Guest

H Cisco ενισχύει την Αρχιτεκτονική για Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς, με νέα προϊόντα Routing, Switching, Ασφάλειας και Φορητότητας

Οι τελευταίες καινοτομίες προσφέρουν λύσεις υψηλής απόδοσης και υψηλής
πυκνότητας για cloud, virtual desktop και ενσύρματα-ασύρματα περιβάλλοντα

Μαρούσι, 5 Οκτωβρίου 2010. Η Cisco ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύσει την Αρχιτεκτονική για Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς (Borderless Networks) με νέα προϊόντα και υπηρεσίες switching, routing, ασφάλειας και ασύρματης δικτύωσης. Στις πιο σημαντικές προσθήκες περιλαμβάνονται ο πολύ υψηλής απόδοσης και υψηλής πυκνότητας Catalyst switch, ο συμπαγής ASR 1000 router, το Adaptive Security Appliance firewall για τις αντίστοιχες κατηγορίες, καθώς και νέα, προσιτά 802.11n σημεία ασύρματης σύνδεσης για τη Μικρή Επιχείρηση, προϊόντα που επιταχύνουν την απόδοση των εφαρμογών στα δίκτυα τόσο φυσικά όσο και εικονικά, καθώς και νέες και βελτιωμένες έξυπνες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω προϊόντα αποτελούν ταυτόχρονα βασικά δομικά στοιχεία του νέου συστήματος που συνδυάζει τα Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς με τις Αρχιτεκτονικές Data Center/Virtualization και Collaboration, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη χρήση πρόσφατων καινοτομιών όπως οι υπηρεσίες cloud, τα virtual desktops και οι ενσύρματες - ασύρματες λύσεις.

 

Σημαντικά δεδομένα:

Τα νέα προϊόντα και οι επαγγελματικές υπηρεσίες που ανακοίνωσε σήμερα η Cisco εκτείνουν τη γκάμα των Δικτύων Χωρίς Περιορισμούς, για να αντιμετωπίσουν την -όλο και πιο επιτακτική- ανάγκη για παροχή αξιόπιστων και ασφαλών εφαρμογών υψηλής απόδοσης, από έναν μικρό αριθμό ενοποιημένων κέντρων δεδομένων σε έναν αυξανόμενο αριθμό ενσύρματων και ασύρματων τελικών σημείων, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη συνολική χρήση πόρων και την κατανάλωση ενέργειας.

