F_email projekat je šansa za promenu oblasti delatnosti nezaposlenih žena, ali i za praktično proširenje znanja studentkinja tehničkih fakulteta


U prostorijama Računskog centra u paviljonu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, u organizaciji kompanije Cisco Srbija i Cisco Networking Akademije Elektrotehničkog fakulteta, 20. maja su svečano uručene diplome polaznicama druge grupe F_email programa u prostorijama Računskog centra u paviljonu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

Učesnice F_email projekta namenjenom nezaposlenim ženama, imale su priliku da, u okviru ovog besplatnog programa, pohađaju treninge iz dve oblasti. Prvi je Soft Skills trening i obuhvata veštine kao što su poslovna komunikacija, pisanje biografije, simulacija intervjua za posao i web marketing. Pored Soft skills treninga, učesnicama je omogućena i obuka iz oblasti informacionih tehnologija - CCNA (Cisco Certified Network Associate) u okviru Discovery kursa, kroz koji su polaznice stekle teorijska i praktična znanja potrebna za dizajn, konfiguraciju i održavanje računarskih mreža, ali i CCNA diplomu, koja je priznata u celom svetu.

Polaznice programa na ovaj način stiču šansu da se direktno uključe u svet IT stručnjaka i povećaju svoje mogućnosti zapošljavanja kako u Srbiji, tako i u celom svetu.

F_email projekat je pokrenut još u martu 2007. godine, sa namerom da nezaposlenim ženama ponudi mogućnost profesionalne preorijentacije i besplatan Cisco CCNA kurs i soft skills treninge. Osnovni cilj ovog projekta je u skladu sa dugoročnom strategijom kompanije Cisco® da kontinuirano ulaže u obrazovanje žena i povećanje broja zaposlenih žena u oblasti nauke i informacionih tehnologija. Prva generacija  F_email polaznica je sada zaposlena u kompanijama kao što su IBM, Telefonija, RRC i drugim, a ovom prilikom ćemo najaviti i prijavljivanje za sledeću grupu.

I ove godine je treća grupa od odabranih 16 nezaposlenih žena - kako devojke na početku karijere, tako i žene koje žele da promene oblast delovanja – dobila priliku da besplatno pohađa ovaj program, kao i šansu da konkuriše za posao u nekoj od Cisco-vih partnerskih kompanija. Od polaznica se nije očekujivalo prethodno iskustvo u radu u domenu informacionih tehnologija, ali je obavezno osnovno znanje rada na računaru, a kandidatkinje su uspešno prošle i test iz stručnog engleskog jezika.

Predavanja se održavaju na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, u periodu od 4. juna 2010. godine do 24. februara 2011. godine, ponedeljkom i četvrtkom od 8h do 12h, a po potrebi i sredom u istom terminu. Letnja pauza je planirana od 08. jula do 23. avgusta 2010. Za više detalja posetite sajt http://ec.etf.rs/cisco/femail.

O Cisco Networking Akademiji Elektrotehnićkom fakultetu Univerziteta u Beogradu

Cisco Networking akademija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je deo Internet Training Center Initiative (ITCI) Međunarodne telekomunikacione unije (ITU), u okviru koje je u više od trideset zemalja osnovan po jedan reprezentativni centar sa zadatkom obrazovanja slušalaca različitih profila u širokoj oblasti Internet tehnologija. U svom radu Cisco Networking akademija na ETF-u sarađuje sa regionalnom Cisco akademijom u Budimpešti i sa kompanijom Cisco Systems. Ulažući sopstvena sredstva, uz pomoć Ministarstva nauke Srbije, Ministarstva prosvete Srbije i niza drugih sponzora, ETF u Beogradu je formirao inovacioni i edukacioni centar sa više različitih organizacionih jedinica, od kojih je jedna i Cisco Networking akademija. Nastava Cisco Networking akademija se odvija u posebnoj učionici, koja je opremljena Cisco profesionalnom mrežnom opremom za demonstracije, obuku i trening slušalaca. Informacije o Cisco Networking akademiji možete naći na adresi ec.etf.bg.ac.yu/cisco.