Guest

H Cisco συνεργάζεται με το NBC για την υψηλής ευκρίνειας (All-HD) κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ

Μαρούσι, 11 Ιανουαρίου 2010. Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με το NBC για την παροχή του medianet, της δικτυακής πλατφόρμας ΙΡ για βίντεο, για την υψηλής ευκρίνειας (All-HD) κάλυψη από το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010, που θα λάβουν χώρα στο Βανκούβερ από τις 12 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010.

Η Cisco και το NBC διεύρυναν τη συνεργασία τους για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, χρησιμοποιώντας τον καλύτερο συνδυασμό από παρόχους τεχνολογιών αναμετάδοσης βίντεο, αποθήκευσης, επεξεργασίας και τηλεπικοινωνιών, για να διασφαλίσουν την κάλυψη των Αγώνων για το NBC μέσω μίας ολοκληρωμένης λύσης IP βίντεο, από την παραγωγή βίντεο μέχρι τη διαχείριση και τη διανομή περιεχομένου.

Η λύση περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό δίκτυο, την υποδομή IP βίντεο της Cisco και την τεχνολογία medianet, και θα προσφέρει επεξεργασία περιεχομένου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ από το προσωπικό του NBC σε πολλά σημεία σε όλο τον κόσμο, αλλά και στον Καναδά, ενώ θα επιτρέπει τη μετάδοση αρχείων μεγέθους gigabyte μεταξύ διαφόρων σημείων, αλλά και από τηλεοράσεις, υπολογιστές και φορητές συσκευές.

Οι κάμερες Flip Video της Cisco θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο στο NBC Olympics.com, βοηθώντας τους αναλυτές του NBC και τους bloggers να τραβήξουν on-the-fly video του χειμωνιάτικου σκηνικού στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ.

Το NBC θα δοκιμάσει επίσης το Cisco Media Data Center και το Unified Computing System της Cisco, για να υποστηρίξει ζωτικής σημασίας λειτουργίες παραγωγής και αρχειοθέτησης βίντεο.

Σημαντικά σημεία:

  • o Κατά τη διάρκεια των 17 ημερών των Αγώνων, το NBC θα παρουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό ωρών τηλεοπτικής κάλυψης. Χρησιμοποιώντας μία ροή βασισμένη σε αρχεία για επιλογή στιγμιοτύπων, το δίκτυο μπορεί να επιλέγει στιγμιότυπα και να τα διανέμει σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας, ακόμη και πριν τελειώσει ένα αθλητικό γεγονός.
  • o Οι τηλεθεατές που θα παρακολουθούν την κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ από το NBC θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα PC και τους φορητούς τους υπολογιστές, οι οποίοι θα μπορούν να αναπαραγάγουν κατ' απαίτηση (on demand) και να ζητήσουν τα σημαντικότερα στιγμιότυπα, ανασκοπήσεις, επαναλήψεις και αποτελέσματα. Οι θεατές θα είναι επίσης σε θέση να παρακολουθήσουν βίντεο και να δουν αποτελέσματα στις φορητές τους συσκευές.

Υποστηρικτικές απόψεις:

  • «Η ροή της παραγωγής υψηλής ευκρίνειας μέσων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και απαιτεί την ολοκλήρωση υπηρεσιών πολλών και διαφορετικών μέσων», δήλωσε ο Craig Lau, αντιπρόεδρος, Information Technology της NBC Olympics. «Η Cisco είναι αληθινός συνεργάτης σε αυτό το εντυπωσιακό έργο, και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε εκείνη για ζωτικής σημασίας υποδομή δικτύου και τεχνολογίες IP, για να διαχειριστούμε τη μεταφορά σύνθετων μέσων και να υποστηρίξουμε την ψηφιακή μας παραγωγή από την αρχή μέχρι το τέλος».
  • «Το δίκτυο του NBC, στο οποίο δίνει ώθηση η τεχνολογία της Cisco, είναι ένα αληθινό medianet σε λειτουργία, προσφέροντας ένα τέλειο παράδειγμα του τι μπορεί να διαχειριστεί ένα δίκτυο σχεδιασμένο για μεγάλη μεταφορά βίντεο και εφαρμογές πλούσιες σε πολυμέσα», δήλωσε ο Pankaj Patel, senior vice president και γενικός διευθυντής της Cisco Service Provider Group. «Η κάλυψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ από την πολλαπλή πλατφόρμα του NBC δίνει στους θεατές τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά όλη τη δράση. Είτε θέλετε να παρακολουθήσετε τους αγώνες στην τηλεόραση, στο PC ή στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να έχετε τη δική σας εμπειρία οποτεδήποτε και από οπουδήποτε θέλετε».

Σχετικά με το NBC Olympics
Το NBC έχει αναμεταδώσει 11 Ολυμπιακούς Αγώνες, τους περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο δίκτυο. Το NBC ξεπέρασε τους 10 Ολυμπιακούς του ABC, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, τη διοργάνωση που παρακολούθησαν οι περισσότεροι θεατές στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών (215 εκατομμύρια θεατές). Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Βανκούβερ του 2010 είναι η έκτη κατά σειρά αθλητική διοργάνωση από τις επτά αναμεταδόσεις Ολυμπιακών Αγώνων από το NBC Sports. Η εντυπωσιακή πορεία άρχισε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και συνεχίζεται μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Το NBC έχει μεταδώσει οχτώ από τους τελευταίους 10 Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο χειμερινούς όσο και καλοκαιρινούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Βανκούβερ θα είναι οι ένατοι από τους τελευταίους 11.

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

  • e-mail
  • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
  • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
  • Για Tεχνική Υποστήριξη 
  • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
  • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το