  Υψηλής Απόδοσης/ Υψηλής Πυκνότητας Καινοτομίες:
 • Το Cisco Catalyst 4500-E Series switch, η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τμηματική πλατφόρμα του κλάδου, ανεβάζει τον πήχυ της απόδοσης στο campus switching προσφέροντας 848 Gbps ευρυζωνικότητας καθώς και την υψηλότερη πυκνότητα 384 PoEP θυρών σε σύστημα Sup7E. Με το νέο Sup7E το Catalyst 4500 συμβάλλει στη μετάβαση από 1G Fiber σε 10G Fiber, ως switch με καλή σχέση τιμής/απόδοσης, με τριπλή πυκνότητα θύρας για μία θύρα 10G (100 θύρες 10G). Με την ισχύ του δημοφιλούς λογισμικού Cisco IOS-XE, προσφέρεται επίσης βελτιωμένο με hardware-accelerated Borderless Network Services όπως οι Medianet, EnergyWise και TrustSec. Με 2,6 φορές μεγαλύτερη απόδοση, τη μεγαλύτερη στην κατηγορία του ευελιξία πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης μίας In Service Software αναβάθμισης (ISSU) μικρότερης των 10 msec, και με βελτιωμένη εποπτεία εφαρμογών μέσω του Flexible NetFlow, το Cisco Catalyst 4500E προσφέρει προστασία επένδυσης με backward και forward compatibility.
 • Ο Cisco ASR 1001 router είναι η πιο συμπαγής λύση edge routing του κλάδου σε 1RU και ο υψηλότερης απόδοσης router της κατηγορίας του. Προσφέρει ασύγκριτη ευελιξία στις μεγάλες επιχειρήσεις, για περιβάλλοντα WAN Edge και Managed Services. Ο Cisco ASR 1001 υποστηρίζει κατ' απαίτηση αύξηση της απόδοσης από τα 2.5 στα 5 Gbps καθώς και βελτιωμένες κατ' απαίτηση υπηρεσίες.
 • Η Cisco ASA 5585-X Adaptive Security Appliance προσφέρει απόδοση MultiScaleTM σε μορφή 2 RU. Η ASA 5585-X προσφέρει νέα επίπεδα ταχύτητας και αναβάθμισης με απόδοση έως και 20 Gbps για firewall, με 10.000 συνδέσεις VPN και 350.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο με εγγυημένη κάλυψη από IPS. Ιδανική για ζωτικής σημασίας κέντρα δεδομένων, προσφέρει ένα σύστημα ασφάλειας ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του μέλλοντος, που ανεβάζει τον πήχη της απόδοσης προσφέροντας έως και οχτώ φορές μεγαλύτερη πυκνότητα από εκείνη των ανταγωνιστικών προϊόντων.
 • Το σημείο ασύρματης πρόσβασης Aironet 1040 Series βελτιώνει τη σειρά φορητότητας της Cisco και επιταχύνει την υιοθέτηση του 802.11n, προσφέροντας υψηλή απόδοση σε προσιτή τιμή, μειωμένη πολυπλοκότητα λειτουργίας και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.
 • Βελτίωση Ασφάλειας τελικού χρήστη και Εξοικονόμησης Ενέργειας:
 • Η λύση AnyConnect 3.0 εκτείνει τις δυνατότητες τελικού σημείου δικτύου με υποστήριξη IPSEC VPN, εκτός από την υποστήριξη SSL, 802.1X supplicant και 802.1AE MACSec. Η AnyConnect διαθέτει επίσης ασφάλεια ScanSafe cloud με ολοκληρωμένη υποστήριξη Anywhere+ για ευρείες εναλλακτικές λύσεις ασφαλούς ανάπτυξης φορητότητας. Τέλος, η υιοθέτηση της AnyConnect από τον κλάδο επιταχύνεται με νέους client για Apple, Windows 7 και άλλες φορητές πλατφόρμες.
 • Η τεχνολογία EnergyWise εκτείνει τον έλεγχο στα συστήματα διαχείρισης κτιρίων, καθώς και σε clientless συσκευές, όπως εκτυπωτές, φωτοαντιγραφικά μηχανήματα και οθόνες ψηφιακών μέσων μέσα από τη συνεργασία με την APC by Schneider Electric καθώς και με άλλους κορυφαίους κατασκευαστές μονάδων διανομής ισχύος, όπως οι WTI, Server Technology, Raritan και Cyber Switching. Η EnergyWise δίνει στην Πληροφορική τη δυνατότητα να ελέγξει μεμονωμένα plugs σε έξυπνα power strips σε οποιοδήποτε υπολογιστικό περιβάλλον.
 • Καινοτομίες Ανάπτυξης και Βελτίωσης:
 • Η SBA Enterprise είναι μία σειρά από ρυθμιστικά προσχέδια που βοηθούν στην απλοποίηση μίας προσέγγισης σχεδιασμού και ανάπτυξης σε φάσεις, δίνει σε πελάτες με έως και 10.000 συνδεδεμένες συσκευές τη δυνατότητα να αναπτύξουν Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς με τη χρήση δοκιμασμένων και έγκυρων λύσεων Cisco.
 • Το CiscoWorks LAN Management 4.0 προσφέρει νέα κέντρα εργασίας με στόχο την αυτοματοποίηση της ροής εργασίας και απλοποίηση της ανάπτυξης υπηρεσιών Borderless Network, όπως οι EnergyWise και TrustSec, εκτός από την απλοποίηση της παρακολούθησης και επίλυση προβλημάτων του δικτύου.
 • Η Cisco ανακοίνωσε επίσης μία σειρά έξυπνων υπηρεσιών που βοηθούν τους πελάτες να ανακαλύψουν την πλήρη αξία της επένδυσής τους στο δίκτυο. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, το Cisco Smart Net Total Care Service προσφέρει σε επαγγελματίες από τον κλάδο της Πληροφορικής τη μοναδική δυνατότητα να παρατηρούν τι ακριβώς συμβαίνει στα δίκτυά τους. Η υπηρεσία διαθέτει έξυπνες δυνατότητες που προσφέρουν εκτεταμένη διαχείριση και ανάλυση αποθεμάτων, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του πελάτη ειδοποίηση για ζητήματα ασφάλειας, δυνατότητα πρόωρης διάγνωσης, service case management και εναλλακτικές συμφωνίες σε επίπεδο υπηρεσίας καθώς και υπηρεσίες βελτίωσης. Για πελάτες από τα μεσαία στρώματα της αγοράς, η Cisco εκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις αρμοδιότητες του Cisco Smart Net Care συνδυάζοντας συμπληρωματικές λειτουργίες των υπηρεσιών της Cisco και των πιστοποιημένων συνεργατών της, έτσι ώστε να καλύπτουν περισσότερα προϊόντα και να προσφέρουν υποστήριξη σε επίπεδο δικτύου, όπως η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση του δικτύου.
 •  

Brett Galloway, Senior Vice President, Wireless, Security & Routing Technology Group, Cisco Systems. «Οι IT managers θέλουν να χρησιμοποιούν το δίκτυο ώστε να υποστηρίζουν τις ανάγκες της επιχείρησής τους. Η επιχείρηση όμως μεταβάλλεται και οι IT managers είναι όλο και περισσότερο υποχρεωμένοι να κάνουν το δίκτυο διαθέσιμο σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται και σε οποιαδήποτε συσκευή - με ασφαλή, αξιόπιστο και απρόσκοπτο τρόπο. Αυτή είναι και η πρόκληση που το Δίκτυο Χωρίς Περιορισμούς της Cisco πρέπει να αντιμετωπίσει. Η τρίτη κατά σειρά διεύρυνση της σειράς για Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς έγινε για να βοηθήσει τους πελάτες να φτάσουν σε νέα επίπεδα καινοτομίας και συμμετοχής, επιτρέποντας στους εργαζόμενους και τους πελάτες τους να ενσωματώσουν νέους τρόπους επιχειρησιακής δραστηριότητας».

 

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το