Napreduju novi programi profitabilnosti za partnere, tehnologija za mala preduzeća i programa podrške malim preduzećima i partnerima


BEOGRAD, 15. septembar 2009. godine - Kompanija Cisco danas je pokrenula novu inicijativu za povećanje profitabilnosti svojih partnera u sektoru malih preduzeća, koja je osmišljena za različite partnere koji opslužuju tržište malih preduzeća. Kompanija Cisco  takođe je najavila da širi svoj portfolio proizvoda za mala preduzeća pomoću novih tehnologija za mrežnu bezbednost (network security) i saradnju (collaboration), nastavljajući tako svoju jedinstvenu podršku malim preduzećima i proširujući ponudu kratkoročnog finansiranja bez kamate za mala preduzeća u SAD, Kanadi i Evropi.  

Kompanija Cisco ulaže u vodeće kapacitete partnera, tehnologije i podrške kako bi stvorila prednosti za mala preduzeća. Ova tri stuba Cisco strategije za mala preduzeća će pomoći kompanijama sa manje od 100 zaposlenih da steknu prednost u odnosu na konkurenciju i omoguće channel partnerima da im pomognu u izgradnji profitabilnog i održivog rada malih preduzeća.

Profitabilnost partnera

 • Kompanija Cisco je predstavila novi globalni okvir profitabilnosti partnera koji je posebno osmišljen kao pomoć channel partnerima da malim preduzećima posluže u izgradnji profitabilne prakse oko Cisco rešenja za mala preduzeća (Cisco Small Business).
  • Kompanija Cisco pokrenula je pet novih oznaka Fonda za razvoj partnera za mala preduzeća (Small Business Partner Development Fund) koje vode ka različitim partnerima, prodavcima na tržištu malih preduzeća. Među njima su Cisco registrovani partneri, Cisco specijalizovani partneri, partneri za online prodaju i servis provajderi.
  • Fond za razvoj malih preduzeća obezbeđuje tromesečna plaćanja kvalifikovanim partnerima na osnovu njihovih nabavki Cisco proizvoda za mala preduzeća.
  • Novi alati za registraciju partnera i programski podaci pojednostavljuju prijavljivanje i praćenje prodaje. Ovi alati omogućavaju partnerima da svakodnevno prate kretanje prodaje i izračunaju plaćanje pomoću nekoliko Cisco programa sa jedne jedine lokacije.

Širok tehnološki portfolio

Kompanija Cisco najavila je dodatke za svoj portfolio Cisco Profesionalne serije za mala preduzeća i unapređenja za Cisco sistem pametne poslovne komunikacije, uključujući i:

