CISCO

Prva stran

 


Uvodni nagovor

Spoštovani,

podjetja in poslovni procesi v podjetjih se spreminjajo. To je nujno za prilagajanje spremembam na trgu in za rast. Te spremembe morajo biti podprte z dobro informacijsko infrastrukturo in aplikacijami, ki tečejo na tej infrastrukturi. Zelo pomembna je hitrost prilagajanja. Z znanjem in vpeljavo novih tehnologij pomagamo pri spremembah v podjetjih. To pripomore k znižanju stroškov poslovanja in optimizaciji poslovnih procesov, zato je spremljanje najnovejših trendov na področju informatike, tako zelo pomembno.

Vabimo vas, da se udeležite enodnevne konference, kjer bomo predstavili najnovejše trende in rešitve na področju infrastrukture.

Teme letošnjih predstavitev bodo z različnih področij. Govorili bomo o omrežjih za podjetja, podatkovnih centrih in združenih komunikacijah. To so vsebine, ki tvorijo jedro infrastrukture vsakega podjetja.

Konferenca bo 12. novembra 2013 v hotelu Mons v Ljubljani.

Prisotni bodo vrhunski predavatelji celotne regije in slovenski strokovnjaki s področja Cisco tehnologij.

Skupaj z našimi partnerji bomo na voljo za strokovna vprašanja, pogovore, prav tako pa bomo imeli čas za neformalno druženje.

Vabimo vas, da si pozorno preberete agendo in se udeležite predavanj, ki so zanimiva za vaše poslovanje. Pridružite se nam na Cisco Day konferenci.

Veselimo se srečanja z vami.

Cisco Slovenija

Silvo Lipovšek

Silvo Lipovšek
Sistemski inženirProgram

CISCO DAY - 12. november 2013, Hotel Mons, Ljubljana

Torek, 12. november 2013

08.30 - 09.00 Registracija
09.00 - 09.30 Dobrodošli na Cisco day konferenco - Haris Pinjo
09.30 - 10.00 Petr Pavlu - Cisco strategija - Poslovne inovacije
10.00 - 10.30 Odmor
10.30 - 11.30 Razvan Atimariti (BE) - Novi trendi na poslovnem področju Cisco Collaboration Josip Zimet (BE) - Cisco Vizija modernih podatkovnih centrov Luka Markota (BE) - Omrežja kot temelj za podjetja v prihodnosti
11.30 - 12.30 Aleksander Kocelj - Novosti na področju Cisco Collaboration Silvo Lipovšek - Novosti na prodočju cisco UCS strežnikov Jaroslav Pilar (E) - Inovacije na prodočju Cisco Catalyst stikal
12.30 - 13.15 Kosilo
13.15 - 14.15 Maciej Osiecki (E) - Cisco TelePresence - neločljivi del Cisco Collaboration zgodbe Ulrich Hamm (E) - Podatkovi center naslednje generacije z uporabo ACI (Application Centric Infrastructure) Vedran Hafner (E) - Usmerjanje na podlagi zaznave programov (Application routing)
14.15 - 14.45 Partner SRC.si (S) - Mobilno je lahko varno NIL - Javni oblak za zahtevne Janez Sterle (S) - 6inACTION
14.45 - 15.15 Partner Telekom Slovenije (S) - Združene komunikacije v oblaku Telekoma Slovenije RRC - Postavitev Cisco fizične varnosti v podjetju RRC
15.15 - 15.30 Odmor
15.30 - 16.30 Aleksandar Vulović (E) - Novosti na prodročju končnih naprav v Cisco Collaboration rešitvi Gerd Pfluege (E) - Potrebujete SDN za Datacenter ali lokalno/prostrano omrežje? Elizabeth Di Rocco - Novosti na prodročju brezžičnih komunikacijah
16.30 - 17.00 V&O (Tehnika ob pivu) V&O (Tehnika ob pivu) V&O (Tehnika ob pivu)


Legenda
E Prezentacija v angleškem jeziku
  Združene komunikacije (Cisco Collaboration)
  Podatkovni center
  Ethernet omrežja za podjetja
S Sponzorska/partnerska predavanja
B Poslovna predavanja

Povzetki predavanj

Naslov predavanja: Cisco strategija - Poslovne inovacije
Ime predavatelja: Petr Pavlu
Opis:
V predstavitevi bodo predstavljeni ključni stebri Cisco strategije v sedanjem svetu hitrih sprememb v tehnologiji , v ITju in v poslovnih modelih. Tu bomo razpravljali o poslovnih trendih in zahtevh, ki pripeljejo do bistvenih sprememb v omrežjih. Primeri Cisco inovacij bo pomagal prikazati, kako podjetja lahko uporabijo tehnologijo za spremembe in podporo poslovnim odločitvam.

