Upptäck

Dra nytta av virtualisering med Unified Computing


"Vi beslutade att implementera den här lösningen eftersom den ger högst effektivitet per kvadratmeter vad gäller processorprestanda. Vi kan även hantera lösningen med ett användarvänligt verktyg för central hantering, Cisco UCS Manager. Det här gör att vi kan uppnå maximal flexibilitet och skalbarhet."

Fabian Waser, verkställande direktör för vCloud

I dag förlitar sig över 11 000 företagskunder över hela världen på Cisco Unified Computing System (UCS) som drivs med Intel® Xeon®-processorn. Genom att införa virtualisering med UCS märker kunderna av förändringar, bland annat:

  • 30 procent lägre infrastrukturkostnader
  • 40 procent förbättring av programprestanda
  • 90 procent minskning av driftsättningstider

Cisco UCS i siffror


Siffror och fakta är det bästa sättet för att bevisa någonting. De riktiga kundfördelarna med att använda Cisco UCS innefattar:

  • Minskning av tiden för att driftsätta och hantera servrar med 80 procent
  • Minskning av kostnaden för att köra ett CRM-program med 20 procent

Följande video förklarar även vad 900 betyder, sett till de fördelar som UCS-kunder uppnår.Cisco UCS, som drivs med Intel® Xeon®-processorn, utformades för enkelhet, integrering, hastighet, automatisering och användarvänlighet.

 

Visste du att?

Cisco Unified Computing System (UCS), som drivs av Intel® Xeon®-processorn, har slagit 63 världsrekord i prestanda på bara tre år.

Många leverantörer genomför branscherkända prestandamätningar, exempelvis:

  • VMware VMmark
  • Oracle-prestandamätningar
  • SPEC-prestandamätningar (Standard Performance Evaluation Corporation)

Cisco UCS har tack vare sin unika enhetliga arkitektur fått högst poäng i 63 av prestandatesterna – på bara tre år. Det vittnar om hur effektiv kraften hos en enhetlig arkitektur är.

> Mer information


Jämfört med ett HP-system är Cisco UCS 47 procent snabbare, med 67 procent färre steg för att lägga till en ny server till ett driftsatt system.

Cisco UCS handlar om att göra IT enklare, snabbare och mer effektiv, vilket innebär att systemet görs enklare att konfigurera och expandera. Cisco anlitade Principled Technologies, ett oberoende företag, för att jämföra processen med att lägga till två bladservrar i ett hölje på ett Cisco UCS- och ett HP-system.


Resultatet: att lägga till två bladservrar i ett Cisco UCS-hölje genomförs med 67 procent färre steg jämfört med ett HP-bladserverhölje.

> Läs rapporten (PDF – 773 kB)


Cisco UCS-bladservrar är snabbare än HP

I följande video jämför Principled Technologies processen för att driftsätta bladservrar på ett Cisco UCS- och ett HP-system. Se varför Cisco UCS-driftsättning är 47 procent snabbare.Cisco är den enda leverantör som ger dig samma hantering och fördelar för både blad- och rackformfaktorer.

Tidigare har bladservrar gett en bättre täthet och avancerad hantering med en viss nivå av integrering, ofta genom att lägga till komplexa och olikartade moduler i systemet. Men rackbaserade servrar hanterades som separata enheter.


Cisco UCS tillhandahåller enhetlig, inbyggd hantering för nätverk, lagring och databehandling. Än mer unikt är att kunder får samma fördelar oavsett om de driftsätter blad- eller rackformfaktorer, eller båda. Cisco UCS Manager ger dig en fördel genom enhetlighet.

> Mer information


Cisco Extended Memory-teknik kan hjälpa dig att minska kapital- och driftkostnader.

Tack vare en innovativ arkitektur hanterar Cisco UCS stora minnesbehov på upp till 192 GB RAM-minne. Den här arkitekturen använder prisvärda 4 GB dubbla inbyggda minnesmoduler (DIMM-moduler) istället för dyrare 8 GB DIMM-moduler.


Och att använda upp till 384 GB RAM-minne på ett system med dubbla socklar hjälper dig att hantera fler virtuella maskiner för minneskrävande program. Därför kan du minska dina investeringar för programvarulicenser, som normalt är processorberoende. Resultatet: du kan göra mer med mindre.

> Mer information


Du kan använda ett onlineverktyg för att fastställa din potentiella avkastning på investeringen när du driftsätter Cisco UCS.

