Guest

Mobilbanker slår sociale netværk i 2019

Fremtidens digitale forbruger vil hellere overføre penge end uploade madbilleder på Instagram. En ny rapport fra Cisco forudser, at bank- og betalingstjenester vil være den mest udbredte mobilfunktion i 2019, med sociale netværk på en tæt andenplads. Og når fremtidens forbruger sidder derhjemme, ser hun sandsynligvis levende billeder – enten via digitalt tv eller online. I 2019 vil 79 pct. af alle hjem med tv have digitalt tv, og online-video vil være den mest populære internettjeneste foran musik-streaming og spil.

Et billede af dine nybagte surdejsboller eller en kontooverførsel på stedet?

I 2019 er det mere sandsynligt, at du er i gang med at overføre penge via mobilen end at dele et foto af dit seneste måltid på et socialt netværk. Det viser en ny rapport fra Cisco, der har undersøgt den globale internettrafik. Rapporten viser, at der i 2019 vil være 4,9 mia. mobilbrugere, og at den mest udbredte funktionalitet via mobilen vil være mobilbanker og betalingstjenester, med sociale netværk på andenpladsen.

”VNI-rapporten viser, at vi ikke kun bliver markant flere mobilbrugere fremover, men også at mobilbetalinger vil være den mest udbredte mobilfunktion, ud over funktioner som sms og tale. Det skal ses i sammenhæng med, at mobilbrugere i fx Afrika i visse henseender er længere fremme end mange europæiske lande i forhold til at gennemføre betalinger via mobilen,” udtaler Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Ifølge rapporten er de mest udbredte mobiltjenester blandt forbrugere i 2019 mobilbanker og mobile betalingstjenester [1] , efterfulgt af sociale netværk, mobil video, mobil e-mail, mobile spil, forbruger-lokationsbaserede tjenester, mobil musik og til sidst MMS, der som den eneste funktion faktisk vil opleve en tilbagegang.

Tv fører i digitaliseringen af vores hjem

Vi vil se mere tv på nettet fremover – og i 2019 vil 80 pct. af al IP-trafik udgøres af video, mens dette blot udgjorde 67 pct. i 2014. En af årsagerne er efterspørgslen på højkvalitets-tv. I 2019 vil andelen af video i UltraHD udgøre 13,9 pct., hvilket er en vækst fra blot 0,6 pct. i 2014. Ligeledes vil HD-video udgøre 53,5 pct. i 2019 mens det kun udgjorde 38,6 pct. i 2014. Resten vil udgøres af standardopløsning, der falder fra 60,8 til 32,6 pct. i 2019.

”Det er forbrugerne, der er den primære drivkraft i væksten af video generelt. Men efterspørgslen smitter også af i virksomhederne, hvor andelen af video for forretningsrelateret IP-trafik vil vokse fra 38 pct. til hele 64 pct. frem til 2019,” afslutter Henrik Stær.

I 2019 vil der være 1,4 mia. husstande med digitalt tv – svarende til 79,4 pct. af alle hjem med et tv.

Online video mere udbredt en musik-streaming

De tre mest udbredte tjenester blandt brugere i husholdninger med internetforbindelser vil i 2019 være online-video (75 pct.), online-musik (70 pct.) og sociale netværk (70 pct.). Længere nede på listen finder man online-spil, VoIP-telefoni, Video-on-demand og time delayed TV.

Om undersøgelsen

Rapporten Cisco Visual Networking Index (VNI) er en undersøgelse, der bl.a. forudser udviklingen inden for global bredbåndstrafik og internet fra 2014 til 2019.

Læs mere om rapporten her.

[1] ”Mobile Banking and Commerce”

Lad os hjælpe dig