Novi Cisco® Cius tablet pokreće operativni sistem Android, zasnovan na Cisco® kolaboracijskoj arhitekturi koja olakšava poslovnu saradnju i komunikaciju


Beograd, jul 2010. - Kompanija Cisco® predstavila je Cisco Cius, prvi poslovni tablet namenjen mobilnoj kolaboraciji, koji omogućava neometani pristup kolaboracijskim i komunikacijskim alatima, uključujući i HD video. Cisco® Cius je ultra-laki prenosni uređaj koji je težak samo pola kilograma i označava novi iskorak ka visoko pouzdanim mobilnim platformama. Kao dodatak potpunoj TelePresence interoperabilnosti, Cius omogućava HD video-streaming i video u realnom vremenu, kao i napredne opcije video konferensinga, slanje e-mail i sms poruka, kreiranje, obradu i deljenje podataka sačuvanih lokalno ili centralno u cloud-u. Tablet će se naći u prodaji u početkom sledeće godine.

Baziran na operativnom sistemu Android, Cius je otvorena platforma za komunikaciju i kolaboraciju, dizajnirana da što sigurnije u kratkom vremenskom razdoblju poveže zaposlene u pokretu i omogući im pristup i razmenu potrebnih sadržaja s mreže. Novi Cius IT profesionalcima, kroz integraciju virtuelnog desktopa, nudi fleksibilne mogućnosti koje uključuju usluge cloud computinga, a smanjuje troškove održavanja opreme.

Glavne prednosti ovog proizvoda

  • Cius je lagani poslovni tablet opremljen HD audio sistemom, telefonskim zvučnicima, HD DisplayPort-om i USB priključcima.
  • Jedna od glavnih prednostii je konferencijska kamera smeštena spreda, koja podržava 720p HD produkciju.
  • Novi Cius odlikuje se 7 - inčnim ekranom visoke VGA rezolucije i interoperabilnošću s TelePresence uslugama koje se mogu koristiti na manjim ili većim udaljenostima putem bežične mreže.
  • Na poleđini uređaja, nalazi se kamera od 5 megapiksela koja može prenositi video zapise VGA kvalitete, s posebno ugrađenim dvostrukim prigušivačem za audio konferencije.
  • Cisco® Cius podržava 802.11 a/b/g/n Wi-Fi i 3G stanične usluge. Bluetooth i Micro-USB omogućavaju neometan rad i izmenu podataka.
  • Baterija može izdržati do osam sati uporabe pri normalnom načinu rada.

Integracija s poslovnim aplikacijama

  • Cisco® Cius pruža podršku za čitav niz kolaboracijskih alata, poput Cisco® WebEx i Cisco® TelePresence usluga.
  • Virtuelna integracija omogućava sigurnu integraciju aplikacija u centre za skladištenje podataka i upotrebu Cisco® mreže za korišćenje aplikacija u bilo koje vreme i na bilo kojoj lokaciji. Cisco® Cius time podržava konsolidaciju centara za skladištenje podataka čime se smanjuju troškovi korišćenja.
  • Poslovnim korisnicima nudi se niz prednosti rastućeg i povoljnog Android tržišta.

Više informacija možete pronaći na:

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco®
tmarjano@cisco.com