Guest

H Cisco παρουσιάζει νέα εργαλεία διαχείρισης της Ενέργειας για Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας, Επιχειρήσεις και Καταναλωτές

Μαρούσι, 30 Ιουνίου 2010. Σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να παρακολουθήσουν και να διαχειριστούν καλύτερα την κατανάλωση ενέργειας -με στόχο την περικοπή δαπανών και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και ένα εύχρηστο interface για το περιβάλλον του σπιτιού-, η Cisco ανακοινώνει σήμερα νέες τεχνολογίες που βασίζονται στη σειρά προϊόντων Connected Grid.

Η λύση Cisco Home Energy Management περιλαμβάνει έναν Home Energy Controller καθώς και υπηρεσίες Cisco Energy Management οι οποίες, όταν παρέχονται από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δίνουν στους καταναλωτές μία γενική εικόνα της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και τη δυνατότητα ευκολότερης διαχείρισης.

Επιπλέον, η Cisco ανακοίνωσε τις ημερομηνίες αναβάθμισης της σειράς Smart Connected Buildings, συμπεριλαμβανομένου και του νέου Cisco Network Building Mediator Manager 6300, που προσφέρει τη δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης των παραπάνω λύσεων για επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τον νέο Cisco Network Builder Mediator 3.1, ο οποίος προσφέρει μεγαλύτερη ολοκλήρωση και εποπτεία της ροής ενέργειας σε κτίρια και συστήματα πληροφορικής. Οι νέες λύσεις αντιπροσωπεύουν το όραμα της Cisco για μία ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική επικοινωνιών έξυπνου πλέγματος, η οποία θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να προσφέρουν αξιόπιστα και αποδοτικά ηλεκτρική ενέργεια, από τις εγκαταστάσεις παραγωγής μέχρι τις επιχειρήσεις και τα σπίτια.

Λύσεις για το Σπίτι
Η λύση Cisco Home Energy Management (HEM) για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διαθέτει έναν Home Energy Controller (CGH-100), μία οθόνη που επικοινωνεί με άλλες έξυπνες συσκευές, όπως έναν έξυπνο μετρητή, έξυπνες πρίζες και προγραμματιζόμενους θερμοστάτες για καλύτερη διαχείριση της ενέργειας στο σπίτι, καθώς και τις σχετικές υπηρεσίες για καταναλωτές. Μέσω της LCD οθόνης αφής του Home Energy Controller ο καταναλωτής έχει τη γενική εικόνα και τον έλεγχο περιφερειακών συσκευών, όπως οι θερμοστάτες και οι έξυπνες πρίζες, και τέλος έξυπνων συσκευών, όπως τα ψυγεία και οι θερμοσίφωνες.
Με τη λύση HEM, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα είναι σε θέση να διευρύνουν τα οφέλη του Έξυπνου Μετρητή, προσφέροντας στους ιδιοκτήτες των σπιτιών πιο αναλυτικό έλεγχο και διαχείριση της ενέργειας μέχρι τη συσκευή. Οι πελάτες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μπορούν να συντονιστούν όσον αφορά στις νέες υπηρεσίες τιμολόγησης και διαχείρισης της ζήτησης, δημιουργώντας αυτοματισμό του σπιτιού για διαχείριση της ενέργειας.
Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να κάνουν σωστότερες επιλογές, να καθιερώσουν τακτικές και να καταστρώσουν χρονοδιαγράμματα για χρήση ενέργειας βάσει του πραγματικού χρόνου, του ιστορικού κατανάλωσης ενέργειας και της κατανάλωσης ενέργειας για κάθε συσκευή ξεχωριστά. Μελέτες δείχνουν ότι η τεχνολογία μπορεί να προωθήσει τη σωστότερη διαχείριση ενέργειας από τους καταναλωτές. Σύμφωνα με την IDC οι πελάτες μειώνουν τη συνολική χρήση ενέργειας κατά 4 έως και 15%, όταν ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη της Zogby International, το 74% των Αμερικανών είναι πιθανόν, με τη χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας, να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ενέργεια. Η λύση HEM αποτελεί μέρος της νέας Connected Grid portfolio της Cisco, μίας ολοκληρωμένης προσέγγισης του έξυπνου πλέγματος, στο πλαίσιο της οποίας τον Μάιο ανακοινώθηκαν τεχνολογίες αυτοματοποίησης υποσταθμών, με στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να διαχειριστούν καλύτερα τη μετάδοση και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαχείριση ενέργειας σε επιχειρήσεις για Smart Connected Buildings
Ο Cisco Network Building Mediator Manager 6300 αποτελεί ένα σημαντικό δομικό στοιχείο της πρωτοβουλίας Smart Connected Buildings της Cisco, η οποία έχει στόχο να μεταβάλει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται και λειτουργούν τα κτίρια. Η νέα λύση δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συνδέουν, να παρακολουθούν, να συγκεντρώνουν και να διαχειρίζονται δίκτυα Cisco Network Building Mediators - ενσωματώνοντας συστήματα κτιρίων σε μία συγκεκριμένη εγκατάσταση μέσω του κεντρικού portal της επιχείρησης.
Είναι η πρώτη λύση της βιομηχανίας που παρουσιάζει πληροφορίες του δικτύου, προσφέροντας στους παρόχους εποπτεία σε πραγματικό χρόνο και δυνατότητα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις τους σε όλο τον κόσμο. Δίνοντας στους οργανισμούς τη δυνατότητα να διαχειρίζονται από ένα κεντρικό σημείο, πάνω από δίκτυο IP, κτίρια που είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, ο Cisco Network Building Mediator Manager αυξάνει τη λειτουργική απόδοση στη διαχείριση των εγκαταστάσεων. Προσφέρει πρακτικά εργαλεία που μειώνουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας και τον χρόνο που χρειάζεται το σύστημα για να κλείσει καθώς και δυνατότητα ειδοποίησης που εξασφαλίζει τη συντήρηση του σημαντικού εξοπλισμού.
Στα σημαντικά χαρακτηριστικά του Cisco Network Building Mediator Manager ανήκει και ένας παγκόσμιος πλοηγός που εξασφαλίζει εποπτεία της λειτουργίας της εγκατάστασης σε όλη την επιχείρηση, όπως και τον έλεγχο απομακρυσμένων σημείων με ταυτόχρονη ειδοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο για την κεντρική διαχείριση επειγόντων περιστατικών.
Εξάλλου ο Cisco Network Building Mediator Manager περιλαμβάνει εργαλεία για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος και ρυθμίσεις που ισχύουν για όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, προσφέροντας προτυποποίηση των λειτουργιών της επιχείρησης και αυξάνοντας την απόδοση όσον αφορά στη διαχείριση των εγκαταστάσεων. Τα παγκόσμια και ενιαία χρονοδιαγράμματα είναι δυνατόν να εφαρμοστούν σε όλες τις εγκαταστάσεις και υποσυστήματα. Οι σελίδες που απεικονίζουν με γραφικό τρόπο την κατάσταση του εξοπλισμού προσφέρουν εποπτεία των ζωτικής σημασίας συστημάτων, όπως τα συστήματα θέρμανσης - αερισμού - κλιματισμού, φωτισμού και μέτρησης.

Υποστηρικτικοί Πόροι
Βίντεο για τη Λύση Home Energy Management της Cisco: http://www.cisco.com/go/smartgrid

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

  • e-mail
  • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
  • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
  • Για Tεχνική Υποστήριξη 
  • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
  • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το