Guest

Η Cisco ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου 2007

 • Καθαρές πωλήσεις α΄ τριμήνου: 8,2 δις δολάρια
 • Καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου: 1,6 δις δολάρια σύμφωνα με τις αρχές GAAP (Γενικές Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές) 1,9 δις δολάρια χωρίς GAAP
 • Κέρδη ανά μετοχή κατά το α΄ τρίμηνο: 0,26 δολάρια σύμφωνα με GAAP, 0,31 δολάρια χωρίς GAAP

Η Cisco, κορυφαία εταιρεία δικτύωσης που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου για την περίοδο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου 2006. Η Cisco ανέφερε καθαρές πωλήσεις ύψους 8,2 δις δολαρίων κατά το α' τρίμηνο, καθαρά κέρδη σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές (GAAP), ύψους 1,6 δις δολαρίων ή 0,26 δολάρια ανά μετοχή και καθαρά κέρδη χωρίς GAAP, ύψους 1,9 δις δολαρίων ή 0,31 δολαρίων ανά μετοχή. Η Scientific-Atlanta Inc., που εξαγοράστηκε κατά το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2006, απέφερε καθαρές πωλήσεις ύψους 584 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2007. (Το οικονομικό έτος ορίζεται 1η Αυγούστου - 28η Οκτωβρίου)

«Η Cisco είχε άλλο ένα εξαιρετικό τρίμηνο με αποτελέσματα ρεκόρ, όσον αφορά τα έσοδα, τα καθαρά κέρδη και τα κέρδη ανά μετοχή», δήλωσε ο John Chambers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco. «Αυτή η ισχυρή τάση αποδεικνύει ότι οι πελάτες μοιράζονται όλο και περισσότερο το όραμά μας για ένα δίκτυο που λειτουργεί ως πλατφόρμα για όλες τις μορφές επικοινωνίας και πληροφορικής».

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας εντυπωσιακής ανάπτυξης της αγοράς που αλλάζει το τοπίο της δικτύωσης και πιστεύουμε ότι το δίκτυο γίνεται πλατφόρμα για την πληροφορική επόμενης γενιάς, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Θέσαμε τις βάσεις στη στρατηγική μας να συλλάβουμε αυτή την αλλαγή αρκετά χρόνια πριν και πιστεύουμε ότι τώρα είμαστε στην ιδανική θέση για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και αυξημένο μερίδιο στις συνολικές δαπάνες των πελατών μας σε πληροφορική».

Non-GAAP Αποτελέσματα
  Α' τρίμηνο 2007 Α΄ τρίμηνο 2006 Σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2006
Καθαρά κέρδη 1,9δις δολάρια 1,6 δις δολάρια +21,4%
Κέρδη ανά μετοχή 0,31 δολάρια 0,25 δολάρια +24,0%

Αποτελέσματα GAAP
  Α' τρίμηνο 2007 Α΄ τρίμηνο 2006 Σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2006
Καθαρές πωλήσεις 8,2 δις δολάρια 6,5 δις δολάρια +24,9%
Καθαρά κέρδη 1,6 δις δολάρια 1,3 δις δολάρια +27,5%
Κέρδη ανά μετοχή 0,26 δολάρια 0,20 δολάρια +30%

Σημαντικότερα οικονομικά στοιχεία

 • Οι ταμειακές ροές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 2,3 δις δολάρια για το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2007, σε σύγκριση με τα 1,4 δις δολάρια του α' τριμήνου του οικονομικού έτους 2006.
 • Η ρευστότητα και οι επενδύσεις ανήλθαν στα 19,5 δις δολάρια, στο τέλος του α' τριμήνου του οικονομικού έτους 2007, σε σύγκριση με 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2006.
 • Κατά το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2007, η Cisco επαναγόρασε 66 εκατομμύρια κοινές μετοχές στη μέση τιμή των 22,85 δολαρίων ανά μετοχή με συνολικό κόστος αγοράς 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου του 2006, η Cisco είχε αγοράσει και αποσύρει 2 δις κοινές μετοχές της Cisco στη μέση τιμή των 18,51 δολαρίων ανά μετοχή, με συνολική τιμή αγοράς της τάξεως των 36,9 δις δολαρίων περίπου, από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμα εξαγοράς των μετοχών.
 • O μέσος όρος ημερών που οι οφειλές παραμένουν σε εκκρεμότητα (DSO) κατά το τέλος του α' τριμήνου του οικονομικού έτους 2007 ήταν 34 ημέρες, σε σύγκριση με 38 κατά το τέλος του δ' τριμήνου του οικονομικού έτους 2006
 • Τα αποθέματα κατά GAAP ήταν 8,3 κατά το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2007, σε σύγκριση με 8,5 κατά το δ' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2006. Τα αποθέματα χωρίς GAAP ήταν 8,1 κατά το α΄ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2007, σε σύγκριση με 8,3 κατά το δ΄ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2006.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις εξαιρετικές επιδόσεις μας κατά το α' τρίμηνο» δήλωσε ο Dennis Powell, γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας. «Παρουσιάσαμε έσοδα, κέρδη ανά μετοχή και καθαρά κέρδη που ήταν σε επίπεδο ρεκόρ, με ισχυρή λειτουργική ρευστότητα άνω των 2 δις δολαρίων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Οι επενδύσεις μας σε βάθος τριών έως πέντε χρόνων έχουν αρχίσει να αποδίδουν με αποτέλεσμα η αύξηση των εσόδων σε ετήσια βάση να φθάνει στο 25%».

