Slovenija

Cisco in Citrix ponujata celostno rešitev virtualizacije namizij

Za podjetja ta združena rešitev pomeni izredno prilagodljivost, odlično uporabniško izkušnjo in nižje stroške


SAN JOSE in SANTA CLARA, Kalifornija - Podjetji Cisco in Citrix Systems sta napovedali sodelovanje na področju nove združene rešitve virtualizacije namizij, ki bo poenostavila in pocenila izvajanje virtualnih namizij in aplikacij visoke ločljivosti za vse uporabnike v organizaciji, ki to rešitev uporablja.

Nova rešitev Cisco® Desktop Virtualization Solution skupaj s sistemom Citrix XenDesktop združuje Ciscovo združeno računalništvo in Citrixove tehnologije virtualizacije namizij, vključno z aplikacijama FlexCastTM in HDXTM, ter zagotavlja stroškovno učinkovito, prilagodljivo in visoko zmogljivo rešitev, ki omogoča gostovanje, varovanje in optimizacijo virtualnih namizij in aplikacij. Rešitev Cisco Desktop Virtualization Solution s sistemom Citrix XenDesktop je zdaj na voljo prek skupnih partnerjev.

Virtualizacija namizja postaja vedno bolj priljubljena, saj poslovnim uporabnikom na kateri koli lokaciji in prek katere koli naprave na varen in prilagodljiv način zagotavlja namizja in aplikacije operacijskega sistema Windows. Podjetja vseh velikosti so začela uporabljati virtualna namizja, zato so nujne preprostejše in prilagodljive rešitve z integrirano programsko in strojno opremo ter podporo. Nova rešitev virtualizacije namizij podjetij Cisco in Citrix je prva združena rešitev te vrste na trgu. Organizacijam IT zagotavlja preprosto in hitrejšo uvedbo virtualizacije namizij z najboljšimi rezultati, uporabniško izkušnjo in velikimi prihranki.

Ključne značilnosti in glavne prednosti:
Rešitev virtualizacije namizij podjetij Cisco in Citrix združuje sistem Cisco Unified Computing SystemTM (UCS) in tehnologije Citrix XenDesktop ter kupcem zagotavlja naslednje prednosti:

Pospešuje sprejemanje virtualizacije namizij

 • Profili storitev za hitrejšo nastavitev - Vnaprej konfigurirani profili storitev za namizja, ki temeljijo na gostiteljstvu v skupni rabi in gostiteljski VDI (Infrastruktura navideznega namiznega računalnika) znatno poenostavljajo uvajanje sistema, saj krajšajo postopek namestitve in konfiguracije sistema XenDesktop s Ciscovo UCS.
 • Vnaprej konfigurirani kompleti za lažje uvajanje - Kompleti po meri za uporabniške scenarije sistema Citrix XenDesktop s hitrejšim uvajanjem znatno poenostavljajo delovanje. Začetni komplet kupcem omogoča preprost začetek uporabe prvih 300 virtualnih namizij. Komplet za razširitev kupcem omogoča razširite na več tisoč dodatnih namizij in uporabnikov prek modularne funkcije »plug-and-play«.
 • Preverjen dizajn oz. zasnova Cisco za zagotovitev vnaprej preizkušene interoperabilnosti - Za še bolj enostavno in hitro uvajanje rešitve je zdaj na voljo referenčna arhitektura sistema, ki temelji na temeljitem preizkušanju celotnega sistema, ki ga skupaj izvajajo podjetja Cisco, Citrix in NetApp. Ta referenčna arhitektura sistema vključuje NetApp kot platformo za preverjeno shranjevanje. Arhitektura sistema je nadaljevanje Ciscove in Citrixove strategije odprtega ekosistema za podporo izbire uporabnika.
 • Skupne storitve podpore - Skupne storitve podpore se kupcem te rešitve ponujajo prek enotne telefonske številke za podporo. Poleg tega servisni ekipi podjetij Cisco in Citrix sodelujeta in se medsebojno izobražujeta ter tako zagotavljata enkratno uporabniško izkušnjo.
 • Odprta arhitektura za preprosto integracijo - Rešitev je zasnovana odprto, pri čemer strankam omogoča izkoriščanje obstoječega shranjevalnega okolja in vlaganje v monitorje virtualnih računalnikov. Temelji na strežniku Citrix XenServer in sistemu VMware vSphereTM s podporo za strežnik Microsoft Hyper-V, načrtovan za bližnjo prihodnost.

Vodilna prilagodljivost Ciscovega sistema Unified Computing System zmanjšuje stroške

 • Večja gostota in zmogljivost - Pri običajnih strežniških platformah lahko pomnilnik postane ozko grlo, virtualna namizja pa se prilagajajo vedno večjim zahtevam poslovnega sveta. Sistem Cisco UCS zagotavlja tehnologijo razširitve pomnilnika, ki ima v primerjavi z drugimi strežniškimi platformami z običajnimi konfiguracijami pomnilnika do 60 % večjo gostoto virtualnega namizja na strežnik - brez zmanjšane zmogljivosti aplikacij.
 • 20 % nižji strošek infrastrukture podatkovnega centra na uporabnika - Kombinacija višje gostote uporabnikov na sistem in tesna povezava omrežnega računalništva z virtualizacijo, ki jo zagotavlja Cisco UCS, pomeni 20 % nižji strošek infrastrukture na posamezno virtualno namizje.

