Centre de date și virtualizare

Evoluția la o arhitectură unificată a centrelor de date

Arhitectura actualelor centre de date trebuie să asigure suport pentru forța de muncă foarte mobilă, proliferarea dispozitivelor și modelele de afaceri bazate pe date și să fie capabilă să încorporeze uniform aplicații și servicii de tip "cloud". Pentru a satisface aceste cerințe diverse, Cisco oferă platforma Unified Data Center, o arhitectură unificată pentru centre de date care combină operațiile de calcul, stocarea de date, comunicațiile în rețea și administrarea într-o platformă concepută să automatizeze serviciile "IT-as-a-Service" la nivelul mediilor fizice și virtuale, fapt care conduce la sporirea eficienței bugetare, creșterea vitezei de reacție la solicitările comerciale și simplificarea operațiilor IT.

Diagrama arhitecturii Cisco Unified Data Center

Cisco Unified Data Center furnizează o platformă arhitecturală completă care include produse și soluții pentru trei aspecte esențiale:

 • Unified Management
  Componenta Unified Management a arhitecturii Cisco pentru centre de date include automatizare, orchestrare și administrare pentru întreg ciclul de viață al soluției pentru simplificarea implementării și utilizării infrastructurii fizice/"bare-metal", virtuale și de tip "cloud". Cisco asigură asistență pentru departamentele IT prin crearea unui portal de tip "self-service" și a unui catalog de servicii pentru furnizarea rapidă de servicii IT la cerere destinate sprijinirii inițiativelor de afaceri.
 • Unified Fabric
  Componenta Unified Fabric a arhitecturii Cisco pentru centre de date asigură comunicații în rețea foarte performante pentru transfer și stocare de date în vederea simplificării implementării, asigurării calității experiențelor de comunicare și reducerii costurilor operaționale. Serviciile de rețea integrate oferite de Cisco asigură conectivitate de mare viteză și disponibilitate sporită, îmbunătățesc performanțele aplicațiilor și reduc riscurile de securitate în mediile cu servicii partajate.
 • Unified Computing
  Sistemul Cisco UCS (Unified Computing System) consolidează arhitectura Cisco pentru centre de date cu o soluție de calcul la nivel de sistem foarte scalabilă care integrează operațiile de calcul, comunicațiile în rețea pentru acces și comunicațiile în rețea pentru stocare de date. Capabilitățile de administrare încorporate simplifică operațiile la nivelul infrastructurii fizice, virtuale și de tip "cloud".
 • Data Center Services
  Serviciile inteligente și personalizate de la Cisco și partenerii săi autorizați ajută la valorificarea maximă a investițiilor în centrele de date.

Soluții integrate

Cisco Unified Data Center este platforma optimă pentru soluții Cisco Hosted Collaboration și baza de stive de soluții pretestate și preconfigurate, precum Flex Pod, și pentru platforme infrastructurale Vblock. Standardele deschise și interfețele API permit integrarea și administrarea soluțiilor hardware și software de la partenerii de ecosistem Cisco, asigurând flexibilitate arhitecturii centrelor de date.

Valoarea unică a soluțiilor Cisco

Cisco evită complexitatea infrastructurilor convergente printr-o arhitectură inovatoare a centrelor de date concepută în mod specific pentru asigurarea suportului pentru virtualizare. Platforma Cisco Unified Data Center asigură:

 • performanțe remarcabile la nivelul resurselor fizice și virtualizate
 • eficientizare a costurilor prin eliminarea silozurilor de tehnologii și simplificarea activităților de implementare și operaționale
 • implementare rapidă a unor infrastructuri foarte securizate și cu performanțe dovedite pentru sprijinirea noilor inițiative de afaceri
 • o mare diversitate de parteneri pentru stocare de date, virtualizare, aplicații și administrare

De asemenea, platforma Cisco Unified Data Center oferă o arhitectură flexibilă și deschisă a centrelor de date care va accepta componente infrastructurale tradiționale, precum și posibilitatea de furnizare de servicii de tip "IT-as-a-Service" și "cloud".

Resurse suplimentare

Măriți flexibilitatea operațiilor IT

Răspundeți mai rapid la cerințele în continuă schimbare din afaceri, utilizând soluția de calcul unificat.

Obțineți detalii

Tendințe în comunicațiile în rețea pe structuri de tip "cloud"

Aflați despre provocările și soluțiile emergente pentru comunicațiile în rețea pe structuri de tip "cloud".

Citiți cartea albă

Conte connosco