Guest

Η Cisco ανακοινώνει το Collaboration in Motion: Προϊόντα και υπηρεσίες που δημιουργούν συνθήκες συνεργασίας στο φορητό περιβάλλον εργασίας

Η Cisco ανακοινώνει το Collaboration in Motion: Προϊόντα και υπηρεσίες που δημιουργούν συνθήκες συνεργασίας στο φορητό περιβάλλον εργασίας
Το Cisco Unified Wireless Network επεκτείνει την ισχύ της δικτυακής πλατφόρμας


Μαρούσι, 20 Μαϊου 2009. Η Cisco ανακοινώνει το Collaboration in Motion, που συνδυάζει τη δύναμη της συνεργασίας με τη διαθεσιμότητα και την απόδοση του Ενοποιημένου Ασύρματου Δικτύου της Cisco. Το Collaboration in Motion περιλαμβάνει προϊόντα και υπηρεσίες των σειρών Cisco WebEx, Cisco Unified Communications, Cisco Unified Wireless Network και Cisco Advanced Services, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες συνεργασίας για το φορητό περιβάλλον εργασίας.
Ως τμήμα του Collaboration in Motion, η Cisco εστίασε την προσοχή της σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες σε πέντε σημαντικούς τομείς: Την εμπειρία από το χώρο εργασίας, την πλατφόρμα ασύρματου δικτύου, τις εφαρμογές τρίτων παρόχων, τους συνεργάτες στον τομέα της τεχνολογίας και τις επαγγελματικές υπηρεσίες. Στόχος της στρατηγικής αυτής προσέγγισης είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο ενσύρματο δίκτυο μίας εγκατάστασης, σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εκτός εγκατάστασης και σε ένα δίκτυο Wi-Fi υψηλής απόδοσης, δηλαδή συνεργασία σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Εμπειρία του χώρου εργασίας: Η Cisco επεκτείνει τη στρατηγική της στο να προσφέρει υπηρεσίες δικτύου σε έναν ευρύτατο αριθμό συσκευών, ενώ απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές αυτές συνδέονται με το ασύρματο δίκτυο.

 1. Η εφαρμογή Cisco WebEx Meeting Center έκδοση 1.2 στο iPhone είναι διαθέσιμη δωρεάν από το Apple Applications Store. Η έκδοση 1.2 επεκτείνει τις δυνατότητες της βραβευμένης εφαρμογής και επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίσει συσκέψεις και να προσκαλέσει τους συμμετέχοντες πριν και μετά τη σύσκεψη, χρησιμοποιώντας το καινοτόμο iPhone.

 2. Η Cisco εξελίσσει το Cisco Compatible Extensions Program, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων συσκευών. Το νέο πρόγραμμα Cisco Compatible Extension Services υποστηρίζει ένα ευρύ οικοσύστημα κατασκευαστών συσκευών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Atheros, Broadcom, Ekahau, Intel, Intermec, Polycom, Redpine Signals, Summit Data Communications και Texas Instruments.

 

Πλατφόρμα Ασύρματου Δικτύου: Ως ηγέτιδα εταιρεία στην επόμενης γενιάς ασύρματη τεχνολογία 802.11n, η Cisco προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση 802.11n που περιλαμβάνει σημεία πρόσβασης, controllers και διαχείριση, καθώς και τη δυνατότητα να παρέχει κανείς υπηρεσίες μέσω ενός ανοικτού API. 

 1. Ο νέος Cisco 5500 Series Wireless Controller έχει βελτιωθεί για δίκτυα 802.11n. Οι ανεξάρτητες δοκιμές επιβεβαιώνουν την ικανότητα της πλατφόρμας να προσφέρει συνεργαζόμενες εφαρμογές βίντεο και πολυμέσων σε μία κλίμακα με αυξημένη απόδοση 1000% σε σύγκριση με τις πρώτες γενιές ασύρματων controllers.

 2. Η νέα λύση Cisco OfficeExtend συμπληρώνει τη γκάμα λύσεων τηλε-εργασίας Cisco Virtual Office. Επεκτείνει επίσης το εταιρικό ασύρματο δίκτυο σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, προσφέροντας υπηρεσίες ασύρματων δεδομένων, φωνής και βίντεο σε υπαλλήλους που μετακινούνται συχνά.

