Cisco utökar verksamheten inom datacenter genom förvärv av Cloupia och stärker därmed sitt utbud med mjukvara för hantering av infrastrukturlösningar.

Molntjänster blir allt vanligare hos företag vilket leder till ökat behov av smidigare hanteringsfunktioner av nätverk, lagring, och virtualisering. För att möta detta behov förvärvar Cisco nu mjukvaruföretaget Cloupia. Cloupias administrationsmjukvara förstärker Ciscos UCS (Unified Computing System) och främjar automatiseringen av nätverk, lagring, virtuella maskiner och operativsystem. Med hjälp av Cloupia kan Cisco nu bland annat erbjuda enhetlig hantering av integrerade lösningar med EMC (Vblock & Vspex) och Netapp (Flexpod).

– Ciscos datacenter grundar sig i att göra det lättare för kunder att distribuera en enhetlig och integrerad infrastruktur som är effektiv, snabb och flexibel. Tillskottet av Cloupia kommer att hjälpa våra kunder att effektivisera övergången till molnmiljöer, säger Greger Jerlehagen, datacenteransvarig på Cisco Systems.

I och med förvärvet kommer Cloupias anställda integreras i Ciscos Data Center Group. Cisco kommer att betala ca 125 miljoner dollar och förvärvet beräknas vara klart under andra kvartalet av Ciscos räkenskapsår 2013.

För mer information se det fullständiga pressmeddelandet här


För mer information:

Greger Jerlehagen, datacenteransvarig, Cisco Systems
Mobil: 070 605 92 13
E-post: greger@cisco.com