Guest

3,2 mia. enheder taler sammen i 2019

Dit køleskab taler med din termostat. Dit smartwatch taler med din vaskemaskine. På blot fire år vil antallet af digitalt forbundne apparater syvdobles - det svarer til 3,2 milliarder talende køleskabe, termostater, vaskemaskiner og lignende intelligente enheder. Det viser en ny rapport fra it-virksomheden Cisco, der også spår, at vores stigende brug af smartphones og tablets betyder, at wi-fi vil overhale det traditionelle mobilnet i 2019.


Snart vil en betydelig del af alle samtaler foregå mellem maskiner. Faktisk vil antallet af enheder, der kommunikerer med hinanden, fx køleskabe og termostater, syvdobles til 3,2 mia. frem til 2019. En vigtig del af disse er de såkaldte wearables, fx smarte ure, som vil femdoble i antal og nå op på 578 mio. stykker de næste fire år. Det viser en ny rapport fra it-virksomheden Cisco, der undersøger fremtiden for mobile enheder og mobiltrafik på globalt plan.

Michael Nielsen, teknisk chef ved Cisco Danmark, uddyber:

"Inden for de næste par år vil vi opleve en eksplosion i antallet af ting, der tilsluttes nettet. Det gælder både mobiltelefoner og tablets, men også enheder, der udelukkende taler med andre enheder, fx wearables. Vi forventer at trafikken fra wearables vil vokse med en faktor 18 frem til 2019."

Frem til 2019 vil antallet af enheder, der taler sammen, udgøre 28 pct. af det samlede antal mobile enheder. De 3,2 mia. forbundne enheder vil dog generere betydelig mindre trafik end fx smartphones og med 1,2 Exabyte pr. måned blot udgøre 5 pct. af den globale mobiltrafik.

Wi-fi trumfer mobilnettet i 2019

I 2019 vil en større andel af den mobile datatrafik gå igennem wi-fi-forbindelser end det traditionelle mobilnet. Det skyldes bl.a. udbredelsen af tablets og smartphones, hvor folk vil forbruge betydeligt mere video i 2019.

"Rapporten indikerer, at wi-fi-forbindelser vil drive en større del af mobiltrafikken end det traditionelle mobilnet i 2019. Det sker i takt med, at forbrugerne i stigende grad bruger deres smarte enheder til bl.a. underholdning, men også til at have samtaler via wi-fi, som man kender det fra fx Skype," udtaler Michael Nielsen.

I 2019 vil smarte enheder udgøre 54 pct. af det samlede antal forbundne enheder, men de vil stå for hele 97 pct. af den samlede mobildatatrafik. Videostreaming på mobilen er en afgørende forklaring bag den store trafik, idet det vil udgøre 72 pct. af den samlede trafik, mens det i dag udgør 55 pct.

Knap en milliard flere mobilbrugere i 2019

Inden verden går ind i det næste årti, vil der være næsten en milliard flere brugere på mobilnetværket over hele kloden. Dermed vil det samlede antal globale mobilbrugere ramme 5,2 mia. Og når de mange nye mobilbrugere forbindes til nettet, vil en større del af dem vælge en smartphone frem for en traditionel mobiltelefon. I 2019 vil der være 4,6 mia. smartphones på globalt plan.

Om undersøgelsen

Rapporten Cisco Visual Networking Index (VNI) er en undersøgelse, der forudser udviklingen inden for global mobildatatrafik, fra 2014 til 2019.

Link til undersøgelsens resultater.

Lad os hjælpe dig