 3. Το νέο Cisco Aironet 1524R Mesh Access Point προσφέρει επιπρόσθετη δυνατότητα αναβάθμισης για να εκτείνει την ασύρματη κάλυψη σε μία ποικιλία εσωτερικών και εξωτερικών χώρων εργασίας.

 4. Η νέα Cisco 3310 Mobility Services Engine έχει βολικό μέγεθος για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και υποστηρίζει τις υπάρχουσες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Context-Aware και Adaptive Wireless IPS, καθώς και interfaces μέσω ενός ανοικτού API, για εφαρμογές τρίτων παρόχων για φορητές συσκευές.

 

Εφαρμογές Τρίτων Παρόχων: Η Cisco φέρνει δεδομένα του δικτύου σε εταιρικές εφαρμογές μέσω ενός ανοικτού API. Οι νέες εφαρμογές που ανακοινώνονται αφορούν στην ασφάλεια δικτύου, τη συμβατότητα PCI και την ασύρματη προβολή βίντεο.

 • Οι λύσεις ασφάλειας δικτύου περιλαμβάνουν δεδομένα για την τοποθεσία από την Cisco Mobility Services Engine, με τις μηχανές συσχετισμού ασφάλειας και απόδοσης δικτύου να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα ασφάλειας και απόδοσης δικτύου ταχύτερα. Οι ArcSight, NetScout Systems και RSA ανακοινώνουν η καθεμία νέες δυνατότητες χρησιμοποιώντας την Cisco Mobility Services Engine, για να προσφέρουν νέες λύσεις ασφάλειας δικτύου στους πελάτες τους.

 

Συνεργασίες: Η Cisco παρουσιάζει μία νέα κοινότητα ειδικών ανάπτυξης τεχνολογίας που ονομάζεται Cisco Developer Network, η οποία δίνει σε συνεργάτες από τον χώρο της τεχνολογίας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές που ενισχύουν την πλατφόρμα του δικτύου.

 • Το νέο Cisco Developer Network Program for Mobility είναι μία κοινότητα, η οποία δημιουργήθηκε για να απλοποιήσει την ανάπτυξη λύσεων και να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία η Cisco και οι συνεργάτες της μπορούν να προσφέρουν λύσεις φορητότητας στην αγορά. Ο έλεγχος της λύσης δίνει στους πελάτες την πεποίθηση ότι οι λύσεις έχουν ενσωματωθεί και ελεγχθεί εκ των προτέρων, ώστε να συνεργάζονται με το Cisco Unified Wireless Network. Οι AeroScout, Atheros, Intermec και Pelco συμμετέχουν σε μία διευρυνόμενη γκάμα με παραπάνω από 20 συνεργάτες λύσεων υπό το Cisco Developer Network Program for Mobility.

 

Επαγγελματικές Υπηρεσίες: Η Cisco παρουσιάζει προηγμένες επαγγελματικές υπηρεσίες για να βοηθήσει τους πελάτες της στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ασύρματων δικτύων, ώστε να αυξήσουν την απόδοση της επένδυσης και να μειώσουν το συνολικό κόστος κτήσης.

 1. Καθώς οι πελάτες θέλουν να μεταβούν από τα ασύρματα δίκτυα σε υψηλής απόδοσης 802.11n δίκτυα, τα Cisco Professional Services μαζί με τους συνεργάτες της Cisco προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις για να βοηθήσουν στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και βελτίωση των επόμενης γενιάς δικτύων που συμβάλλουν στη συνεργασία μέσω των υπηρεσιών φορητότητας.

 2. Η 802.11n Readiness Assessment Service βοηθάει τους πελάτες να εκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση των συσκευών, καθώς και τα επιχειρησιακά δίκτυα, έτσι ώστε να εναρμονίσουν τους επιχειρησιακούς τους στόχους με τις αρχιτεκτονικές πριν αναπτύξουν ένα δίκτυο Wi-Fi.