 • Cisco SA 500 Seriju , deo Cisco Profesionalne serije za mala preduzeća (Cisco Small Business Pro Series): bezbednosno rešenje koje se jednostavno koristi, a staje u jedan proizvod, osmišljeno tako da štiti mrežu i važne podatke malog preduzeća, istovremeno omogućavajući zaposlenima da se bezbedno povežu na poslovnu mrežu sa svakog mesta i u svako vreme. Uređaj je praćen ugrađenim zaštitinim zidom (firewall), mogućnostima za virtuelnu privatnu mrežu i konekcijom za Internet velikih brzina za optimalan rad mreže. Među opcionalnim dodacima nalaze se:
  • Bezbednost email-a i Interneta može da se aktivira opcionalnim Trend Micro ProtectLink Gateway servisom koji pomaže da se osigura produktivnost radnika, ne dopuštajući prijem spam-a i izlaz na nebezbedne vebsajtove;
  • Drugi sloj bezbednosti pomoću opcionalnog VeriSign Identity Protection servisa koji jednokratno prihvata lozinku sa mobilnog uređaja, pružajući malim preduzećima dodatnu fleksibilnost.
 • Cisco SPA 500 Serija IP telefona, deo Cisco Profesionalne serije za mala preduzeća: isplativa porodica telefona koji podržavaju bogate sadržaje, imaju SIP i HD kvalitet zvuka - duplo bolji kvalitet zvuka nego obični telefoni.
  • Pet novih telefona rade pomoću Cisco Small Business kontrole poziva koja se nalazi u prostorijama kao UC500 ili pomoću rešenja za IP telefoniju preko servis provajdera.
 • Cisco Smart Business Communications System (SBCS) verzija 1.6 je poboljšanje celokupnog sistema saradnje i komunikacije za povezivanje kancelarija, zaposlenih i klijenata bilo gde i bilo kada.
  • Verzija 1.6 podržava nove IP telefone Cisco SPA 500 Serije i nove bezbedne rutere Cisco SR 520-T1 koji malim preduzećima donose jednostavnu, bezbednu T1 povezanost;
  • Verzija 1.6. se služi novom verzijom Cisco Configuration Assistant (CCA) alata v2.1 koji je unapređen za konfiguraciju više sajtova. CCA v2.1 vodi partnere kroz instalaciju pomoću set-up wizard-a i mogućnost konfiguracije kroz ceo sistem, i dozvoljava partnerima da lako održavaju sistem za svoje klijente iz malih preduzeća pomoću pojednostavljene dijagnostike, troubleshooting-a i alata za ažuriranje softvera;
  • Verzija 1.6 takođe podržava aplikacije za industriju automobila i osiguranje, kao i novu aplikaciju za registrovanje poziva i praćenje mreže i aplikacije za upravljanje. Integracija SBCS i ovih aplikacija pomaže malim preduzećima da povećaju produktivnost i steknu prednost u odnosu na konkurenciju, omogućavajući partnerima da bolje odgovore na jedinstvene potrebe svojih klijenata.

Usluga i podrška

Kompanija Cisco pruža alate, trening, usluge i podršku kako bi pomogla partnerima da uspešno prodaju, primenjuju i podržavaju Cisco tehnologiju za klijente iz sektora malih preduzeća, uključujući i:

 • Cisco Small Business Pro Service, dostupan za sve proizvode serije Cisco Small Business Pro, pomaže partnerima da povećaju odanost svojih klijenata nudeći im usluge po pravim cenama uz podršku Cisco stručnosti i resursa:
  • Pro Service usluge pružaju tri godine isplative tehničke podrške, poboljšanja softvera, proširenog pristupa Cisco Centru za podršku malim preduzećima (Cisco Small Business Support Center) i zameni hardvera za po potrebi.

Finansiranje malih preduzeća i channel partnera

 • Cisco CapitalSM pruža beskamatno finansiranje tako da mala preduzeća mogu da steknu prednost u odnosu na konkurenciju pomoću Cisco rešenja Objedinjenih komunikacija (Unified Communications). Kompanija Cisco takođe nudi besplatan trening kako bi channel partnere naučila kako da se služe fleksibilnim finansiranjem iz Cisco kapitala da bi sklopili nove tehnološke poslove.
 • U SAD i Kanadi, kompanija Cisco je proširila kratkoročno beskamatno finansiranje rešenja za glas kako bi uključila Sistem Pametnog poslovnog komuniciranja, Express Manager Objedinjenih komunikacija i Unified Communications Manager Business Edition. Ponuda je dostupna kvalifikovanim preduzećima do 31. decembra 2009. godine.
 • U Evropi je EasyLease beskamatno kratkoročno finansiranje sada prošireno tako da uključuje sve objedinjene komunikacije i mrežne tehnologije.

Svi proizvodi dostupni su malim preduzećima posredstvom Cisco partneri i preprodavci (Cisco Partners and Resellers), a o cenama proizvoda možete se obavestiti na www.cisco.com.

Ian Penel, viši potpredsednik tehnološke grupe za mala preduzeća u kompaniji Cisco, rekao je povodom nove inicijative da je kompanija Cisco posvećena pružanju pouzdane tehnologije koja se lako koristi u malim preduzećima kako bi im pomogla da reše prave poslovne probleme, rade pametnije i brže, i na kraju, da im pomogne da steknu prednost u odnosu na konkurenciju".


OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE
Osoba za kontakt:
Tijana Marjanović
Cisco®
tmarjano@cisco.com