Guest

Cisco lancerer global samarbejdssky

Cisco lancerer en global samarbejdssky, Cisco Spark, der integrerer videokonference, IP-telefoni og virtuelle møderum i én cloud-platform. Platformen udnytter Ciscos omfattende datacenternetværk og er den første løsning, der tilbyder virksomheder krypterede, cloud-baserede samarbejdsværktøjer fra alle typer af enheder hvor som helst i verden.

2016 bliver året, hvor Cisco udruller en ny global samarbejdssky, der gør brugere i stand til at samarbejde uanset enhed og fysisk placering. Cisco Spark, der indtil for nyligt har været en messaging-app, er blevet transformeret til en global samarbejdsplatform, som integrerer IP-telefoni, virtuelle møderum med chatfunktion og videokonference i skyen. Platformen muliggør hurtig udrulning af sikre samarbejdsløsninger for virksomheder med både lokale og globale ambitioner og i alle størrelser fra 10 til flere tusinde medarbejdere.

„Med Cisco Spark bliver det lettere for virksomheder at ekspandere både lokalt og i udlandet, eftersom de kan samle al intern kommunikation som telefoni, videokonference, virtuelle mødelokaler og chat sikkert i skyen. Vi forventer en stor interesse herhjemme, i takt med at platformen bliver udrullet næste år,” udtaler John Hauge Petersen, ansvarlig for collaboration-løsninger hos Cisco Danmark.

Mødet finder dig

Hvor andre samarbejdsløsninger kræver, at man fx finder adgangskoder og links i kalenderinvitationer, vender Spark tingene på hovedet, så mødet finder medarbejderen. Samtidig opretter Spark automatisk virtuelle møderum, hvor dokumenter og indhold kan deles mellem deltagerne.

„Der bliver brugt rigtig mange timer på arbejdspladser, når folk skal finde mødeindkaldelser og efterfølgende beslutte, hvilke dokumenter der deles og hvordan. Spark skræller al koordineringen omkring møder væk, så medarbejderne kan bekymre sig om indholdet og ikke formen. Det sker konkret ved automatisk at oprette virtuelle møderum og sørge for, at man kan samarbejde både på tale, tekst og video og fra hvilken som helst enhed,” siger John Hauge Petersen.

Cisco Spark fungerer til alle typer enheder og kan integreres med fx kalendere og eksisterende IP-telefonisystemer, så virksomheder selv kan vælge, om de vil lægge alle eller kun dele af deres samarbejdsløsninger i skyen. Alt indhold samt møder bliver fuldt krypterede og opbevares i Ciscos egne globale datacentre.

Alternativ til lokale cloud-løsninger

Cisco forventer, at den nye samarbejdssky vil ændre markedet for samarbejdsløsninger, der i dag domineres af lokale cloud-leverandører. For danske Cisco-partnere betyder det et alternativ til de nuværende cloud-løsninger, der oftest er bundet til et geografisk afgrænset område som fx Norden.

„Herhjemme har markedet været domineret af lokale cloud-løsninger, der sætter en naturlig grænse for, hvor dit kontor kan placeres, hvis du også vil kunne tale med dine kolleger. Eftersom Spark understøttes af Ciscos globale datacenternetværk, får de danske partnere nu et nyt tilbyd i deres portefølje til de virksomheder, der ønsker at ekspandere,” siger John Hauge Petersen.

Åbne API’er skal accelerere innovationen

For at sikre levedygtigheden af den nye løsning frigiver Cisco API’erne til Spark, så den videre udvikling ikke kun skal komme fra Ciscos R&D-afdeling.

„Jeg forventer, at nogle af de bedste ideer til at videreudvikle løsningen kommer udefra. Derfor frigiver vi API’erne, så alle kan give deres bud på nye forbedringer. Spark henvender sig til både globale og små virksomheder, så jeg tror, at der vil ske en differentiering og tilpasning til de forskellige typer organisationer, der vil benytte platformen,” slutter John Hauge.

Cisco Spark for Developers samt udvalgte Cisco Spark-tjenester er tilgængelige fra dags dato.

Pris og tilgængelighed

Cisco Spark vil blive solgt igennem danske Cisco-partnere og vil indeholde en abonnementsstruktur med betaling for tjenester benyttet pr. bruger pr. måned. Cisco forventer, at den komplette Cisco Spark-service frigives i USA i Q1 CY16 (andre lande i løbet af 2016). Spark Hybrid Services, der forbinder virksomheders eksisterende løsninger som kalendere og IP-telefoni, bliver tilgængelig i 21 lande fra begyndelsen af Q1 CY16, og derefter udrulles det globalt.

Lad os hjælpe dig