 3. Η Mobility Services Readiness Assessment Service βοηθάει τους πελάτες της να εκτιμήσουν εφαρμογές συνεργασίας, όπως φωνή και βίντεο, σε πραγματικό χρόνο και προσφέρει συμβουλές που διασφαλίζουν ότι η εμπειρία βελτιώνεται σε όλο το ασύρματο δίκτυο.

 4. Οι υπηρεσίες προγραμματισμού και σχεδιασμού εκτιμούν τα φυσικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης ώστε οι πελάτες να εξασφαλίσουν κάλυψη και ασφάλεια για το περιβάλλον της επιχείρησής τους.

 

Υποστηρικτικές δηλώσεις:

 • «Η δύναμη της συνεργασίας και η ισχύς του δικτύου ως πλατφόρμα είναι δυνατό να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν. Οι σύγχρονες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις αποτελούνται από χώρους εργασίας που σπάνια συνδέονται φυσικά μεταξύ τους, ενώ ζωτικής σημασίας δεδομένα συλλέγονται και διανέμονται μέσω φορητών συσκευών, όπως φορητοί υπολογιστές και έξυπνα τηλέφωνα», δήλωσε ο Ray Smets, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Cisco Wireless Networking Business Unit. «Η προσέγγιση της Cisco με το Collaboration in Motion ελέγχει την ισχύ του δικτύου, ώστε να διασυνδέσει τη δύναμη των συσκευών με το δίκτυο, τους ανθρώπους και τα συστήματα, για να συνεργαστούν ως ένα ενιαίο σύνολο».

 • «Το ασύρματο δίκτυό μας καλύπτει 100 εκτάρια με πολλαπλά campus και συνεχίζει να υποστηρίζει περισσότερους από 55.000 σπουδαστές, καθηγητές και προσωπικό για διδασκαλία και έρευνα και να ακολουθεί έναν δρόμο εκπαιδευτικής αριστείας», δήλωσε η Marilyn Hay, Διευθύντρια του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου του University of British Columbia. «Οι νέες τεχνολογίες της Cisco επιτρέπουν ταχύτερη σύνδεση και αυξημένη χωρητικότητα για αμφιθέατρα που χωρούν εκατοντάδες φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα υλικό μαθημάτων μεγάλου όγκου όπως η ροή πολυμέσων. Οι νέες τεχνολογίες της Cisco δημιουργούν ένα πραγματικά φορητό, διαδραστικό περιβάλλον εργασίας για διδασκαλία και έρευνα, το οποίο βοηθάει το UBC να διατηρήσει τη θέση του ως ένα από τα 35 μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο όσον αφορά στην έρευνα».

 •  «Καθώς το ασύρματο δίκτυο έχει γίνει πρότυπο για πρόσβαση σε εφαρμογές ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση, η Intel συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τη Cisco δημιουργώντας τις CiscoCompatibleExtensions στα τελευταίας γενιάς laptops που βασίζονται στην τεχνολογία IntelRCentrinoR 2 processor», δήλωσε ο Alexander Quach, Director of Wireless Marketing της Intel. «Ο συνδυασμός των CiscoCompatibleExtensions με την IntelRCentrinoR 2 ProcessorTechnology θέτει τη βάση για ισχυρές φορητές υπηρεσίες προσφέροντας ασύρματη ασφάλεια, αξιοπιστία και απόδοση, εξασφαλίζοντας σταθερή προσφορά επιχειρηματικών εφαρμογών».

 • «Η σταθερή και αξιόπιστη συνδεσιμότητα φωνής και δεδομένων στις εταιρικές εφαρμογές βρίσκεται τώρα στην καρδιά της παραγωγικότητας της επιχείρησης», δήλωσε η Reynette Au, Vice President of Marketing and Alliances της Atheros. «Έχοντας δεσμευτεί να προσφέρει τέλεια απόδοση σε κατασκευαστές συσκευών και φορητών υπολογιστών, η Atheros συνεργάζεται με τη Cisco για να προσφέρει συναρπαστική εμπειρία στον τελικό χρήστη, υποστηρίζοντας τις υπηρεσίες CiscoCompatibleExtensions στις φορητές λύσεις WLAN της εταιρείας».

 

 

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το