Guest

Virksomheders netværk er truet af vokseværk

Danske virksomheders netværk har vokseværk og brug for markant mere automatisering for at kunne følge med den digitale udvikling. Derfor lancerer Cisco en række banebrydende teknologier under navnet Cisco DNA, der bl.a. skal beskytte mod krypterede angreb og levere afgørende viden om forretningen til virksomhedens ledelse. Cisco anslår, at virksomheders netværk vil have tilsluttet op mod 1 mio. enheder i 2020.

Danske virksomheder risikerer at sakke bagud i det digitale kapløb, hvis ikke de tager et kritisk blik på deres netværk. Sådan lyder det fra netværksleverandøren Cisco, der faciliterer 80 pct. af verdens internettrafik og som i dag lancerer en række nye netværksløsninger og -teknologier under navnet Cisco DNA.

Cisco DNA er Ciscos største lancering i 10 år og har særligt fokus på det software-baserede netværk, hvor flere opgaver kører helt automatisk, så virksomheder kan operere mere sikkert og dynamisk i takt med, at flere processer digitaliseres.

”Alt kobles efterhånden til netværket, og det er ikke kun netværkets opgave at sikre forbindelse mellem enhederne. Netværket skal være intelligent, beskytte mod hackere og selv håndtere de mange nye enheder og brugere. Det gør vi bl.a. ved en gennemgribende segmentering og automatisering, så virksomheder fx har sikkerhed for, at fortroligt kundedata kun er opbevaret på autoriserede enheder,” siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco.

De nye løsninger bliver lanceret henover de næste par måneder, men er allerede blevet testet af nogle af verdens største virksomheder og organisationer, heriblandt NASA og Deutsche Bahn. Men også i Danmark har kunderne vist stor interesse for de nye løsninger.

Fremtidens netværk kan ikke håndteres manuelt
Mange danske virksomheder bruger penge på manuelt at håndtere deres netværk, som med fordel kunne foretages automatisk. Ifølge Cisco vil netværksingeniører skulle håndtere op til 1 mio. forskellige enheder og brugere tilsluttet netværk i 2020, mens tallet i dag kan tælles i hundreder.

”Vi ser mange danske virksomheder med tunge driftsomkostninger, fordi mange ting udføres manuelt. Det er en træg og langsommelig proces, og den er uholdbar. Hvis man bare kigger et par år ud i fremtiden, vil antallet af enheder koblet på netværket betyde øget behov for automatisering, samtidig med, at der slet ikke vil være nok ressourcer til at håndtere de mange opgaver manuelt,” forklarer Henrik Stær.

Analyserer krypteret trafik
De nye netværksløsninger og -teknologier er i særdeleshed målrettet organisationer, der kæmper med at have opdaterede it-systemer på tværs af afdelinger og kontorer. Derudover er løsningerne også intelligente, så de bedre kan beskytte mod hackerangreb.

”Én af vores nye teknologier kan afsløre hackerangreb i krypteret trafik. Teknologien anvender maskinlæring og analyserer metadatatrafik til at identificere mistænkelig data i krypteret trafik. På den måde kan vi beskytte virksomheder uden at dekryptere indholdet, hvilket er afgørende, så virksomheder fortsat kan respektere datasikkerheden, da de ikke får adgang til fortrolige data,” slutter Henrik Stær.

Samtidig muliggør de nye løsninger en fælles sikkerhedspolitik, automatisering og segmentering, så virksomheder fremover kan få det fulde overblik og sikre alle enheder og brugere, hvilket yderligere.

Lad os hjælpe dig

Vil du have mere information, så læs gerne bloggen fra Ciscos CEO Chuck Robbins om: The Network. Intutitive..