Guest

Η Cisco και η Landis+Gyr συνεργάζονται στο ‘SMART GRID’

Η Cisco και η Landis+Gyr συνεργάζονται στο SMART GRID
Οι εταιρείες θα εξετάσουν από κοινού τις λύσεις Έξυπνης Μέτρησης
Η συνεργασία αφορά σε παγκόσμια κλίμακα


Μαρούσι, 24 Αυγούστου 2009. Η Cisco και η Landis+Gyr ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη λύσεων επικοινωνίας ανοιχτών προτύπων, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες κοινής ωφελείας και τους πελάτες τους να διαχειριστούν πιο αποδοτικά την παροχή ρεύματος και την κατανάλωση ενέργειας. Η συμφωνία ανάμεσα στην Cisco και στην Landis+Gyr θα επιταχύνει την παροχή λύσεων βασιζόμενων σε πρότυπα για τον κλάδο της ενέργειας. Οι εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν μία ολιστική προσέγγιση για το "Έξυπνο Πλέγμα" (Smart Grid), το οποίο περιλαμβάνει προηγμένα δίκτυα που είναι σε θέση να ενσωματώνουν τις υπάρχουσες δυνατότητες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνητα οχήματα και λειτουργίες αυτόματης διανομής.

Οι κοινές λύσεις θα επικεντρωθούν στις ειδικές γνώσεις της Landis+Gyr όσον αφορά στην προηγμένη υποδομή και εφαρμογές «έξυπνης μέτρησης», ενώ η Cisco θα προσφέρει την αρχιτεκτονική μίας ολοκληρωμένης λύσης επικοινωνίας και ασφάλειας. Ένας από τους στόχους της συνεργασίας είναι η προώθηση των ανοιχτών προτύπων και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος έξυπνου πλέγματος, όπου θα είναι δυνατό να ενσωματωθούν και να λειτουργήσουν σε άριστες συνθήκες, διάφορες άλλες λύσεις και εφαρμογές. 

«Καθώς είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε μέτρηση ηλεκτρισμού, με μία από τις ευρύτερες σειρές προϊόντων και υπηρεσιών, πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τη Cisco για τη δημιουργία υποδομής θα δώσει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και στους καταναλωτές να βελτιώσουν την ενεργειακή τους αποδοτικότητα, να μειώσουν τις δαπάνες για ενέργεια, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη χρήση των πόρων», δήλωσε ο Andreas Umbach, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της Landis+Gyr. «Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο εταιρείες. Μαζί έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε με ουσιαστικό τρόπο το εξελισσόμενο "έξυπνο πλέγμα"».

«Τώρα είναι η στιγμή να επενδύσουμε στην έξυπνα συνδεδεμένη υποδομή του 21ου αιώνα. Η καινοτομία και οι συνεργασίες με εταιρείες όπως η Landis+Gyr θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις έξυπνου πλέγματος βασιζόμενες σε IP. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προσφέρουν νέα μοντέλα υπηρεσιών και να δημιουργήσουν επιπρόσθετα έσοδα όπως υπηρεσίες που αφορούν στην παροχή και τη διαχείριση ενέργειας για το σπίτι, ενώ προσφέρουν ενεργειακή αποδοτικότητα και μείωση των δαπανών για τους πελάτες», δήλωσε ο Marthin de Beer, SVP του Emerging Technologies Group της Cisco.

Οι Landis+Gyr και Cisco θα αναζητήσουν κοινές λύσεις όσον αφορά στην έξυπνη μέτρηση, το datacenter υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, και τις ασύρματες και σταθερές επικοινωνίες. Σε κάθε έναν από τους τομείς της αρχιτεκτονικής του έξυπνου πλέγματος, οι λύσεις Cisco και Landis+Gyr θα προσφέρουν ενσωμάτωση δεδομένων και ασφάλεια σε όλο το δίκτυο. Η συνεργασία έχει στόχο να εξετάσει διαφορετικές προσεγγίσεις επικοινωνίας, όπως τα wireless-mesh και Powerline Carrier, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα αξιολογήσει και άλλες νέες τεχνολογίες.

 

Σχετικά με τη Landis+Gyr
Η Landis+Gyr είναι μία ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με τον κλάδο των μετρήσεων και λύσεων σε όλον τον κόσμο. Η Landis+Gyr δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες στις 5 ηπείρους και απασχολεί 5000 εργαζομένους με μοναδική αποστολή να βοηθήσουν τον κόσμο να διαχειρίζεται την ενέργεια καλύτερα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.landisgyr.com

 

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

  • e-mail
  • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
  • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
  • Για Tεχνική Υποστήριξη 
  • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
  • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το