Guest

H Cisco ανανεώνει πλήρως την γκάμα προϊόντων fixed-switching, παρουσιάζοντας λύσεις που βασίζονται στο όραμα ενός Δικτύου Χωρίς Περιορισμούς

Οι νέες 'Borderless Access' λύσεις τη Cisco επιτρέπουν στους οργανισμούς να υιοθετούν
ευέλικτα επιχειρησιακά μοντέλα και να εκτείνουν τη γεωγραφική τους δραστηριότητα

Μαρούσι, 18 Μαρτίου 2010. Με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να επιταχύνουν την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, η Cisco ανακοίνωσε τη διάθεση του Cisco Borderless Access. Ως μέρος της αρχιτεκτονικής της Cisco για Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς (Borderless Networks), το Cisco Borderless Access περιλαμβάνει καινοτομίες σε προϊόντα και υπηρεσίες για απρόσκοπτη και ασφαλή ενσύρματη και ασύρματη επικοινωνία, έξυπνη διαχείριση ενέργειας σε όλη την επιχείρηση και βελτιωμένη παροχή εφαρμογών βίντεο. Στο πλαίσιο αυτής της αρχιτεκτονικής, η Cisco παρουσιάζει μία νέα σειρά προϊόντων fixed-switching - τo Cisco CatalystR 3560/3750-X Series και τo 2960-S Series - που προσφέρουν μία ολοκληρωμένη σουίτα νέων επαγγελματικών υπηρεσιών σε ευέλικτη και προσιτή τιμή, καθώς και βελτιωμένη εγγύηση για τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Εκτός από τις παραπάνω σειρές switching, η Cisco ανακοίνωσε τη νέα της καινοτομία στο χώρο του routing, η οποία αφορά στους τομείς της προηγμένης ασφάλειας και απόδοσης.

Η σημερινή ανακοίνωση βασίζεται στο όραμα της Cisco για ένα Δίκτυο Χωρίς Περιορισμούς (Cisco Borderless Networks), το οποίο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009, καθώς και στην ανακοίνωσηCisco Secure Borderless Networks που έγινε στις αρχές του Μαρτίου. Η αρχιτεκτονική Cisco Borderless Networks, η οποία καθορίζει τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εκείνων, των οποίων οι δραστηριότητες εκτείνονται σε διάφορους τομείς και το προσωπικό εργάζεται συνήθως εκτός γραφείου, είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει στις επιχειρήσεις αυτές τη δυνατότητα να συνδεθούν με οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, απρόσκοπτα, σε ένα πολύ ασφαλές και αξιόπιστο περιβάλλον. Η Cisco προσφέρει τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μέσω υπηρεσιών βίντεο, διαχείρισης ενέργειας και ασφαλών υπηρεσιών δικτύωσης που είναι ενσωματωμένες σε πλατφόρμες routing, switching, ασύρματες και πλατφόρμες ασφάλειας, δημιουργώντας έτσι μία ολοκληρωμένη λύση ασύρματης δικτύωσης.

Οι σημαντικότερες υπηρεσίες δικτύωσης:

 • EnergyWise - ΤοCisco EnergyWise βοηθά τους πελάτες να ελέγξουν την κατανάλωση ενέργειας και να μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα την επόμενη έκδοση της βραβευμένης τεχνολογίας, Cisco EnergyWise Orchestrator, η οποία εκτείνει τη διαχείριση ενέργειας σε PC και φορητούς υπολογιστές, εκτός από τις συσκευές Power over Ethernet (PoE). Η Cisco ανακοίνωσε επίσης το EnergyWise SDK, που είναι διαθέσιμο μέσω του Cisco Developer Network και δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους κατασκευαστές να υλοποιήσουν υποστήριξη EnergyWise στα προϊόντα τους.
 • Cisco TrustSec - ΗCisco TrustSecείναι μία λύση ασφάλειας επόμενης γενιάς που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τακτικές ασφάλειας σε όλες τις τεχνολογίες πρόσβασης, είτε αυτές είναι ενσύρματες, είτε ασύρματες ή εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN). Συνδυάζει λύσεις ταυτοποίησης και διαμόρφωσης πολιτικών που συμβάλλουν στην προστασία των συναλλαγών, τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων, και διασφαλίζουν ότι οι χρήστες είναι πιστοποιημένοι και έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες του δικτύου βάσει της ταυτότητάς τους. Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα ότι η Cisco TrustSec είναι διαθέσιμη στη γκάμα προϊόντων Catalyst 3560/3750. Επιπλέον, οι νέες Catalyst 3560/3750-X Series διαθέτουν τις πρώτες εφαρμογές 802.1a/e (MACsec) που βασίζονται σε πρότυπα, και οι οποίες προσφέρουν προστασία των ευαίσθητων δεδομένων από παρακολούθηση και κλοπή, με προηγμένη κρυπτογράφηση ανάμεσα στο switch και τον πελάτη.
 • Medianet - Οι λύσεις Medianet δίνουν στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις εφαρμογές βίντεο μεταμορφώνοντας την επικοινωνία των εργαζομένων. Η τεχνολογία Medianet προσφέρει δυνατότητα ανίχνευσης και βελτίωσης βίντεο και συσκευών αναπαραγωγής βίντεο, καθώς και κατανομή και προτεραιότητα των δικτυακών πόρων, ώστε το βίντεο να προσφέρεται από έναν τύπο συσκευής, όπως μία μονάδα Cisco TelePresence, σε έναν άλλον, όπως ο φορητός υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο. Η Medianet 1.0 υποστηρίζεται από τα νέα Catalyst fixed switches και τους Cisco ISR G2 routers.

