Novice

Bolni otroci v pogovoru z Božičkom

Piše: Joan Tharp

Že četrto leto zapored je Cisco s pomočjo interneta prinesel praznični utrip otrokom v bolnišnicah. S Ciscovo videotelefonsko tehnologijo so lahko otroci videli Božička na Severnem tečaju in se z njim tudi pogovarjali.

Program Santa Claus Connection, ki ga omogočata ameriška in kanadska tržna organizacija ter skupina Corporate Communications, postaja Ciscova praznična tradicija. Začel se je kot prikaz, kako Ciscova tehnologija spreminja način življenja ljudi, njihovega dela, učenja in igranja. Nato je program v času obdarovanj s storitvami za skupnosti, v katerih deluje, dobil dodaten pomen.
Letos je Cisco od začetka decembra do 21. decembra omogočil, da so se otroci v najmanj 10 bolnišnicah na svetu (v Severni Ameriki, Evropi in Aziji) srečali z Božičkom. Dobrodušnež se je oglasil tudi na letošnji konferenci C-Scape za industrijske analitike (od 11. do 12. decembra 2007 v mestu San Jose v Kaliforniji) in z direktorjem analitičnih odnosov Skipom MacAskillom poklepetal prek magičnega sistema TelePresence.

Božiček ve, kako mi je ime

Otroci se z Božičkom navadno srečajo v velikih okrašenih sobah v bolnišnicah. Preden vstopijo v prostor, eden od Božičkovih palčkov zbere njihova imena in skrite božične želje, ki jih posreduje Božičkovemu pomočniku na Severnem tečaju. Otroci vstopajo eden za drugim in sedajo za mizo, na kateri je telefon IP in računalniški monitor. Palček otroku pomaga, da pokliče Božička. Ko je povezava vzpostavljena, se na zaslonu prikaže dobrotnik s severa, ki pozdravi otroka po imenu in se z njim pogovori o tem, kar ga zanima.
Pri hudo bolnih otrocih, ki ne morejo iz postelje, pripeljejo »Božičkovo govorilnico« v njihove sobe.
Letos so otroci, ki so se pogovarjali z Božičkom iz svojih postelj, kot darilo prejeli posebne blazine in pregrinjala z izvezenimi prijaznimi sporočili. Sporočila so pripravili Ciscovi zaposleni in njihovi sorodniki na nedavnem dogodku podjetja, imenovanem »Take Your Kids to Work«. Cisco pripravlja darila skupaj z neprofitno organizacijo Soaringwords, ki poskuša pomagati bolnim otrokom, da imajo boljše mnenje o sebi in da se počutijo bolj povezane z zunanjim svetom.

O podjetju Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo. Več informacij o podjetju Cisco lahko najdete na spletnem mestu http://www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno mesto http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103