Guest

Chicago, Barcelona, Amsterdam og lygtepæle i Albertslund: København og Cisco indgår banebrydende partnerskab

Chicago, Barcelona, Amsterdam og lygtepæle i Albertslund:
København og Cisco indgår banebrydende partnerskab

I 2013 besøgte et corporate team fra Cisco København. Nu er holdet tilbage igen. Denne gang for at indgå et partnerskab med Københavns , Albertslund og Frederikssund Kommune om forskning i og udvikling af morgendagens digitale infrastruktur, the Internet of Everything. Målet er at styrke de fremtidige tilbud til borgerne og samtidig støtte de københavnske klimamål. Ciscos partnerskab med de tre kommuner er baseret på de klare, grønne profiler disse byer har. Aftalen fastsætter partnerskabet mellem Cisco og de kommunale partnere i Københavnsområdet i udviklingen af the Internet of Everything. Udover aftalen med København er Cisco i gang med lignende projekter i blandt andre Barcelona, Amsterdam, Chicago og Hamborg.

København er en af ​​verdens mest progressive byer og sandsynligvis en af ​​de eneste byer globalt set, der vil nå sine klimamål i 2025. Dette er en af ​​grundene til, at den globale netværksgigant, Cisco har valgt at indgå et partnerskab med København, Frederikssund og Albertslund. Byerne vil således komme i fornemt selskab med et begrænset antal byer i verden, der skal udnytte the Internet of Everything’s muligheder. Aftalen er et resultat af overborgmester Frank Jensens besøg i Californien.

- København er blandt de allerbedste når det kommer til grønne løsninger, og aftalen viser, at bæredygtighed direkte kan være vejen til øget økonomisk vækst. I København og hovedstadsregionen vil vi de næste år teste og udvikle løsninger med intelligent gadebelysning, grønne bølger i trafikken for fx busser og cyklister og energibesparende teknologi i både kontorbyggerier og private hjem.  De innovative og grønne løsninger vil øge livskvaliteten for københavnerne og samtidig skabe vækst og arbejdspladser, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Aftalen mellem København, Albertslund, Frederikssund og Cisco indeholder en række teknologiske løsninger, der skal forbedre servicen til borgerne og hjælpe byen med at nå sit mål om CO2-neutralitet i 2025. Ved at bruge the Internet Everything-strategier med flere eksisterende og radikalt nye løsninger til Albertslund og Københavns Kommune, kan flere af byens løsninger såsom udendørs lys, parkering, mobiltjenester, signalsystemer, kiosker, lokationsbaserede tjenester, sensorbaseret skybrudssikring,  fysisk infrastruktursmonitorering og kontrol, intelligente energinet-ydelser blive udviklet, valideret og skaleret - alt samlet på ét netværk.

Cisco investerer i København

Det annoncerede partnerskab indebærer også, at Cisco investerer penge, tid og eksperter i hovedstadsområdet. Hensigten er, at både København og Cisco skal lære af hinanden og sammen med andre kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i hovedstadsområdet udvikle nye produkter, løsninger og muligheder. Samtidig har Cisco annonceret en global fond på 150 millioner dollars til at hjælpe med at fremskynde start-ups og økosystemer omkring ”the Internet of Everything”.

"The Internet of Everythings data revolution er nu vedtaget i København, som i forvejen er en af ​​Europas mest innovative byer. Byen har en ambitiøs, grøn vision og danner den perfekte ramme for et grønt laboratorium. Projekterne i og omkring København vil fungere som forgangseksempler, der tilfører øget effektivitet, omkostningsbesparelser og bæredygtighed, som andre byer rundt om i verden kan genbruge. I dag er kun 1 procent af alle de ting der er i vores omgivelser, forbundet til netværket. Ved at forbinde verden på den måde kan vi skabe økonomisk værdi for 4,9 billioner dollars i den offentlige sektor på verdensplan, hvoraf de 3 billioner dollars realiseres i kommuner," udtaler Wim Elfrink, Ciscos Executive Vice-President, Industry Solutions and Chief Globalisering Officer.

En aftale lig København-charteren er for nylig blevet implementeret i Barcelona. Den første fase af The Internet of Everything-løsninger er fuldt udbygget i Barcelonas  gader, ​​sensorer kommunikerer når skraldespande skal tømmes, når byens parker skal vandes, og bilister kan finde ledige parkeringspladser ved hjælp af en app på telefonen. I Barcelona forventes Internet of Everything-relaterede projekter at generere op til 3,6 milliarder dollars i økonomisk, social og miljømæssig værdi over de næste ti år, herunder byfornyelsesprojekter der over de sidste par år, allerede har ført til 1.500 nye virksomheder og 44.000 nye arbejdspladser.

Lygtepæle i Albertslund

Et af de projekter som Cisco vil samarbejde om er the DOLL Living Lab i Hersted Industrpark i Albertslund. Her vil belysning, kontrolsystemer og smart-city-teknologier blive testet i 1:1 skala, bl.a. af DTU.

-Vi har lige været i Barcelona for at se Cisco's Internet of Everything projekter dernede. Der er nogle meget interessante muligheder for udvikling af fremtidens byer. I Albertslund har vi i et stykke tid forberedt os på arbejdet med intelligent lys, og med lyslaboratoriet i Hersted Industripark åbner vi byens rum for at støtte udviklingen af teknologier, der kan sætte skub i den grønne omstilling, siger borgmester i Albertslund, Steen Christiansen. Efter besøget i Barcelona vil Kommunalbestyrelsen i Albertslund arbejde videre med at udvikle en Smart City vision i Albertslund.

Ny by i Frederikssund baseret alene på vedvarende energikilder

Også Frederikssund er medunderskriver af samarbejdserklæringen, og her handler det primært om etablering af fremtidens datanetværk i forbindelse med den kommende Vinge By med ny S- Station ved Frederikssund. Borgmester John Schmidt Andersen er begejstret.

-I Frederikssund har vi længe arbejdet med udvikling af bæredygtige initiativer til gavn for borgere og erhvervsliv. Den nye by Vinge bliver Danmarks første fuldt elektriske by baseret alene på vedvarende energi med op til 20.000 indbyggere, og det er helt naturligt for os at stille Vinge til rådighed for implementering af fremtidens digitale infrastruktur og Smart-City løsninger.

Aftalen - eller the Memorandum of Understanding - mellem København, andre interessenter og Cisco bliver underskrevet den 28. maj i House of Green i "Industriens Hus" i København.

Yderligere information:

 

Lad os hjælpe dig