Guest

Cisco giver mobilnetværket høj IQ

Med Mobility IQ lancerer Cisco et nyt analyseværktøj, der gør virksomheder og teleoperatører i stand til at se, hvordan deres kunder benytter digitale enheder på deres netværk i realtid. Løsningen giver et visuelt overblik over trafikken på tværs af wi-fi, 3G og 4G, så de kan skabe bedre netværksperformance og brugeroplevelser. Desuden skal et nyt samarbejde med amerikanske SpiderCloud sikre, at ’grønne’ bygninger ikke længere skal døje med døde mobilhuller.


Ifølge tal fra Ciscos seneste VNI-rapport vil antallet af enheder tilsluttet mobilnetværket eksplodere over de næste fem år, hvor den mobile datatrafik også vil næsten tidobles. Det stiller krav til operatørernes netværk, og derfor lancerer Cisco nu Mobility IQ – en mobility SaaS-løsning, der gengiver trafikken på tværs af 3G-, 4G- og wi-fi-netværk visuelt, så virksomheder kan få indsigt i brugernes reelle brug og identificere nye muligheder, der kan optimere deres netværk.

“Folk benytter i stigende grad forskellige netværk, fx hvis de er i lufthavnen, til fodboldkamp eller bor på hotel. Det stiller krav til netværksoperatørerne og giver samtidig nye muligheder for at forbedre servicen. Med Mobility IQ kan virksomhederne se, hvordan brugerne skifter mellem forskellige netværk, og får dermed indblik i forbrugsmønstre og applikationer, så de kan identificere nye potentielle tjenester og sikre, at netværket har optimal performance,” siger Michael Nielsen, teknisk chef ved Cisco Danmark.

Mobility IQ bygger på Visual Network Knowledge-teknologien og kan hjælpe bl.a. kongrescentre og fodboldklubber med at målrette digitale tilbud til brugerne i det optimale tidsrum. Løsningen kan også hjælpe med at optimere den fysiske indretning af lokaler, idet operatører kan aflæse brugernes bevægelser og adfærdsmønstre, fx i forbindelse med en konference eller koncert.

Fjerner døde mobilhuller i ”grønne” bygninger

Cisco indgår et partnerskab med den amerikanske it-virksomhed SpiderCloud, der specialiserer sig i løsninger og produkter til mobiloperatører. Det skal bl.a. imødekomme problemerne i nye CO2-besparende bygninger, hvor folk ofte oplever dårlig indendørs mobildækning. Det skyldes, at visse nye bygninger bl.a. har vinduer overtrukket med metalfilm, der skal bidrage til at regulere varmen, men som samtidig blokerer for signalet til mobilmasterne.

“Mobiltelefoner er noget, man bruger hele tiden – også på sit kontor. Derfor er vi glade over partnerskabet med SpiderCloud, så vi nu kan løse udfordringen med dårlig indendørs mobildækning i mange nye CO2-neutrale kontorbygninger. Det er også godt for vores kunder og partnere, idet SpiderCloud forpligter sig til at udvikle skræddersyede løsninger til Cisco inden for small cell-området,” siger Michael Nielsen.

Den udvidede Universal Small Cell (USC) 8000-løsning sikrer, at brugenes telefoner eller enheder automatisk tilslutter sig det netværk, der giver den bedste dækning, samtidig med at den tager forbehold for brugernes individuelle præferencer og sikkerhedskrav. Løsningen kan understøtte realtime-koordinering af op til 100 LTE/3G access points, så selv de største bygninger kan få dækket brugernes mobilbehov.

Læs mere om Mobility IQ og Cisco USC 8000-løsningen.

Lad os hjælpe dig