Nova dimenzija medunarodne konferencije u Kopenhagenu

Virtuelno iskustvo u pregovaranju


Kompanija Cisco za potrebe UN konferencije u Danskoj osmislila je platformu za direktan audio, video i Internet prenos razgovora delegata iz raznih krajeva sveta

BEOGRAD, 30. oktobar 2009. Kompanija Cisco objavila je danas da je osmislila platformu za sastanke o globalnim klimatskim promenama - mreu Cisco TelePresence uredaja i konferencijsku tehnologiju, koja ce dati potpuno novu dimenziju Konferenciji o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija u Kopenhagenu (COP15) od 7. do 18. decembra.

Nova platforma (Ciscos Global Climate Change Meeting Platform), koja ukljucuje Cisco TelePresence, audio i konferencijske servise, napravljena je tako da pomogne delegatima i stekholderima irom sveta da istovremeno diskutuju, bez gubljenja vremena i novca na slubena putovanja do Danske. Ona ce povezivati konferencijsku dvoranu Bella Center u Kopenhagenu sa nizom dravnih, UN i Cisco predstavnitava irom sveta putem privatne IP mree.

  • Cisco platforma omogucava direktan audio, video i Internet prenos dogadaja u konferencijskim prostorijama na 12.000 15.000 adresa delegata iz vie od 192 zemlje, kao i na 3.000-4.000 adresa medijskih predstavnika irom sveta.
  • U konferencijskoj dvorani Bella Center u Kopenhagenu bice postavljene cetiri Cisco TelePresence sobe, specijalno dizajnirane tako da ce svaki od udaljenih ucesnika imati osecaj kao da se nalaze u istoj prostoriji.
  • Ove cetiri sobe bice povezane sa jo 77 Cisco TelePresence soba, danskim Ministarstvom energetike, i odabranim danskim ambasadama u svetu, bez ikakvih trokova za ucesnike konferencije COP15.

Verujemo da tehnologija ima snagu da izmeni nacin na koji se trenutno raspolae energijom i vodi racuna o ekologiji. Postavljanjem platforme za medunarodnu konferenciju, kompanija Cisco pomae govornicima da dosegnu do stekholdera irom sveta, omogucavajuci virtualno iskustvo koje prevazilazi vremenske, prostorne i kulturne barijere, kao i smanjenje uticaja izduvnih gasova", rekla je Laura Ipsen, stariji potpredsednik Javnih poslova kompanije Cisco.

Ranije ove godine kompaniju Cisco odabralo je Ministarstvo spoljnih poslova Danske kao oficijelnog partnera konferencije COP15. Konferencija partija (COP) je godinje okupljanje clanova Konvencije o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija, sa ciljem da postavi nacelne stavove o smanjenju gasova koji stvaraju efekat staklene bate, kao posledica ljudskih aktivnosti u svim zemljama.

Cisco platforma i ubuduce ce biti dostupna za diskusije o klimatskim promenama jer ce omoguciti udaljenim delegatima i clanovima da ucestvuju na sveobuhvatniji, efikasniji i ekoloki nacin.

Kompanija Cisco do sada je postavila 650 TelePresence uredaja u vie od 200 gradova u 45 drava, to je imalo uticaj na smanjenje emisije 181.319 tona gasova, inace prisutnih prilikom slubenih putovanja delegata.


OBAVETENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Tijana Marjanovic
Cisco
tmarjano@cisco.com