Guest

Internet of Everything (IoE) kan skabe værdi for 78.000 milliarder kr.

Et nyt internet, der forbinder mennesker og maskiner, vinder frem. Potentialet er enormt, da 99,4 pct. af fysiske ting stadig ikke er tilsluttet internettet. Ifølge Cisco vil det nye „Internet of Everything” (IoE) i løbet af det næste årti skabe en værdi på ca. 78.000 milliarder kr. for verdens virksomheder.

Op til 1500 milliarder enheder kan potentielt forbindes til internettet, men i dag er kun 0,6 pct. af alle de ting, som omgiver os, koblet til nettet. Hvis virksomheder verden over formår at udnytte mulighederne, vil det kunne generere værdi for ca. 78.000 milliarder kr., forudsiger Cisco. Det vil betyde et paradigmeskift inden for erhvervslivet, sundhedsvæsenet, underholdningsbranchen og forsyningsværker.

»Vi vil opleve en overgang mod “Internet of Everything” i løbet af de kommende år, hvor mennesker, processer, data og ting vil blive koblet yderligere sammen. Normalt forbinder man internetforbundne devices med computere, smartphones og tablets, men alt lige fra biler til energi- og sundhedssektoren vil blive forbundet til nettet via bl.a. mikroskopiske sensorer,« siger Niels Münster-Hansen, adm. direktør i Cisco Danmark.

Med de nye typer af diverse internetforbundne enheder bliver antallet af enheder koblet til nettet øget fra ca. 10-15 milliarder i dag til 50 milliarder i 2020, lyder det fra Cisco.[1]

Tendenser i byudviklingen

IoE vil fremadrettet blive brugt til at skabe en sundere, mere sikker og værdiskabende infrastruktur i verdens byer, der oplever en befolkningstilvækst på ca. 60 mio. hvert år. Mere end 60 pct. af verdens befolkning vil i 2050 bo i byerne.[2]

»Et eksempel på, hvordan IoE skaber konkret værdi, er i Nice i Sydfrankrig, hvor man har udviklet en såkaldt “connected boulevard”. 200 sensorer med indbygget netforbindelse hjælper bilister med at finde P-pladser og tilpasse gadebelysningen til trafikaktivitet, vejr og lysforhold. Beregninger viser, at Nice på den måde kan spare op til 80 pct. af energiforbruget til gadebelysning,« fortsætter Niels Münster-Hansen.

Ved fx at forbinde biler til andre køretøjer, signaler og trafikovervågningssystemer til nettet vil der opstå indtjeningsmuligheder for ca. 1.880 milliarder kr. Det hænger ifølge Cisco sammen med, at forbrugere, kommuner og regeringer i stigende grad vil kræve tilsluttede løsninger, som kan reducere overbelastning på vejnettet, forurening og ulykkestal.

Et potentielt øget overskud på 21 pct. med IoE

Ifølge Cisco vil IoE i løbet af de næste ti år potentielt kunne øge virksomheders samlede profit med ca. 21 pct. Alene inden for forsyning er 4.104 milliarder kroner ifølge Cisco på spil.

»Potentialet for at samle, analysere og agere i forhold til alle former for data bliver enormt. IoE vil forandre markeder, efterspørgsel og produkter. Virksomheder bør arbejde målrettet mod IoE-tankegangen uanset sektor, da IoE vil ændre alle aspekter af samfundet,« siger Niels Münster-Hansen.

Om Internet of Everything

Ifølge Cisco bringer IoE folk, processer, data og ting sammen for at gøre netværksforbindelser mere relevante og værdifulde end tidligere, bl.a. ved at sætte handling bag informationer, som skaber nye muligheder, udbytterige oplevelser og hidtil usete muligheder for virksomheder, individer og lande.

[1] http://www.cisco.com/web/about/ac79/docs/innov/IoE.pdf

[2] http://www.cisco.com/web/about/ac79/docs/ps/motm/IoE-Smart-City_PoV.pdf

Lad os hjælpe dig