Știri

Peste 2 milioane de specialiști la nivel global dețin certificări Cisco

LinkedInGoogle+
Share:
  • 109 români dețin una din cele mai înalte certificări Cisco din industrie – CCIE (Cisco Certfied Interntwork Expert ) sau CCDE (Cisco Certified Design Expert)

  • Personalul certificat Cisco contribuie la creșterea cu până la 30% a satisfacției clienților

București, România, 18 decembrie 2013 – Integrarea noilor angajați care dețin o certificare Cisco este cu până la 20% mai rapidă, iar sporul de eficiență în rezvolvarea problemelor tehnice este, în medie, cu 42% mai mare, relevă un studiu Cisco derulat anul acesta în rândul a 200 de manageri IT din companii cu peste 500 de angajați din întreaga lume. Studiul mai arată că nivelul de expertiză a personalului certificat Cisco determină reducerea perioadei de downtime a rețelei cu până la 37%. Totodată angajații certificați Cisco asigură reducerea, în medie, cu 30% a costurilor pentru suportul rețelei și contribuie la creșterea cu până la 30% a satisfacției clienților, mai relevă același studiu Cisco privind modul în care sunt percepuți angajații cu certificare Cisco în organizațiile din care provin.

“Dețin o certificare Cisco de tip CCIE și, în același timp, am fost trainer în cadrul Academiei Cisco. Obținerea unei astfel de certificări este atestatul acumulării de cunoștințe, abilități practice și a unei experiențe indispensabile în contextul evoluției rapide a industriei în care lucrăm. Cisco susține pregătirea la cel mai înalt nivel a specialiștilor din domeniul networkingului pentru a facilita trecerea către Internetul Tuturor Lucrurilor, oferind un număr de peste 45 de tipuri de certificări”, a declarat Dorin Pena, manager general Cisco România.

În prezent, la nivel global, sunt peste 2 milioane de certificări Cisco active, certificarea cu numărul 2 milioane fiind acordată la aniversarea a 20 de ani de la emiterea primei atestări CCIE, care constituie cel mai ridicat nivel de certificare din industria networking. În prezent, atestatele CCIE reprezintă mai puțin de 3% din totalul certificărilor Cisco.

În România, sunt 59 de experți Cisco ce dețin o certificare CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) sau CCDE (Cisco Certified Design Expert), iar alți 50 de români cu același nivel de certificare sunt angajați în companii din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Olanda, Israel, Brazilia, Belgia, Japonia, Australia, Germania, Elveția, Africa de Sud, Irlanda.

Prin trainigurile și programele de dezvoltare profesională pe care Cisco le pune la dispozitiția angajaților proprii, partenerilor și clienților, compania răspunde unei nevoi constante de forță de muncă specializată, aptă să răspundă cerințelor tehnice în continuă evoluție.

Certificări Cisco

  • În 1993, Cisco a lansat certificările CCIE cu scopul de a permite industriei la nivel global să distingă adevărații experți din domeniul networkingului. Astăzi, deținătorii de certificate CCIE sunt recunoscuți la nivel mondial pentru abilitatea de a depăși cele mai dificile provocări tehnologice.
  • Obținerea unei certificări CCIE constă în promovarea unui examen scris riguros, dar și într-o probă practică cu o durată de opt ore.
  • Cisco oferă profesioniștilor din domeniul networkingului peste 45 de tipuri de certificări – de la entry-level CCENT®, la popularele CCNA®, CCNP® și certificări de tip ”specialist”, adresându-se fiecărui rol din domeniul rețelelor IT, de la routing și switching, până la colaborare, securitate și tehnologii pentru centrele de date.
  • Cisco este primul furnizor ce oferă un portofoliu robust de certificări în industria rețelelor IT, în conformitate cu standardele ANSI.
  • Trainingurile și materialele de instruire pentru certificările Cisco sunt disponibile în opt limbi și în peste 200 de țări și teritorii.
  • Odată cu lansarea programului de învățare colaborativă Cisco Learning Network, primul de acest tip, Cisco oferă profesioniștilor, studenților și tuturor persoanelor interesate de o carieră în industria IT posibilitatea de învățare interactivă.

Resurse:

Resurse în Social Media:


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine, demonstrând că se pot întâmpla lucruri uimitoare prin conectarea a ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

Conte connosco