Τα σημαντικότερα νέα προϊόντα fixed-switching:

 • Cisco Catalyst 3750-X και 3560-X: Η ναυαρχίδα της γκάμας fixed-switching της Cisco, τα stackable, αυτόνομα switches για επιχειρήσεις προσφέρουν υψηλής απόδοσης switching με 10 gigabit Ethernet, πλήρες PoE+ σε όλες τις θύρες καθώς και ένα ευέλικτο module για έξυπνη αποστολή δεδομένων. Εκτός από το StackWise Plus, που προσφέρει υψηλής διαθεσιμότητας πρόσβαση σε δεδομένα, η Cisco παρουσίασε σήμερα την Cisco StackPower, την πρώτη τεχνολογία διασύνδεσης ισχύος του κλάδου, που προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία ισχύος σε ένα stack με Catalyst 3750-X Series switches. Με την Cisco StackPower, η ισχύς που παρέχεται σε μία ομάδα με έως και τέσσερα switches μπορεί να κατανεμηθεί σε όλα τα switches. Σε περίπτωση διακοπής της παροχής ισχύος, η ισχύς διατηρείται για εφαρμογές ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση, ενώ παράλληλα προσφέρεται ισχύς και για συσκευές χαμηλότερης προτεραιότητας, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.
 • Cisco Catalyst 2960-S. Με την παρουσίαση τουCisco Catalyst 2960-S Series Switch, η Cisco προσφέρει περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης και απόδοσης από πριν, με λύσεις οι οποίες προσφέρονται σε πακέτο και κοστολογούνται για να ανταποκριθούν στις διαφορετικές ανάγκες αναβάθμισης, ευελιξίας και ασφάλειας των επιχειρήσεων. Το Catalyst 2960-S προσφέρει FlexStack stacking για αυξημένη διαθεσιμότητα και απόδοση, 10GE uplinks, πλήρες PoE σε κάθε θύρα και υποστήριξη για PoE+, καθώς και πλήρεις δυνατότητες Cisco EnergyWise. Εξάλλου, η πλατφόρμα 2960-S έχει βελτιωθεί πολύ, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%. Το συγκεκριμένο switch προσφέρει δυνατότητες που αποτελούν βασική ανάγκη για τις σημερινές επιχειρήσεις, σε πολύ ελκυστική τιμή.

Τα νέα σημαντικότερα προϊόντα routing:

 • Cisco Integrated Services Router G2 3900 E-Series: Η σειρά Cisco ISR G2, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009, είναι η επόμενη γενιά routers για εφαρμογές πλούσιες σε πολυμέσα, virtualization υπηρεσιών και ενεργειακή αποδοτικότητα, με κορυφαία ασφάλεια. Σήμερα, η Cisco ανακοίνωσε ότι τριπλασίασε την απόδοση της σειράς router ISR G2, ενώ επέκτεινε την παροχή εφαρμογών βίντεο υψηλής απόδοσης, την ενσωμάτωση υπηρεσιών και την περικοπή δαπανών για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απόσταση.
 • Cisco ASR 1000 Series Aggregation Services Routers Software Release 6: Βασιζόμενη στις δυνατότητες του βραβευμένου quantum-flow ASIC, η πρόσφατη έκδοση της οικογένειας routers ASR-1000 προσφέρει νέα ασφάλεια, ενοποιημένες επικοινωνίες και δυνατότητες διαχείρισης, ενώ δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς περιορισμούς μέσω WAN. Επιπλέον, η ASR 1000 Series περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Smart Call Home feature, το οποίο αυξάνει την αξιοπιστία της πλατφόρμας.

Συνοδευτική δήλωση:
Rob Soderbery, senior vice president and general manager, Cisco Ethernet Switching Technology Group: «Οι επικοινωνίες, η συνεργασία και η ψυχαγωγία ψηφιοποιούνται και δικτυώνονται με ταχείς ρυθμούς, και αυτή η τάση όχι μόνο προσθέτει κίνηση στα δίκτυο αλλά το αλλάζει κιόλας. Τα προϊόντα βασικής δικτύωσης της Cisco,συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών Catalyst 2000 και 3000, βρίσκονται στην καρδιά αυτής της αλλαγής.Το switching και το routing είναι οι βάσεις της καινοτομίας που θα κάνει την επόμενη γενιά του Internet πραγματικότητα. Η στρατηγική της Cisco είναι να προσφέρει μεγαλύτερη αξία μέσα από τις λύσεις βασικής δικτύωσης που διαθέτει, και επιπλέον να προσφέρει στους καταναλωτές μία περισσότερο συνεκτική και καλύτερη, από αρχιτεκτονικής πλευράς, υποδομή πληροφορικής, ώστε να υποστηρίξουν το νέο Διαδίκτυο».

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

 • Video on Demand: Η Sherri Liebo της Cisco Services παρουσιάζει την ολοκληρωμένη σουίτα των νέων επαγγελματικών υπηρεσιών, που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να κατανοήσουν την αξία της αρχιτεκτονικής Borderless Network: http://www.youtube.com/watch?v=3g18QtHLf7k
 • Video on Demand: O Wenceslao Lada της Cisco παρουσιάζει πώς το Δίκτυο Χωρίς Περιορισμούς βοηθά στην καινοτομία των Συνεργατών: http://www.youtube.com/watch?v=GwSe3kOqbBw

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το