Σημαντικές εξελίξεις

Εξαγορές

 • Κατά το α' τρίμηνο του οικονομικού έτους 2007, η Cisco ολοκλήρωσε τις εξαγορές των Arroyo Video Solutions Inc. και Meetinghouse Data Communications Inc.

Νέες παρουσιάσεις προϊόντων

 • Cisco TelePresence, μία νεοεμφανιζόμενη τεχνολογική λύση που δημιουργεί διαπροσωπικές εμπειρίες μεταξύ ανθρώπων, χώρων και συναντήσεων είτε βρίσκονται μέσα στην πόλη είτε οπουδήποτε στον κόσμο.
 • Cisco Digital Media System, μία νεοεμφανιζόμενη τεχνολογία σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει σε οργανισμούς να χρησιμοποιούν δυναμικά video και ήχο υψηλής ποιότητας, προκειμένου να συνδέουν εύκολα πελάτες, εργαζόμενους, συνεργάτες ή φοιτητές οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.
 • Cisco CRS-1, ένα 4 slot Single-Shelf σύστημα, επέκταση του κορυφαίου στον κλάδο συστήματος routing για παρόχους, που προσφέρει 320 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps), συνολικής χωρητικότητας switching στο πιο συμπαγές chassis της αγοράς με 40 Gbps ανά slot.
 • Cisco Wide Area Application Services, μία ολοκληρωμένη λύση για υποκαταστήματα, σχεδιασμένη για να επιταχύνει την απόδοση μίας οποιασδήποτε εφαρμογής βασισμένης σε TCP που λειτουργεί σε δίκτυο ευρείας περιοχής αλλά και για να επιτρέψει τη συνεργασία του server του υποκαταστήματος και της υποδομής αποθήκευσης και backup με στόχο την καλύτερη διαχείριση και το μειωμένο κόστος.

Σημαντικές νέες παραγγελίες

 • Η AT&T ολοκλήρωσε την αρχική δοκιμή του TelePresence Meeting Solution της Cisco για να βοηθήσει στην εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας του δικτύου και της απόδοσης. Η Verizon Business αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα να δοκιμάζει την τεχνολογία
 • Ο δήμος του Άμστερνταμ χτίζει ένα μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Cisco για Ethernet σύνδεση, με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες τηλεφωνίας, τηλεόρασης και Internet.
 • Ο δήμος του Dublin στο Οχάιο και η DHB Networks ανακοίνωσαν ότι ένα καινοτόμο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) έχει εγκατασταθεί και καλύπτει τον μητροπολιτικό πυρήνα της πόλης με στόχο να βελτιώσει τη δημόσια ασφάλεια και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Η Wireless Silicon Valley Initiative επέλεξε τη Cisco και ορισμένες ακόμη εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν το περιφερειακό ασύρματο δίκτυο στη Silicon Valley που θα εξυπηρετεί 2,4 εκατ. ανθρώπους σε μία έκταση σχεδόν 1.500 τετραγωνικών μιλίων.
 • Η ΚΤ, ο μεγαλύτερος πάροχος της Κορέας, επέλεξε το Cisco CRS-1 ως λύση για το KORNET, το δίκτυο υποδομής της εταιρείας

Σημαντικά γεγονότα

 • Η Cisco ξεκίνησε την νέα εταιρική καμπάνια «Welcome to the Human Network». (Καλώς ήρθατε στο Ανθρώπινο Δίκτυο). Η καμπάνια, η οποία περιλαμβάνει ένα ανανεωμένο Cisco.com website και ένα νέο εταιρικό λογότυπο, έχει στόχο να αυξήσει το επίπεδο αναγνωρισιμότητας της Cisco μεταξύ των υπαρχόντων αλλά και νέων πελατών και στους τέσσερις τομείς της αγοράς, με σκοπό να αναβαθμίσει την αξία της τεχνολογίας, των προϊόντων και του εμπορικού σήματος της Cisco.
 • Η Cisco ανακοίνωσε μία σημαντική επένδυση στην Τουρκία που φθάνει τα 275 εκατ. δολάρια (400 εκατ. νέες λίρες Τουρκίας) για την επόμενη πενταετία, προκειμένου να ενισχύσει τομείς που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεξέλιξη της χώρας, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Σχετικά με την Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η ηγέτιδα εταιρία διεθνώς για τα δίκτυα και το Internet. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.cisco.com/. Για συνεχή ενημέρωση επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://newsroom.cisco.com/. Ο εξοπλισμός Cisco διατίθεται στην Ευρώπη από την Cisco International BV, πλήρη θυγατρική της Cisco Systems Inc.

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το