Podpira vsako napravo na kateri koli lokaciji

 • Združena rešitev končnim uporabnikom omogoča poenostavljen dostop do službenih namizij in aplikacij prek katere koli kombinacije PC-jev, Mac-ov, prenosnih računalnikov, lahkih odjemalcev, pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, in sicer z univerzalno odjemalsko programsko opremo Citrix ReceiverTM.
 • Storitve Cisco in Citrix za zunanja omrežja razširjajo doseg organizacije in uporabnikom zagotavljajo edinstven dostop do virtualnih namizij in aplikacij na bolj varen način, iz pisarne, od doma ali katere koli druge lokacije na poti.

S tehnologijo Citrix HDX zagotavlja brezkompromisno uporabniško izkušnjo

 • Združena rešitev pomeni brezkompromisno uporabniško izkušnjo visoke kakovosti, ki jo zagotavlja tehnologija Citrix HDX in jo je možno nastaviti po meri glede na uporabnika.

Za vse uporabnike v organizaciji zagotavlja tehnologijo Citrix FlexCast

 • Različne vrste kadrov v organizaciji potrebujejo različne vrste virtualnih namizij in aplikacij. Tehnologija Citrix FlexCast poenostavlja izbiro najboljše tehnologije virtualnih namizij in aplikacij ter zagotavlja točno delovanje, varnost, mobilnost in prilagajanje po meri za vsakega posameznega uporabnika.
 • Združena rešitev vključuje vse zmogljivosti aplikacije Citrix XenApp, vključno z integracijo virtualizacije Microsoft App-V, zato je strankam omogočeno zagotavljanje aplikacij sistema Windows v obliki storitve na zahtevo za katero koli napravo ter v vseh vrstah fizičnih ali virtualnih namizij.

Povečuje varnost in poenostavlja skladnost

 • Organizacije lahko izboljšajo varnost in nadzor dostopa prek centralizacije infrastrukture namizja. Poleg tega tehnologije, kot je Cisco VN-Link, povečujejo vidnost omrežja in virtualnega namizja ter nadzora.
 • Integrirana tehnologija Citrix SmartAuditorTM izboljšuje integriteto podatkov in skladnost s predpisi za vse virtualne seje, ki jih zagotavlja združena rešitev.

Izjave:

Prem Jain, podpredsednik skupine Server, Access and Virtualization Technology v podjetju Cisco
»Z združevanjem inovacij in združenega računalništva prek vodilne virtualizacije namizja v industriji s podjetjem Citrix zdaj zagotavljamo integrirano rešitev, ki znižuje stroške in kompleksnost okolij virtualnih namizij ter izboljšuje varnost in nadzor delovanja.«

Gordon Payne, podpredsednik in generalni direktor skupine Desktop Division v podjetju Citrix
»Združena rešitev, ki jo predstavljamo, je pomemben mejnik v zagotavljanju naše vizije poenostavljanja namiznega računalništva za podjetja po celem svetu. Kombinacija vodilne tehnologije podjetij Citrix in Cisco omogoča dodatno znižanje stroškov virtualizacije namizij in hitrega uvajanja prek visoko zmogljive in prilagodljive arhitekture sistema.«

John Ryan, podpredsednik in izvršni direktor sektorja upravljanih storitev v podjetju CSC
»Združena rešitev podjetij Cisco in Citrix združuje vodilne tehnologije na zmogljiv način, ki pospešuje sprejemanje uporabe virtualizacije namizij. Menimo, da je ta rešitev zelo zanimiva, saj podpira obsežno uvajanje in znižuje stroške, poleg tega je tudi prilagodljiva. Podjetje CSC namerava uporabiti rešitev Cisco Desktop Virtualization Solution s sistemom Citrix XenDesktop kot ključni element naše rešitve CSC Dynamic Desktop in tako uvesti obsežno virtualizacijo namizja za naše stranke.«

Patrick Rogers, podpredsednik Alliances and Solutions pri podjetju NetApp
»Podjetje NetApp je sodelovalo s podjetjema Cisco in Citrix na področju opredelitve in preizkušanja Ciscove preverjene arhitekturne zasnove, ki obravnava naraščajoče potrebe naših strank po izredno varni in prilagodljivi virtualizaciji namizja, pri čemer znižuje stroške, ne da bi vplivala na delovanje ali prilagodljivost.«

Sorodne povezave:

Spremljajte nas v spletu:


O družbi Citrix
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je vodilni ponudnik virtualnih informacijskih rešitev, s katerimi podjetjem omogočajo izvajanje storitev IT na zahtevo. Družba, ki je bila ustanovljena leta 1989, združuje tehnologije virtualizacije, omrežne rešitve in tehnologije računalništva v oblaku v obširnem portfelju izdelkov, ki uporabnikom omogočajo virtualni način dela, oddelkom IT pa virtualne podatkovne centre. Citrix pomaga več kot 230.000 organizacijam po vsem svetu pri snovanju preglednejših in stroškovno učinkovitejših IT-okolij ter je partner več kot 10.000 podjetjem v več kot 100 državah.


Oseba za odnose z javnostmi:
Nina Benedičič
Cisco Slovenija
E: nkorde@cisco.com
T: +386 1 582 3104