Har du en konto?

  •   Tilpasset indhold
  •   Dine produkter og support

Brug for en konto?

Opret en konto

Cisco annoncerer plan for fremtidens internet

11. december 2019

Nu præsenterer Cisco sin strategi for "Fremtidens Internet" med investeringer inden for tre områder: Silicium, optik og software. Samtidig præsenteres markedets hidtil mest ambitiøse silicium-baserede netværksarkitektur.

SAN FRANCISCO, Californien, - 11. december 2019 - Cisco afslører nu flere detaljer om sin teknologistrategi for udviklingen af et nyt internet, der er designet til at skubbe den digitale innovation ud over de nuværende grænser for infrastrukturers ydeevne, strømforbrug og økonomi. Cisco har lagt en flerårig plan, der vil præge internettet de næste årtier, og strategien har allerede leveret de første teknologiske gennembrud, der vil bane vejen for udviklere af apps og tjenester over hele verden.

Cisco introducerede sin seneste innovation, Cisco Silicon OneTM, der er branchens eneste silicium-baserede netværksarkitektur af sin art. Cisco lancerede også den nye Cisco 8000-serie, verdens mest kraftfulde router bygget på den nye silicium-løsning, og annoncerede nye købsmuligheder, der gør det muligt for kunder at bruge virksomhedens teknologi gennem adskilte forretningsmodeller.

”Innovation kræver fokuserede investeringer, det rette team og en kultur, der værdsætter fantasi,” fortæller Chuck Robbins, formand og CEO for Cisco.

”Vi har dedikeret os til at transformere branchen ved at bygge et nyt internet til 5G-æraen. Vores nyeste løsninger i silicium, optik og software er udtryk for den vedvarende innovation, vi driver, som hjælper vores kunder til at ligge forrest i feltet og skabe nye banebrydende oplevelser for deres kunder og slutbrugere i årtier fremover”.

Byggesten til fremtidens internet

I løbet af det næste årti vil digitale oplevelser skabes gennem avancerede teknologier som VR og AR, 16K-streaming, AI, 5G, quantum computing, fleksibel og forudsigende cybersikkerhed, intelligent IOT, og flere vil komme til. Fremtidens applikationer vil drive udviklingen i retning af langt mere komplekse muligheder, end hvad den nuværende internetinfrastruktur kan understøtte.

For Cisco er dagens præsentation resultatet af et fem år langt strategisk udviklingsarbejde med mål om at bygge fremtidens internet og løse de problemer, som begrænser kapaciteten i den nuværende infrastruktur.

Ciscos strategi er baseret på udvikling af egne løsninger og investeringer inden for tre centrale teknologiområder: Silicium, optik og software.

"At skubbe grænserne for innovation, langt ud over det vi oplever i dag, er altafgørende for fremtiden, og vi mener, at silicium, optik og software sammen former den teknologiske løftestang, der skal til for at nå det mål," siger David Goeckeler, executive VP og GM for netværks- og sikkerhedsafdelingen hos Cisco.

”Med Ciscos teknologistrategi er der ikke tale om en ny generation af et enkelt produktområde. Vi har brugt de sidste mange år på at investere i uafhængige teknologier, som vi tror vil konvergere i fremtiden og i sidste ende være med til at løse de sværeste problemer for fremtidens digitale innovation. Denne strategi danner grundlaget for det mest ambitiøse udviklingsprojekt, vi som virksomhed nogensinde har stræbt efter”.

Gennembrud i samlet og programmerbar silicium-baseret arkitektur Den nye Cisco Silicon One bliver grundlaget for Ciscos routingportefølje fremover og vil i nær fremtid kunne levere en ydelse på op til 25 Terabits per sekund (Tbps). Dette er branchens første netværkschip, der kan tilpasses universelt på tværs af tjenesteudbydere og sektorer fokuseret på web-skalerbarhed. Chippen er designet til både faste og modelære platforme, og den kan håndtere de mest krævende opgaver på en hidtil uset måde. Den første Cisco Silicon One 'Q100' model overstiger 10 Tbps routing-milepælen for netværksbåndbredde uden at gå på kompromis med programmerbarhed, buffering, strømeffektivitet, skala eller funktionsfleksibilitet.

Traditionelt bruges flere typer silicium-chips med forskellige anvendelsesmuligheder på tværs af netværk og endda inden for den samme enhed. Udviklingen af nye funktioner og test kan være en lang og dyr proces. Takket være en samlet og programmerbar silicium-chip kan netværksoperatører reducere deres driftsomkostninger betydeligt og forkorte tiden, det tager at udrulle nye tjenester.

Præsentation af Cisco 8000 Series Platform drevet af Cisco Silicon One Den nye Cisco 8000-serie er den første platform bygget med Cisco Silicon One Q100. Den er bygget til at hjælpe tjenesteudbydere og virksomheder, der skalerer via nettet, med at reducere omkostningerne ved opsætning og drift af massenetværk i 5G, AI og IOT-æraen. Hovedfunktionerne inkluderer:

  • Optimeret til 400 Gbps og derover, startende med 10,8 Tbps i kun en enkelt rack-enhed
  • Understøttet af det nye cloud-forbedrede Cisco IOS XR7-netværksoperativsystem-software, der er designet til at forenkle driften og reducere driftsomkostninger.
  • Tilbyder forbedret cybersikkerhed med integreret tillidsfokuseret teknologi med mulighed for realtidsindsigter i pålideligheden af din kritiske infrastruktur
  • Tjenesteudbydere får mere båndbredde og flere programmeringsmuligheder til at levere Tbps på selv de mest energi- og pladsbegrænsede netværksplaceringer.

Optik til 400G og videre

Etableringen af et nyt internet, der kan understøtte fremtidens digitale innovation, vil afhænge af fortsatte gennembrud inden for silicium-chips og optik-teknologi. Her er Cisco unikt positioneret takket være patenter på nogle af de mest avancerede løsninger inden for begge områder.

I takt med at port-hastigheder stiger fra 100G til 400G og derover, udgør optik en stadig større del af omkostningerne ved at opbygge og styre internetinfrastruktur. Cisco investerer organisk for at sikre sine kunder adgang til optiske løsninger, der opfylder branchens strengeste krav til pålidelighed og kvalitetsstandarder, samtidig med hastighederne fortsætter med at øges.

Når udviklingen inden for silicium-chips og siliciumbaseret fotonik skrider frem, vil funktioner, der traditionelt blev leveret i separate chassis-baserede løsninger, snart være tilgængelige i standardiserede formfaktorer. Dette vil potentielt give store driftsmæssige fordele for netværksoperatørerne. Cisco investerer i siliciumbaserede fotonik-teknologier, som vil give netværk- og tjenesteleverandører mulighed for at nedbringe omkostningerne, reducere strømforbruget og pladsbehovet samt forenkle netværksdriften.

Ændring af økonomien på Internettet med fleksible forretningsmodeller

Cisco annoncerer desuden planer om at tilbyde fleksible forbrugsmodeller. Disse modeller blev først oprettet med Ciscos Optics-portefølje, efterfulgt af opdelingen af Cisco IOS-XR-softwaren, og inkluderer nu Cisco Silicon One. De nye forretningsmodeller skaber en ny økonomisk model, som i meget højere grad understøtter den naturlige udvikling med hensyn til fleksibilitet, teknologisk udvikling, trafikvækst og skalering.

Læs mere i den internationale pressemeddelelse her.