Naslov predavanja: Novi trendi na poslovnem področju Cisco Collaboration
Ime predavatelja: Razvan Atimariti
Opis:
V predstavitvi bo prikazan pregled trendov, usmeritev in načinov kako lahko uporabimo Cisco Collaboration rešitev za spremembo poslovanja.

Naslov predavanja: Cisco Vizija modernih podatkovnih centrov
Ime predavatelja: Josip Zimet
Opis:
V predstavitvi bo prikazana Cisco vizija sodobnih podatkovnih centrov. Eden od načinov, da IT organizacija izboljša operativno učinkovitost je, da si predstavlja svoje podatkovne centre kot celoto in ne kot posamezne dele, posebaj omrežje, posebaj skupek strežnikov in posebaj komponente za sharanjevanje. Ta enoten pristop je spodbudil odmik od klasičnih pogledov na podatkovni center in združevanje le tega v konvergenčne sisteme. Ti konvergenčni sistemi zagotavljajo prednosti pri uporavljanju podatkov v današnjih sodobnih datacentrih.

Naslov predavanja: Omrežja kot temelj za podjetja v prihodnosti
Ime predavatelja: Luka Markota
Opis:
Predstavitve bo podala pregled trendov v sodobnih omrežjih (jedro, pristopni del, itd.). Dotaknili se bomo glavnih primerov, kako podjetja uporabijo nove tehnologije na področju brezžičnih in žičnih omrežij.

Naslov predavanja: Novosti na področju Cisco Collaboration
Ime predavatelja: Aleksander Kocelj
Opis:
V predstavitvi bodo predstavljene tehnološke novosti na področju Cisco Collaboration.

Naslov predavanja: Novosti na prodočju cisco UCS strežnikov
Ime predavatelja: Silvo Lipovšek
Opis:
Cisco UCS strežniki so bili zelo dobro sprejeti na tržišču. Od takrat ko so bili predstavljeni, Cisco ne stoji na miru ampak vedno stremi k temu, da spreminja trende. V predstavitvi bodo predstavljene novosti na prodorčju Cisco UCS strežnikov.

Naslov predavanja: Inovacije na prodočju Cisco Catalyst stikal
Ime predavatelja: Jaroslav Pilar
Opis:
Cisco Catalyst stikala praznujejo svojo 20 obletnico. Cisco letos prinaša veliko inovacij na tem prodročju. Prenovljena je bila vsa skupina Cisoc Catalyst stikal. Vse spremembe na stikalih so v smeri enotnega pristopa (unified access).

Naslov predavanja: Cisco TelePresence - neločljivi del Cisco Collaboration zgodbe
Ime predavatelja: Maciej Osiecki
Opis:
Želite vedeti, kako trenutno Cisco TelePresence arhitektura izgleda in kako se neopazno integrira z drugimi Cisco Collaboration rešitev? V predstavitvi bodo predstavljne novosti na podorčju video komunikacij, nadzora nad klici, video konferencami, virtualizacijo, integracijo z Webex oblačno rešitvijo, Jabber odjemalcem za mobilne naprave in novo Cisco tehnologijo: Collaboration Edge.

Naslov predavanja: Podatkovi center naslednje generacije z uporabo ACI (Application Centric Infrastructure)
Ime predavatelja: Ulrich Hamm
Opis:
V predstavitvi bo predstavljen pregled inovacj, novih izdelkov in rešitev za preoblikovaje omrežij sodobnega podatkovnega centra. Preblikovanje podatkovnega centra gre v smer prilagodljivosti, okretnosti in z možnostjo programiranja visoko zmogljive omrežne infrastrukture.

Naslov predavanja: Usmerjanje na podlagi zaznave programov (Application routing)
Ime predavatelja: Vedran Hafner
Opis:
Usmerjanje kot tehnologija je prisotno že več desetletij. Sedanji ustroj usmerjanja ne uspe odgovriti na naslednja vprašanja:
Kako uporabiti dve poti iz oddalene lokacije?
Kako razlikovati katere programe uporabljajo uporabniki?
Kako pospešiti kritičnih poslovih programskih rešitec in omogočiti konsolidacijo IT infrastrukture v podatkovnem centru?
Kako meriti učinkovitost programskih rešitev?
V predstavitvi bodo predstavljeni odgovori na vprašanja, kako s pomočjo novih tehnoloških rešitev priti do zaželjenega cilja.

