Guest

VM skaber internettrafik svarende til 3 gange Brasiliens internetforbrug på én måned

Ny undersøgelse: Internettrafikken bliver næsten tredoblet i 2018

VM i Brasilien bliver snart fløjtet i gang, og over hele kloden sidder fodboldfans klar ved skærmen. Det forventes, at videostreaming og ip-broadcast vil skabe internettrafik på 4,3 exabytes, hvilket er tre gange så meget trafik som en måneds internetforbrug i Brasilien. Fra 2013 til 2018 vil den globale ip-trafik næsten vokse sig 3 gange så stor og nå 1,6 zettabytes om året. Det fremgår af den nye årlige udgave af Visual Networking Index, som it-virksomheden Cisco står bag.

I 2018 vil der være fire milliarder internetbrugere – 52% af verdens forventede befolkning – og mere end 21 milliarder netforbindelser. Det svarer til 2,7 forbindelser per person på jorden. Samtidig vil den globale ip-trafik nå 1,6 zettabytes i 2018.

"I 2018 alene vil den årlige trafik på internettet generere mere trafik end alle tidligere år, hvor der har været internet. Fra 1984 til 2013 blev der på verdensplan genereret ip-trafik på 1,3 zettabytes. Og om fire år vil der blive genereret global ip-trafik på 1,6 zettabytes om året. Det svarer til, at én milliard DVDer bliver downloadet hver dag," Henrik Stær, teknisk chef hos Cisco.

I 2018 forventes den globale ip-trafik at nå 132 exabytes om måneden (i 2013 lå den månedlige datamængde på omkring 51,3 exabytes). 132 exabytes svarer til, at 5,5 milliarder mennesker binge-watcher alle afsnit af Game of Thrones via video-on-demand, eller at 24 milliarder enheder samtidigt viser et afsnit af House of Cards i Ultra-HD.

Trafikken vil komme fra mobile enheder

For første gang i internettets historie vil størstedelen af trafikken komme fra andre enheder end pc'en. Og det er på trods af, at pc'er i 2013 genererede 67 pct. af den globale ip-trafik. Men i 2018 vil den andel falde til 43 pct. På samme tid vil ip-trafik fra ikke-pc'er stige til 57 pct. om fire år.

"Udviklingen viser tydeligt, hvordan tablets og smartphones har en betydelig indvirkning på, hvordan forbrugere og medarbejdere kobler sig på – og bruger – internettet. I dag er de fleste mennesker jo online på farten. Vi tjekker mails i toget til og fra arbejde, eller ser de nyeste serier og klip på Netflix eller You Tube," fortsætter Henrik Stær.

VM får internettrafikken til at eksplodere

Vores store videoforbrug betyder, at ip-video vil vokse sig tre gange så stor i 2018 - og stå for 79 pct. af alt ip-trafik. Det er en stigning på 66 pct. i forhold til 2013. For eksempel vil millioner af mennesker se med via internettet, når VM i Brasilien fløjtes i gang den 12. juni. Af den samlede internettrafik forventes streaming og ip-broadcast af VM at udgøre 4,3 exabytes, hvilket svarer til en tredobling af den mængde bredbåndstrafik, der bliver genereret i Brasilien på en måned.

Den globale ip-trafik vil ramme 132 exabytes om måneden i 2018. Det svarer til – hvis vi bliver i VM-terminologien – at 8,8 milliarder enheder streamer VM-finalen i Ultra-HD.

Ciscos VNI-undersøgelse afslører også andre interessante tendenser i 2018. Blandt andet, at wi-fi trafik vil overstige kabelforbundet trafik – for første gang i internettets historie. Og at den globale bredbåndshastighed vil nå 42 Mbps, hvilket er en stigning på 16 Mbps i forhold til 2013. Internet of Everything vil også vokse sig større, og der vil være næsten ligeså mange maskine-til-maskine (M2M) moduler, som der er mennesker i 2018. For eksempel vil smarte biler have omkring fire M2M-forbindelser per bil.

For mere information om Ciscos VNI rapport – klik her.

Om VNI

Cisco har udviklet VNI med henblik på at måle udviklinger og trends i den globale ip-trafik. Analysen bygger på Ciscos analyser og prognoser for ip-trafik samt data fra uafhængige analytikere.

Lad os hjælpe dig