Guest

H Cisco συνεχίζει την παγκόσμια τάση του Smart Grid

H Cisco συνεχίζει την παγκόσμια τάση του Smart Grid
Ανακοινώνει ένα Οικοσύστημα Smart Grid με περισσότερους από 25 Συνεργάτες και μία τεχνική συμβουλευτική επιτροπή για πελάτες, τα Grid Security Services


Μαρούσι, 22 Σεπτεμβρίου 2009. Η Cisco ανακοίνωσε τις εξελίξεις στην προσπάθειά της να αναπτύξει μία ολοκληρωμένη, πολύ ασφαλή υποδομή επικοινωνιών 'Smart Grid' που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και τους πελάτες τους να βελτιώσουν την προσφορά και τη ζήτηση ενέργειας, καθώς και την ασφάλεια και αξιοπιστία του έξυπνου δικτύου και να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Σημαντικά δεδομένα:

Η Cisco δημιουργεί το Οικοσύστημα Cisco Smart Grid για να διευκολύνει την υιοθέτηση προτύπων επικοινωνιών βασισμένων σε IP για Smart Grids, τα οποία θα ωφελήσουν τον κλάδο της ενέργειας, καθώς και τις επιχειρήσεις και τους οικιακούς πελάτες.

 • Στα μέλη του Οικοσυστήματος Cisco Smart Grid περιλαμβάνονται System Integrators, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παροχή ισχύος και υπηρεσιών κοινής ωφελείας, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και κατασκευαστές εξοπλισμού που αντιπροσωπεύουν διάφορα μέρη της υποδομής Smart Grid.
 • Τα μέλη του οικοσυστήματος συνεργάζονται με τη Cisco υποστηρίζοντας τις δοκιμές διαλειτουργικότητας και δημιουργώντας έναν τρόπο μετάβασης από άλλα πρότυπα επικοινωνιών σε μία υποδομή βασιζόμενη σε IP για Smart Grid και εφαρμογές διαχείρισης ενέργειας, από την παραγωγή μέχρι και τη διανομή της στα σπίτια και στις επιχειρήσεις.
 • Η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους και της πολυπλοκότητας ανάπτυξης λύσεων επικοινωνίας Smart Grid από πολλαπλούς παρόχους, τόσο για τους πελάτες όσο και για τα μέλη του οικοσυστήματος.
 • Στην αρχική λίστα των εταιρειών που είναι μέλη του οικοσυστήματος περιλαμβάνονται οι: Accenture, AeroScout, Arcadian Networks, AREVA T&D, Cable&Wireless Worldwide, Capgemini, Coleman Technologies, EMC, Echelon, EnergyHub, GE, GridPoint, Infosys Technologies, Itron, Landis + Gyr, OATI, Oracle, OSIsoft, Pulse Energy, Proximetry, Science Applications International Corporation (SAIC), SecureLogix, Schneider Electric, Siemens, Skyline-ATS, Telvent, Verizon, Watteco, Wipro και World Wide Technology, Inc.

Η Cisco συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας σε όλο τον κόσμο για να προσδιορίσει και να αναπτύξει έξυπνες, πολύ ασφαλείς αρχιτεκτονικές επικοινωνίας για ηλεκτρικά συστήματα.

 • Η Cisco έχει συστήσει μία τεχνική συμβουλευτική επιτροπή (Technical Advisory Board - TAB) για το Smart Grid, που αποτελείται από κορυφαίες καινοτόμες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ενέργειας απ' όλο τον κόσμο.
 • Η παραπάνω επιτροπή (TAB) θα βοηθήσει τη Cisco να προσαρμόσει τις υπηρεσίες της, την τεχνική της υποστήριξη και τα προϊόντα της στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Θα δώσει στους πελάτες την ευκαιρία να επηρεάσουν τους οδηγούς ανάπτυξης λύσεων και προϊόντων smart grid της Cisco μέσω ενός forum που ειδικεύεται στην τεχνολογία.

Στην προσπάθειά της να υποστηρίξει το Smart Grid, η Cisco παρουσιάζει τις υπηρεσίες και λύσεις ασφάλειας δικτύου.

 • Η Cisco προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις ασφάλειας του Smart Grid, οι οποίες παρέχουν μία ενιαία προσέγγιση που διασφαλίζει φυσική ασφάλεια, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και αξιοπιστία του ηλεκτρικού συστήματος.
 • Οι συγκεκριμένες λύσεις προσφέρονται μέσα από μία ομάδα επαγγελματικών υπηρεσιών οι οποίες ενισχύουν την πρωτοπορία της Cisco στον τομέα της ασφάλειας και την εμπειρία της στον σχεδιασμό και τη δημιουργία ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών ασφάλειας, βοηθούν τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να αντιμετωπίσουν τα ρυθμιστικά ζητήματα συμβατότητας, ενώ προσφέρουν ζωτικής σημασίας υποδομή ασφάλειας για λειτουργίες δικτύου, συστήματα, δεδομένα και περιουσιακά στοιχεία.
 • Οι υπηρεσίες ασφάλειας της Cisco περιλαμβάνουν εκτίμηση της συμβατότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, αξιολόγηση του κατά πόσο η ασφάλεια των φυσικών εγκαταστάσεων είναι εύθραυστη, αρχιτεκτονικό σχέδιο ασφάλειας του πλέγματος, σχέδιο φυσικής και δικτυακής ασφάλειας, ανάπτυξη φυσικής και δικτυακής ασφάλειας.

Η Cisco προσπαθεί να διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα συστημάτων, συσκευών και εφαρμογών που αποτελούν το Smart Grid και να δημιουργήσει μία υποδομή επικοινωνιών έξυπνου δικτύου βασισμένη σε IP.

 • Η Cisco συνεργάζεται με την Zigbee Alliance, με στόχο να υιοθετήσει επικοινωνίες βασισμένες σε IP.  Ως ηγέτιδα εταιρεία στην αρχιτεκτονική IP, η Cisco θα υποστηρίξει και θα συμμετέχει στην ανάπτυξη συσκευών και τεχνολογίας Zigbee Smart Energy II.

Υποστηρικτικοί Πόροι:

 

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το