CISCO F_email projekat za prekfalifikaciju nezaposlenih žena, je prilika za za promenu oblasti delatnosti nezaposlenih žena, ali i za praktično proširenje znanja studentkinja tehničkih fakulteta


15. jun 2011 - U organizaciji kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademije Elektrotehničkog fakulteta, danas su u prostorijama Računskog centra u paviljonu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, svečano uručene diplome polaznicama treće grupe CISCO F_email programa.

U okviru ovog besplatnog programa koji ima za cilj da pomogne nezaposlenim ženama da nađu svoj prvi posao, učesnice F_email projekta su u imale priliku da pohađaju treninge iz dve oblasti. Prvi, Soft Skills trening, obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnicama je omogućena i obuka iz oblasti informacionih tehnologija - CCNA (Cisco Certified Network Associate) u okviru Discovery kursa, kroz koji su polaznice stekle teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, ali i CCNA diplomu, koja je priznata u celom svetu.

“Zadovoljstvo nam je da je i treća generacija Cisco F_email projekta, uspešno završila Soft Skills trening kao i CCNA kurs”, izjavio je Goran Obradović, generalni dirketor kompanije CISCO Srbija. “ Verujemo da će sve učesnice imati priliku da sa ovom diplomom brzo pronađu svoje radno mesto, kao što su to uspele učesnice prethodnih generacija CISCO F_email projekta”

Na ovaj način polaznice F_email programa stiču šansu da se direktno uključe u svet stručnjaka u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i samim tim povećaju svoje mogućnosti zapošljavanja kako u Srbiji, tako i u celom svetu.

Pokrenut u martu 2007. godine F_email projekat nastao je sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije obezbeđujući besplatan Cisco CCNA kurs i soft skills treninge. Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i podstiče povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Prva generacija  F_email polaznica je sada zaposlena u kompanijama kao što su Saga, IBM, Telefonija, RRC, SBB i mnogim drugim.

“Sve učesnice treće generacije CISCO F_email projekta su iskazale veoma veliku zainteresovanost, ali i entuzijazam prilikom polaganja potrebnih ispita za dobijanje CCNA diplome”, izjavio je Mladen Koprivica ispred Cisco Networking Akademije ETF-a, coordinator projekta.  “Sa znanjem i iskustvom stečenim kroz prethodnih osam meseci, učesnice će povećati šanse da se zaposle u nekoj od mnogih računarskih i telekomunikacionih kompanija kako u Srbiji tako i u svetu, a mi verujemo da će ga brzo pronaći.”

I ove godine je priliku da besplatno pohađa ovaj program, kao i šansu da konkuriše za posao u nekoj od Cisco-vih partnerskih kompanija, dobila treća grupa koju sačinjava 16 odabranih nezaposlenih žena - kako devojaka na početku karijere, tako i žena koje žele da promene oblast delovanja. Prethodno iskustvo u radu u domenu informacionih tehnologija se od polaznica nije očekivalo, ali je obavezno osnovno znanje rada na računaru. Kandidatkinje su takođe uspešno položile i test iz stručnog engleskog jezika.

O Cisco Networking Akademiji Elektrotehnićkom fakultetu Univerziteta u Beogradu

Cisco Networking akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je deo Internet Training Center Initiative (ITCI) Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u okviru koje je u više od trideset zemalja osnovan po jedan reprezentativni centar sa zadatkom obrazovanja slušalaca različitih profila u širokoj oblasti Internet tehnologija. U svom radu Cisco Networking akademija na ETF-u sarađuje sa regionalnom Cisco akademijom u Budimpešti i sa kompanijom Cisco Systems. Ulažući sopstvena sredstva, uz pomoć Ministarstva nauke Srbije, Ministarstva prosvete Srbije i niza drugih sponzora, ETF u Beogradu je formirao inovacioni i edukacioni centar sa više različitih organizacionih jedinica, od kojih je jedna i Cisco Networking akademija. Nastava Cisco Networking akademija se odvija u posebnoj učionici, koja je opremljena Cisco profesionalnom mrežnom opremom za demonstracije, obuku i trening slušalaca. Informacije o Cisco Networking akademiji možete naći na adresi ec.etf.bg.ac.yu/cisco.

O kompaniji Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) je svetski lider u mrežnom povezivanju koji transformiše način na koji se ljudi povezuju, komuniciraju i sarađuju Informacije o kompaniji mogu se pronaći na http://www.cisco.rs . Za najnovije vesti, posetite http://newsroom.cisco.com .