Naslov predavanja: Mobilno je lahko varno
Ime predavatelja: SRC.si
Opis:
Zadnji dve leti je na svetu v uporabi več mobilnih naprav kot klasičnih osebnih računalnikov. Z vedno večjo razširjenostjo mobilnih naprav pa se v podjetjih pojavlja tudi večja potreba po njihovem obvladovanju. Posledično povečanje produktivnosti je pozitivno, vendar ga spremlja določena mera tveganja, ki pa je s pametnim in premišljenim pristopom obvladljiva. Dober primer je integracija produktov Citrix XenMobile in Cisco Identity Services Engine – z njo vam zagotavljamo učinkovito rešitev za upravljanje z mobilnimi napravami in njihovim dostopom do informacijskih virov organizacije.

Naslov predavanja: Javni oblak za zahtevne
Ime predavatelja: NIL
Opis:
Večje organizacije so do javnega oblaka zadržane, saj prenos podatkov in procesov vanj pogosto pomeni manjši nadzor, nižjo fleksibilnost, ter meglena zagotovila o nivoju storitve. Ali je mogoč dober kompromis med ceno, varnostjo in fleksibilnostjo v svetu ponudnikov, ki se obnašajo kot nizkocenovni letalski prevozniki? Kdaj je javni oblak cenejši od vaših notranjih rešitev, ter kakšno ceno bo vaše poslovanje plačalo preko standardizacije storitev? Na vsa ta vprašanja bomo odgovorili s stališča tako najemnika kot ponudnika oblačnih storitev.

Naslov predavanja: Združene komunikacije v oblaku Telekoma Slovenije
Ime predavatelja: Telekom Slovenije
Opis:
Način komuniciranja se je v zadnjem času drastično spremenil. Stacionarna telefonija je le en način komuniciranja poleg mobilne telefonije, izmenjavanja hitrih sporočil, video konferenc, web konferenc, itd. Pri Telekomu Slovenije smo razvili rešitev, ki omogoča vse to na enem mestu, in je v celoti postavljena na platformi svetovno priznanega podjetja Cisco.

Naslov predavanja: Postavitev Cisco fizične varnosti v podjetju RRC
Ime predavatelja: RRC
Opis:
V predavanju bo predstavljena uporaba Cisco rešitve za fizično varnost v podjetju RRC. Rešitev vsebuje video nadzor in kontrolo fizičnega pristopa. Predstavljneo bo, kako se je podjetje RRC lotilo planiranja, načtovanja in implementacije rešitve.

Naslov predavanja: 6inACTION
Ime predavatelja: Janez Sterle
Opis:
6inACTION sistem je vizinarska rešitev, ki omogoča uporabo tehnologije visokih tehnoloških komunikacij, v primeru naravnih nesreč.

Naslov predavanja: Novosti na prodročju končnih naprav v Cisco Collaboration rešitvi
Ime predavatelja: Aleksandar Vulović
Opis:
Cisco ponuja veliko različnih končnih naprav za vsakogar. Različne končne naprave omogočajo tako glasovni, kot takojšno sporočanje in prisotnot, namizno sodelovanje, kot video konference. V predstavitvi bodo predstavljeni novi Cisco telefoni, nove Telepresence video naprave in najnovejše posodobitve na Jabber klientu.

Naslov predavanja: Potrebujete SDN za Datacenter ali lokalno/prostrano omrežje?
Ime predavatelja: Gerd Pfluege
Opis:
V predstavitvi bodo predstavljene osnove SDNa.S pomočjo nekaj uporabnih primerov, si bomo pogledali možnosti SDNa in prikazali možnosti uporabe le tega v podatkovne centu ali lokalnem/prostranem omrežju.

Naslov predavanja: Novosti na prodročju brezžičnih komunikacijah
Ime predavatelja: Elizabeth Di Rocco
Opis:
Brezžične komunikacije se nenehno razvijajo. Novosti so pri spajanju brezžičnih in žičnih priklopov na pristopnih stkalih (unified access), nadaljuje z uvajanjem gigabitnega brezžičnega omrežja in rešitve CMX. Na predsatvitvi bodo predstavljene tehnološke novosti na Cisco brezžičnih napravah in rešitvah.Pokrovitelji

Veliki pokrovitelj:

Fast Lane

NIL

RRC

SRC

TelekomSlovenije

Mali pokrovitelj:

Akson

Sfera

Trendnet

Unistar ProDelite s prijatelji:

Zaznamek in Delež