager δημιουργεί, αναπτύσσει και μετατρέπει αυτόματα φυσικούς και εικονικούς πόρους δικτύωσης κατ' απαίτηση.

Το Cloud Intelligent Network παρέχει σταθερή και ασφαλή εμπειρία, όπου κι αν βρίσκεται ο χρήστης και σε διασύνδεση με πολλαπλά cloud απο οπου παρεχετε η υπηρεσία. Η Cisco προσθέτει νέες δυνατότητες "Cloud-to-Cloud Connect":

 • Το "Cloud-to-Cloud Connect," στα πλαίσια του οποίου θα ανακοινωθεί το Network Positioning System στους ASR 1000 and 9000 Series Aggregation Services Routers (ASR) μέσα στο 2012, προσφέρει εντοπισμό, κατανομή και βελτίωση πόρων ανάμεσα σε data center και cloud.

Με τις εφαρμογές και υπηρεσίες cloud είναι δυνατή η παροχή εφαρμογών cloud «ως υπηρεσία» τόσο της Cisco όσο και τρίτων κατασκευαστών. Πολλές νέες δυνατότητες προστίθενται στην Hosted Collaboration Solution της Cisco:

 • Private Cloud HCS: Η νέα λύση δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης, καθώς και να δημιουργήσουν το δικό τους cloud συνεργασίας χρησιμοποιώντας ελεγμένα και δοκιμασμένα σχέδια της Cisco.
 • Mobile HCS: Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν τώρα έναν εύκολο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο να προσφέρουν συνεργασία μέσω του cloud επεκτείνοντας τις υπηρεσίες από τις «σταθερές» συσκευές στα κινητά τηλέφωνα. Οι πάροχοι μπορούν, για παράδειγμα, να συνδέσουν εικονικά χιλιάδες χρήστες κινητών συσκευών σε μία εταιρεία με έναν και μοναδικό αριθμό κλήσης ή να προσφέρουν στους πελάτες δυνατότητα μεταφοράς της κλήσης από το σταθερό στο κινητό τηλέφωνο, κατά τη διάρκεια της κλήσης.
 • Customer Collaboration: Η Cisco καθιστά τις δυνατότητες του κέντρου επικοινωνίας περισσότερο προσιτές, προσθέτοντας στην HCS προϊόντα Cisco Customer Collaboration. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι τώρα διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό, ενώ θα είναι γενικά διαθέσιμα το 2012.

Η Cisco υποστηρίζει το CloudVerse με νέες υπηρεσίες cloud, το οποίο συνδυάζει την τεχνογνωσία των επαγγελματικών υπηρεσιών της Cisco με εκείνη του ευρύτατου οικοσυστήματος συνεργατών, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επιταχύνουν την επιτυχία τους στο cloud και να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του cloud computing.

«Μέχρι τώρα η τεχνολογία του cloud βρισκόταν σε silo, καθιστώντας δυσκολότερη τη δημιουργία και διαχείριση των clouds, καθώς και τη διασύνδεσή τους, γεγονός που αποτελεί σημαντική πρόκληση για πολλούς οργανισμούς» δήλωσε ο Padmasree Warrior, Senior Vice President Engineering και Chief Technology Officer, Cisco. «Η Cisco δημιουργεί τον κόσμο των πολλαπλών cloud συνδέοντας ανθρώπους, κοινότητες και οργανισμούς με εξασφαλισμένη εμπειρία στον χρήστη cloud για την επόμενη γενιά του Internet. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι κορυφαίες επιχειρήσεις και τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι του κόσμου υιοθετούν το CloudVerse ως βάση για τη στρατηγική του cloud, και αναμένουμε να συνεργαστούμε στενά με καθέναν από αυτούς στην πορεία μας προς έναν κόσμο πολλών cloud».

Το Cisco CloudVerse προσφέρει ένα εκπληκτικό οικονομικό πλεονέκτημα, βοηθώντας τους οργανισμούς να προσφέρουν την επιχειρηματική πληροφορική ως υπηρεσία και βελτιωμένες δυνατότητες για τη Μικρή και Μεσαία Επιχείρηση και τους καταναλωτές. Η μετάβαση από ένα παραδοσιακό εικονικοποιημένο data center στο CloudVerse μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας υποδομής πληροφορικής (TCO - opex and capex) κατά 50%, καθώς και τον χρόνο παροχής νέων υπηρεσιών cloud από εβδομάδες σε λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη δικτύων που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνσηhttp://www.cisco.com. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνσηhttp://newsroom.cisco.com.

Cisco και Cisco logo είναι εμπορικά σήματα ή καταγεγραμμένα εμπορικά σήματα της Cisco και/ή των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Λίστα με τα εμπορικά σήματα της Cisco είναι διαθέσιμη στη διεύθυνσηwww.cisco.com/go/trademarks. Εμπορικά σήματα τρίτων παρόχων είναι περιουσία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Η χρήση του όρου συνεργάτης δεν υπονοεί οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco και σε άλλη εταιρεία.

Υπεύθυνος Τύπου
Για τη Cisco Hellas
Γιώργος Ζουμπουρλής
Τηλ: +30 210 9311867, 693 66 100 78
e-mail: gzoubourlis@origina.gr

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το