Cisco tillhandahåller ett gratis onlineverktyg för att beräkna den totala ägandekostnaden och avkastningen på investeringen för UCS. Du beskriver din nuvarande servermiljö och väljer en möjlig UCS-lösning som jämförelse, och ser sedan var du kommer att spara pengar.

> Pröva verktyget


Cisco Capital erbjuder en komplett finansieringslösning för alla komponenter i datacentret.

Cisco Capital erbjuder en komplett finansieringslösning för alla komponenter i det virtuella, molnbaserade datacentret: databehandling, nätverk och lagring. Oavsett om du bygger upp en ny anläggning eller uppgraderar din nuvarande datacenterplattform så håller vår konkurrenskraftiga räntesats ned migrationskostnaden.


Vi erbjuder även fördelaktiga inbytesalternativ så att du kan uppdatera din befintliga server- och bladteknik snabbare. Och genom att upprätta ett kontrakt för maskinvara, programvara och tjänster får du större insyn i den totala ägandekostnaden och en enklare intern modell för avskrivningar.


Ta reda på mer om finansiering av Cisco UCS:Kundberättelser

Ta reda på hur andra kunder drar nytta av Cisco Unified Computing System (UCS) som drivs av Intel® Xeon®-processorn.Italiensk elfirma sänker sina IT-kostnader med 75 procent (PDF – 354 kB)


"Vi räknade fram att UCS hade det bästa förhållandet mellan pris och prestanda av alla de system som vi övervägde. Den integrerade designen hos UCS förenklar IT-arkitekturen i så stor omfattning att du kan göra mycket intressanta besparingar. Vi har till exempel minskat våra IT-driftskostnader med ungefär 75 %."

– Samuele Cerquetti, CIO, EdifLyxhotell i Zürich erbjuder utomordentlig service (PDF – 470 kB)


"...Fyrtio fysiska servrar har ersatts med sex UCS-bladservrar. Vi var skeptiska i början och trodde att Cisco-lösningen kanske var för stor för våra behov, men det fördelaktiga priset, den förenklade hanteringen och det stora antalet funktioner som är tillgängliga var avgörande för vårt beslut."

– Patrick Stäheli, utvecklingschef, Dolder Grand HotelSchweizisk leverantör tillhandahåller infrastruktur som tjänst (PDF – 413 kB)


"Vi beslutade oss för att implementera den här lösningen eftersom den ger högst effektivitet per kvadratmeter vad gäller processorprestanda och lagringstäthet. Vi kan även hantera lösningen med hjälp av ett användarvänligt centralt hanteringsverktyg, Cisco UCS Manager."

Fabian Waser, verkställande direktör för vCloudÖsterrikiskt företag använder UCS för att hantera snabb användarökning (PDF – 245 kB)


"De tjänsteprofiler som är tillgängliga med Cisco UCS innebär att vi nu kan installera färdigkonfigurerade maskiner på bara några minuter. Tidigare tog det minst en dag."


– Arthur de Pauw, verksamhetschef, ThalesMediaföretag ökar intäkterna med internetstreaming (PDF – 372 kB)


"Att streama GOL-TV till internet kan öppna dörren för marknadsförings- och prenumerationsintäkter som uppskattas vara värda så mycket som 300 000 EUR, och kan eliminera behovet av att leverera innehåll via outsourcing som förväntas bespara oss ungefär 250 000 EUR per år. Nu, med Cisco UCS, kan en ny tjänst tillhandahållas och driftsättas ungefär 50 procent snabbare."


– Gustau Serra, CIO, MediaproOffentlig förvaltning i Luxemburg kan enkelt utöka tjänster (PDF – 163 kB)


"Jag blev verkligen förvånad över hur snabbt Cisco installerade allt. Det var otroligt att se hur enkelt allt gick. Det finns många olika möjligheter för integrering med nätverket och konfigurationen görs via dra-och-släpp. Tack vare installationen av Cisco UCS är nu Chambre des Métiers redo för att konfigurera ett säkert moln."


– Jean-Yves Kayser, projektledare och IT-ingenjör, Chambre des Métiers
Läs fler berättelserLåt oss hjälpa till
Tala med oss om Cisco UCSIntel, Intels logotyp, Intel Inside, Intel Core och Core Inside är varumärken som tillhör Intel Corporation i USA och/eller andra länder.