Har du en konto?

  •   Tilpasset indhold
  •   Dine produkter og support

Brug for en konto?

Opret en konto

Udforsk små og mellemstore virksomheders IT udfordringer

Få den bedst mulige effektivitet til små og mellemstore virksomheder, indtjening og kundetilfredshed ved hjælp af digital omstilling. Små og mellemstore virksomheders investering i digital teknologi og digitale systemer

I en verden, der er forandret af digitalisering, automatisering og internettet, er en virksomheds resultater blevet lig med muligheden for ikke kun at bruge it for at fungere normalt, men også lig med muligheden for at få mest mulig effektivitet, størst mulig indtjening og størst mulig kundetilfredshed.

Små og mellemstore virksomheder (SMB'er) ved, hvor vigtig it er for den digitale omstilling, og vil udnytte dette fuldt ud. Men it-ledere i små og mellemstore virksomheder, som har ansvar for at få dette til at ske, har en række udfordringer.

1. Et lille it-miljø bliver mere indviklet

Det kan komme bag på de fleste, men selv små og mellemstore virksomheder kan have indviklede it-systemer. Med muligheden for at medbringe sin egen enhed (BYOD), cloud-tilpasning og brugernes forventninger om tilgængelighed døgnet rundt er det blevet en kolossal udfordring at administrere infrastrukturen og netværket – og et kæmpestort ansvar. Der er mange sårbarheder over for nedbrud, datatab og trusler. Når noget går galt, f.eks. hvis en server går ned, kan det være et mareridt for både it-afdelingen og brugerne.

2. Begrænset it-arbejdskraft

I større selskaber samarbejder flere it-medarbejdere om at løse problemet. På den anden side har de fleste små og mellemstore virksomheder én it-leder eller en lille afdeling, som ikke nødvendigvis kun består af fuldtidsansatte. Andre små og mellemstore virksomheder har ikke særligt it-personale, dvs. at den samme person eller gruppe tager sig af it-opgaver eller andre opgaver, som ikke vedrører it. I alle tilfælde bruges der almindeligvis for mange personaleressourcer til it i forsøget på at administrere det indviklede it-miljø for at leve op til virksomhedens krav.

3. Alt for indviklede it-løsninger, der ikke er brugervenlige

Selv om det ikke altid er tilfældet, har fuldtidsansatte it-ledere i små og mellemstore virksomheder typisk viden om mange forskellige områder i stedet for at være specialister. De kan blive overvældet af de mange funktioner i indviklede it-produkter, især hvis produktets muligheder i høj grad fokuserer på teknologien i stedet for på brugbarheden. Implementeringen kan tage for lang tid eller blive for indviklet, og det kan tage længere tid for små og mellemstore virksomheder at få den nødvendige avancerede teknologi til at komme ind på et nyt marked eller ind i en ny vækstfase.

4. Kommunikation med virksomhedssiden

Selv når chefer eller direktører for små og mellemstore virksomheder benytter it som en vigtig del af virksomheden, er de kun interesserede, hvis teknologien skaber værdi og resultater. Ellers forbliver it en funktion til levering af tjenester og en udgiftspost. It-ledere skal prioritere deres mulighed for at omsætte implementeringer på en betydningsfuld og nøjagtig måde til tal og vilkår, som virksomhedsejeren kan værdsætte, som f.eks. nedbringelse af udgifter, hurtigere adgang til markedet og endnu mere vækst.

5. Begrænsede it-budgetter

Der findes især en sidste forhindring, som kan ødelægge ethvert forsøg på at gøre noget ved de fire førnævnte udfordringer. It-chefer vil naturligvis spare penge, når de køber – ikke kun, når de betaler, men også i det lange løb, hvad angår de samlede ejeromkostninger (TCO) og investeringsafkast (ROI). Men det bliver et dilemma, når virksomheden ekspanderer aggressivt eller ændrer sin strategi. Produkter, der kan skaleres nok, er muligvis for dyre for en virksomhed, hvorimod de produkter, der ikke er for dyre, muligvis ikke har funktioner nok til, at de passer til virksomhedens stadig større behov.

Efterhånden som virksomheden bliver mere afhængig af it, får it-lederne endnu mere ansvar. Og i takt med at behovet for digital omstilling vokser, bliver disse fem udfordringer også større.

Små og mellemstore virksomheder har brug for it-produkter, som er lette at administrere og har god ydeevne til en fornuftig pris. Men hvad er så de enkle og intelligente løsninger, som it-ledere i små og mellemstore virksomheder bør lede efter for at købe mere fornuftige produkter?

  • Enkelt: Dette betyder ikke grundlæggende, forringede funktioner. Det betyder snarere produkter, som skræddersyer den nyeste teknologi til små og mellemstore virksomheder. Det skal naturligvis være let at konfigurere. Men efter implementeringen skal de også give it-lederen færre problemer med at vedligeholde og skalere i de kommende år. Dermed sparer man masser af tid og undgår problemer, når der stilles krav til virksomheden om at udnytte tendenser såsom mobilitet og cloud.
  • Intelligent: Produkter skal være brugervenlige og sikre, og de skal kunne spore og registrere detaljeret indsigt. Dette giver it-ledere mulighed for at arbejde og reagere hurtigere, så virksomheden til gengæld bliver mere alsidig og kan opnå resultater uden at gå på kompromis med sikkerheden. Hvis det f.eks. er en tilslutningsløsning, skal it-afdelingen let kunne gøre klar til at give brugere sikker og pålidelig trådløs adgang til virksomhedens netværk, så de bliver så mobile som muligt. Samtidig skal it-afdelingen have mulighed for at bevare kontrol og synlighed, så politikker kan håndhæves, og enhedsaktiviteter kan overvåges.

It-ledere i små og mellemstore virksomheder skal aldrig være nødt til at vælge mellem deres virksomheds budget eller muligheder. Uanset om de er til samarbejde, cloud-administration eller tilslutning, giver alle Cisco-produkter mulighed for skræddersyede teknologier på virksomhedsniveau, som passer til små og mellemstore virksomheders behov og budgetter. It-ledere kan bedre håndtere udgifter på en omkostningseffektiv måde og være sikre på, at teknologien er skalerbar og sikker. It-ledere behøver ikke længere være henvist til at holde hjulene I gang og rette fejl. De kan omsider fokusere på at blive virksomhedsejernes strategiske partnere.

Tilmeld dig nyheder på e-mail for at holde dig opdateret med rådgivning, tilbud og kampagner til små og mellemstore virksomheder.