Ny teknik från Cisco hjälper operatörer och företag att skapa nya affärsmöjligheter och förbättra användarupplevelser med mobila tjänster över trådlösa LAN. Tekniken använder trådlösa nätverk för att kommunicera med mobila användare och kan skicka direktinformation efter användarbeteende och geografiskt område.

Trådlösa nätverk på offentliga platser som flygplatser, butiker, hotell, sjukhus och universitet blir allt vanligare. För att möta de ökade behoven hos det växande antalet anslutna konsumenter lanserar Cisco en avancerad Wi-Fi-tjänst som hjälper till att förbättra upplevelsen vid användandet av mobila enheter. Samtidigt kan företag använda tekniken för att skapa nya intäktsmöjligheter.

Affärsmöjligheter för mobila enheter räknas öka vilket stöds av undersökningen Cisco® Visual Networking Index (VNI) Forecast . Undersökningen visar att det beräknas finnas 18.9 miljarder uppkopplade mobila enheter år 2016 och trådlösa enheter beräknas öka med 300 procent fram till 2015. Trafiktillväxten leder till helt nya förväntningar på användarupplevelser över trådlösa nätverk.

Intelligenta nätverk för Wi-Fi

Ciscos Wi-Fi-teknik erbjuder mobila användare helt nya typer av mobiltjänster över trådlösa nätverk. Tekniken gör det möjligt för användare att använda applikationer för att hålla sig bättre informerade om sin omgivning. Möjligheter för företag med annonsering, lojalitetsprogram eller allmän information blir allt vanligare.

Köpenhamns flygplats använder Ciscos Advanced Location Analytics för att följa passagerarflödet av ankommande och avresande resenärer på den internationella terminalen. Informationen över Wi-Fi- nätverket möjliggör för flygplatsen att beräkna hur många personer som rör sig i terminalen och man kan därmed avgöra hur mycket personalresurser som behövs vid olika tidpunkter. Att kunna analysera trafikmönster med hjälp av lokaliseringsteknik var drivkraften bakom Köpenhamns flygplats beslut att samarbeta med Cisco för att skapa en bättre kundupplevelse och smidigare passagerarflöd.

– Vi ser helt klart ett ökat intresse av lokaliseringstjänster bland kunder, allt fler ser möjligheterna med att kunna kommunicera och interagera direkt med mobila användare. Vare sig det gäller annonsörer, samhällsinformation eller att följa rörelseflöden kan man använda sig av tekniken för att skapa bättre upplevelser för användarna, säger Peter Jerhamre, Cisco Systems.

Nya nätverksmöjligheter med Cisco Mobility Services Engine (MSE)

Network Service Discovery – företag kan använda sina trådlösa nätverk för att identifiera, koppla upp och nå ut till mobilanvändare.

Location Analytics – Analyserar i realtid och visar historiska trender av hur användare rör sig i en verksamhets anläggning.

Mobile Concierge – möjliggör interaktion med användare med smarta mobiler. Cisco erbjuder ett programutvecklarkit (SDK) för Mobile Concierge för att underlätta utvecklingen av applikationer och tjänster som använder Cisco MSE. Mobile Concierge förser även företag med en informationsplattform för att skapa riktade marknadsföringskampanjer.


För mer information:

Peter Jerhamre, systemingenjör Cisco
Mobil: 08-685 90 43
E-post: pjerhamr@cisco.com