Beograd, 29. jun - U svom nedavnom blogu, kompanija Cisco® je saopštila rezultate istraživanja o korišćenju sajtova društvenih mreža, gde su posetioci stranice sa vestima news@cisco i sajtova društvenih mreža upitani kakav sadržaj vole, kakvim se sadržajem oni bave i na koji način najviše vole da pristupaju omiljenom sadržaju. Na pitanje koji društveni sajt za umrežavanje aktivno koriste, društvena mreža Facebook je izašala kao čist pobednik, sa ubedljivih 76,1 odsto, a slede LinkedIn sa 58,5 odsto, Mladost sa 48,4 odsto i Twitter sa 45,3 odsto.

Istraživanjem je ispitano i koliko su ispitanici bili aktivni na društvenim mrežama u skorije vreme. Na pitanje: „Koji tip sadržaja ste delili na društvenoj mreži u proteklom mesecu?", 40,6 odsto ispitanika odgovorilo je da je to video, iza kog slede blogovi koje pomno prati 39,4 odsto i povezani članci, sa 37,7 odsto ispitanih. Kada su upitani o tipu sadržaja koji su komentarisali u poslednjih mesec dana, 41,2 odsto ispitanika je odabralo blogove, 34,3 odsto povezane članke, dok je 32,4 odsto njih komentarisalo video sadržaj.

Kada ih interesuju tehnološke vesti, preko 60 odsto anketiranih posećuje Internet stranicu omiljenih publikacija, njih 53,8 odsto prima vesti putem e-maila, 33,7 odsto preko Facebook mreže, preko Twitter mreže 30,5 odsto ispitanih, dok RSS feeds koristi 24,3 odsto ispitanika.

Demografske informacije: ukupno 1515 osoba širom sveta učestvovalo je u Internet istraživanju koje je sprovedeno u periodu između 25. maja i 8. juna 2010. godine.

„Za kompaniju koja odavno veruje da s menja način na koji radimo, živimo, zabavljamo se i učimo, društvene mreže su veoma važan način da ostanemo u kontaktu sa ljudima koje interesuju novosti iz naše kompanije. Glavni tehnološki direktor u Cisco®-u, Padmasri Vorior, ima preko milion i četiri stotine hiljada sledbenika na Twitter-u. U Srbiji smo prisutni na Facebook mreži, YouTube, i trudimo se da svakodnevno podelimo zanimljiv sadržaj sa ljudima koji su zainteresovani da čuju i vide šta je novo u kompaniji Cisco®, kao i da o tome diskutuju" kaže Tijana Marjanović, Marketing menadžer, Cisco® Srbija.

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco®
tmarjano@cisco.com