Cisco NetAcademy zajednica je deo najveće učionice na svetu


Beograd, 20. april 2010. - Kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu  najavile su danas prijave za četvrtu generaciju polaznika  Cisco F_email projekta, koji je specijalno namenjen za prekfalifikaciju nezaposlenih žena.

Sve pripadnice lepšeg pola, koje su fakultetski obrazovane, poseduju znanje rada na računaru i poznaju dobro engleski jezik, imaće mogućnost da, u okviru ovog besplatnog programa, pohađaju treninge iz dve oblasti. Prvi je Soft Skills trening i obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnice će pohađati i CCNA (Cisco Certified Network Associate) obuku iz oblasti informacionih tehnologija - u okviru Discovery kursa, kroz koji će polaznice steći teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, što je ujedno i priprema za polaganje ispita za dobijanje CCNA međunarodno priznatog sertifikata.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo da i ove godine ponudimo mogućnost prekvalifikacije ili dodatne edukacije za žene koje nisu uspele da nađu posao u svojoj struci," izjavio je Goran Obradović, generalni direktor Cisco Srbija. "Verujem da će sve učesnice ubrzo nakon ovih treninga, imati sreće i uspeha da kao prethodne koleginice brzo nađu posao i budu zadovoljne onim što rade."

Cisco F_email projekat je pokrenut još u martu 2007. godine, sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije  uz pomoć besplatnog Cisco CCNA kursa i soft skills treninga. Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije >Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Neke od polaznica F_email projekta sada rade u kompanijama kao što su Saga, IBM, Telefonija, RRC i drugim, a impozantan podatak je da je u svim generacijama F_email projekta 60% polaznica našlo zaposlenje još u toku obuke.

Nedavno je Cisco objavio da u prolećnom semestru Networking Akademija okuplja milion studenata iz svih krajeva sveta. U saradnji sa obrazovnim institucijama, državnim administracijama i društvenim organizacijama širom sveta, Networking Akademija obavlja edukaciju o informacionim i komunikacijskim tehnologijama (ICT), kombinujući podučavanje u specijalno opremljenim učionicama sa inovativnim programom on-line elektronskog učenja.

Ova institucija podučava studente kako da projektuju, izgrade, i zaštite računarske mreže, kao i da reše određene probleme sa mrežom, a sve to sa ciljem da povećaju šanse za ostvarivanje karijere i pristupili ekonomskim mogućnostima. Studenti koji prođu ovaj program često se usmere ka sigurnijim mogućnostima za karijeru, učestvuju u programu kontinuiranog usavršavanja i na kraju dobiju sertifikate koji su priznati u celom svetu. Cisco Networking Akademija sadrži niz dinamičnih, multimedijalnih obrazovnih programa koji studentima pružaju znanje o novim tehnologijama.

Bitne statistike Networking Akademije:

  • 1 milion studenata u prolećnom semestru ove godine
  • Više od četiri miliona studenata koji su do sada prošli program NetAkademije
  • 10,000 Networking akademaca koji rade u 165 zemalja
  • 1 milion testova mesečno
  • 100 miliona testova urađenih do danas
  • Preko 200.000 Facebook fanova, i taj broj i dalje raste

U Srbiji, prva Networking Akademija je osnovana u RCUB-u (Računarski centar Univerziteta u Beogradu) 2002. godine. Danas u Srbiji postoji 9 Cisco Networking akademija, sa oko 1600  studenata od osnivanja, od toga 19% su pripadnice ženskog pola. Trenutno u akademijama u Srbiji radi  40 instruktora, od čega su 17% žene.

Prijavljivanje za učešće u programu će biti od danas, 20. aprila do 4. maja 2011. godine. Za više detalja, molimo vas da posetite sajt http://ec.etf.rs/cisco/femail.

Kursevi će se održavati dva do tri puta nedeljno u prostorijama Cisco Networking Akademije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, od 16. maja 2011. godine i trajaće osam meseci, sa predviđenom letnjom pauzom.

Za više informacija:

Cisco Networking Academy: www.cisco.com/go/netacad

O Cisco Networking Akademiji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Cisco Networking akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je deo Internet Training Center Initiative (ITCI) Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u okviru koje je u više od trideset zemalja osnovan po jedan reprezentativni centar sa zadatkom obrazovanja slušalaca različitih profila u širokoj oblasti Internet tehnologija. Ulažući sopstvena sredstva, uz pomoć Ministarstva nauke Srbije, Ministarstva prosvete Srbije i niza drugih sponzora, ETF u Beogradu je formirao inovacioni i edukacioni centar sa više različitih organizacionih jedinica, od kojih je jedna i Cisco Networking akademija. Nastava Cisco Networking akademija se odvija u posebnoj učionici, koja je opremljena Cisco profesionalnom mrežnom opremom za demonstracije, obuku i trening slušalaca. Informacije o Cisco Networking akademiji možete naći na adresi cisco.akademija.etf.rs.

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Ana Bajagić
Cisco®
New Email anafilipo@cisco.com