Kućni TelePresence omogućava druženje uz neverovatno jasan i živopisni video preko postojeće HD televizije


Beograd, 7.oktobar 2010 - Cisco® je danas  predstavio Cisco ūmi telepresence, prvi i jedinstven proizvod tog tipa na tržištu, koji spaja porodicu i prijatelje preko HD videa, nalazili se oni u komšiluku ili na drugom kraju države. Cisco ūmi povezuje se preko postojeće HD televizije i širokopojasne mreže i pruža iskustvo video komunikacije koja je tako jasna, prirodna i živopisna, da korisnici mogu da vide  treptaj očiju svojih voljenih,ili osete ton glasa, kao da se nalaze u istoj prostoriji. Za Cisco ūmi, koji dolazi sa HD kamerom, konzolom i daljinskim upravljačem, iskorišćeno je Cisco-vo nasleđe iz poslovnog TelePresence rešenja, kako bi se stvorio impresivan video doživljaj koji se uklapa u svaki dom, automatski se prilagođavajući trenutnom osvetljenju i različitim prostorijama kako bi obezbedio najbolje video i audio performanse.

Kad se Cisco ūmi poveže na HD TV i žičnu ili bežičnu širokopojasnu mrežu, daljinski upravljač daje pristup interfejsu na ekranu, preko kog korisnici mogu da obavljaju ūmi pozive, pristupaju video porukama, edituju kontakte i personalizuju profile i podešavanja. Korisnici mogu da snime sopstveni ūmi video koji mogu postaviti na Facebook, YouTube ili putem email-a. Korisnici mogu obavljati pozive i sa onima koji nemaju ūmi već se javljaju preko računara i web kamere ili Google video chata.

"Cisco® zbližava ljude, uz nova video iskustva koja menjaju način na koji komuniciramo, povezujemo se, zabavljamo se – kod kuće, na poslu, ili na putu”, rekao je Džon Čejmbers, predsednik i izvršni direktor Cisco-a. "Cisco ūmi uneće jedinstveno telepresence iskustvo u dnevne sobe i promeniti način na koji se zbližavamo sa porodicom i prijateljima. Mi predviđamo budućnost u kojoj će tehnologije kao što je ova imati veliku ulogu u povezivanju korisnika sa biznisom kako bi se omogućilo isporučivanje novih servisa, počev od obrazovanja, preko zdravstva, do f ,minansijskih usluga i najzad, doma.”

"Cisco ūmi je ultimativni način da zabeležite jednostavne radosti zajedništva sa prijateljima i voljenima koji su daleko, bilo da se oni nalaze u susednoj ulici ili preko sveta”, kaže Martin De Beer, stariji potpredsednik Cisco® poslovne grupe za razvoj tehnologija. "Od rođendanske pesmice svake godine do čitanja uspavanki svake večeri, ūmi omogućava da prijatelji i porodica provedu one posebne momente u životu zajedno.”

Cisco® radi takođe sa kompanijom Verizon kako bi se iskustvo proširilo na Verizon FiOS  korisnike već početkom sledeće godine. Ove dve kompanije su sprovodile uspešno testiranja Cisco ūmi preko Verizon 100% fiber-optičke mreže, najbrže mreže u SAD u 2010. godini prema mišljenjiu čitalaca PCMAG.COM .

Američka kompanija Verizon će biti prvi servis provajder koji će ponuditi Cisco ūmi svojim korisnicima, za kristalno jasno iskustvo koje dovodi prijatelje i porodicu u vaše dnevne sobe.

Šta sve može Cisco ūmi

 • Korisnici uživaju u jasnom i živopisnom HD iskustvu
 • Postojeća HD TV i širokopojasna mreža su sve što je potrebno
 • Cisco ūmi je jednostavan za instalaciju i korišćenje - korisnici stupaju u kontakt jednim pritiskom na dugme
 • Video razgovori mogu se obavljati i sa bilo kojim računarom koji ima web kameru i Google video chat
 • Zahvaljujući ūmi sistemu za video poruke, korisnici neće propustiti ni jedan video poziv
 • Uz Cisco ūmi, korisnici mogu snimiti video i postaviti na Facebook, YouTube, ili poslati email-om
 • Video poruke mogu se proveriti i sa laptopa
 • Obaveštenja o novim video porukama dobijaju se sms porukom
 • Mogućnost pregleda i blokiranja poziva, kao i kamera koja se gasi nakon završetka razgovora, štite privatnost
 • Personalizovan sadržaj poput video pozdrava, melodija i omiljenih poziva
 • Dizajniran je tako da se savršeno uklapa u izgled dnevne sobe i HD TV
 • Informacije o Cisco ūmi telepresence proizvodu i video, komentari i snimci sa press konferencije biće dostupni od danas na satelitskom downlinkovima

Gde ćete moći da vidite Cisco ūmi

Ove jeseni, Cisco® će sprovoditi veliku marketinšku kampanju koja će pružiti mogućnost korisnicima da dožive ūmi iskustvo:

 • "The Oprah Winfrey Show" će povezati ljude uz pomoć Cisco ūmi
 • Kampanja koja će se u Americi sprovesti uz pomoć glumice Elen Pejdž, zvezde filmova “Džino” i “Početak” i pokazati kako Elen i njeni prijatelji koriste ūmi u svakodnevnim životima
 • U SAD će započeti i turneja po tržnim centrima koja uključuje demonstracije uživo

Dostupnost

Cisco ūmi će isprva biti dostupan korisnicima u Americi, ali kompanija Cisco® intenzivno radi na tome da proširi ponudu i na međunarodno tržište i donese ūmi iskustvo korisnicima širom sveta. Do tada, korisnici će moći da pristupe ūmi™ telepresence video porukama sa svog PC ili Mac računara, ili video razgovorima preko Google Video chat-a.

Za više informacija, možete posetiti


OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Ana Bajagić
Cisco®
E: anfilipo@cisco.com