Cisco lanserar nya säkerhetslösningar designade för att skydda datacenter mot de hot som kan uppstå i modern infrastruktur. Lösningarna är optimerade för virtualisering och ger företag möjlighet att blanda fysisk och virtuell infrastruktur samt molnbaserade tjänster på ett säkrare sätt. Tillsammans ger de säkerhetspersonal möjlighet att skapa end-to-end säkerhet för högbelastade datacenter och en mer mobil arbetsstyrka.

Cisco Systems uppgradering till ASA 9.0, lansering av ASA 1000v molnbrandvägg, IPS 4500 och Cisco Security Manager 4.3 möjliggör nya lösningar för högpresterande datacenters med implementering av virtuella och molnbaserade tjänster. Den senaste Cisco AnyConnect 3.1 ger hög säkerhet när det gäller BYOD, den har stöd för IPv6 samt den senaste krypteringen NSA Suite.

För att företag ska kunna dra nytta av fördelarna med virtualisering behöver säkerhet vara i fokus. Cisco arbetar med principen att säkerhet måste integreras i hela nätverket för att skydda kommunikationen. Vi säkrar nätverk på alla nivåer oavsett om det är fysiska, virtuella eller molnmiljöer utan att påverka prestanda samt förenklar administrationen och implementering av policies, säger Henrik Davidsson, säkerhetsansvarig Cisco Systems.

Säkerhetspolicyn måste vara gemensam för både fysiska- och virtuella miljöer. Kontakt med trådlösa och mobila enheter måste vara skyddade, vilket är viktigt när företag i allt större utsträckning flyttar till molnmiljöer och mer flexibla arbetsmiljöer för anställda. Operativsystemet Cisco ASA 9.0 kan hantera åtta gånger tätare trafik än någon konkurrent. Med hjälp av klusterteknik kan man kontrollera många olika ASA-system som en enda logisk enhet, vilket förenklar utbyggnad och administration av stora nätverk. Cisco Security Manager 4.3 ger möjlighet att hantera en mängd olika säkerhetsmiljöer. Till skillnad från liknande administratörsverktyg som kräver flera installationer vid utbyggnad av nätverk kan Security Manager 4.3 hantera flera enheter.

För att läsa mer om de nya lösningarna se länkar nedan: