Application Centric Infrastruture îmbunătățește timpul de implementare a aplicațiilor în Centrele de Date și Cloud aflate în administratrea departamentelor IT; Ecosistemul de parteneri va beneficia de sistemul de implementare de tip Open Platform și Open Source

LinkedInGoogle+
Share:

București, România, 28 noiembrie 2013 – Cisco revoluționează industria IT prin lansarea soluției Application Centric Infrastructure (ACI), extinderea serviciilor profesionale și oferirea unui ecosistem deschis pentru parteneri, cu scopul de a crește eficiența în afaceri. Odată cu lansarea ACI, Cisco oferă prima soluție pentru centre de date și cloud care va oferi vizibilitate completă și management integrat pentru resursele IT conectate la rețelele fizice și virtuale, pornind de la cerințele aplicațiilor.

  • Cisco oferă prima soluție pentru centre de date și cloud care va oferi vizibilitate completă și management integrat pentru resursele IT conectate la rețelele fizice și virtuale, ținând cont de cerințele aplicațiilor.
  • Arhitectura ACI este alcătuită din Application Policy Infrastructure Controller (APIC), familia de produse Nexus 9000 și versiuni cu facilități noi ale sistemului de operare NX-OS.
  • Gama Nexus 9000 reprezintă fundația soluției Cisco ACI. Prin utilizarea de componente disponibile pe piață (merchant silicon) împreună cu circuite ASIC dezvoltate special pentru Nexus 9000, aceasta familie de produse oferă cel mai bun raport preț-performanță pentru tranziția de la interfețe de 1/10G  la interfețe 10/40G și, în viitor, 100G, în centrele de date existente sau din generația viitoare. Familia de produse Nexus 9000 integrează inovații tehnologice în premieră, precum un switch modular fără backplane pentru protejarea investiției, alimentare și răcire eficientă, împreună cu un design simplificat, ce permite o dublare a duratei de viață a sistemelor. 

În cadrul evenimentului de lansare a soluției ACI, dar și în cadrul unui post pe blog, John Chambers, CEO Cisco, a discutat despre necesitatea industriei IT de a se adapta rapid la “economia aplicațiilor”. Aplicațiile au devenit motorul afacerilor, ce permit directorilor IT să furnizeze noi produse și servicii, să administreze nivelul de conformitate și management, să reducă riscurile de securitate, și să mărească productivitatea companiei. Pe măsură ce milioane de noi conexiuni creează Internetului Tuturor Lucrurilor, pe care majoritatea îl vor experimenta prin aplicaţii, axarea pe implementarea rapidă a aplicațiilor devine din ce în ce mai importantă. Astfel, rolul rețelei ca tehnologie ce unește utilizatori, aplicații și date a devenit critic.

Astăzi, complexitatea și lipsa de flexibilitate a infrastructurii IT încetinește ritmul afacerilor. Profesioniștii din domeniu lucrează în silozuri separate și ineficiente din cauza faptului că tehnologia nu permite implementarea unui model architectural unificat. Astfel, directorii IT nu au o imagine unificată asupra tuturor componentelor care influențeaza performanțele aplicațiilor. 

Directorii IT vor să spargă aceste silozuri și să unifice toate componentele IT - rețele, spațiu de stocare, soluții de calcul, servicii de rețea, aplicații, securitate – și să le administreze ca pe o entitate unică și dinamică. Soluția Cisco cumulează inovațiile în hardware, software, sisteme de calcul și circuite integrate ASIC cu un model de rețea dinamic, receptiv la aplicații, construit în jurul API-urilor dechise, menit să reducă timpul de implementare a aplicațiilor de la câteva luni la câteva minute. ACI poate realiza acest deziderat  prin unificarea rețelelor fizice și virtuale, securizare, conformitate și vizibilitate în timp real atât asupra sistemului, cât și pentru utilizatori și aplicații, la un nivel fără precedent. Inovațiile în switching la nivel de centre de date oferite prin intermediul soluției ACI permit rețelei să răspundă rapid echipelor de dezvoltare a aplicațiilor, livrând în același timp o reducere a costurilor de utilizare cu până la 75% în comparaţie cu switch-urile construite din silicon industrial și soluțiile de virtualizare a rețelelor bazate exclusiv pe software.

Cisco ACI are la bază standarde industriale și permite industriei IT să răspundă cererii de noi aplicații, să se adapteze celor existente și să relocheze resursele IT în momentul neutilizării aplicațiilor. ACI accelerează ciclurile de implementare a aplicațiilor pentru derularea mai rapidă a proceselor din organizație și obținerea unor rezultate finale îmbunătățite.

  • Oferă o reducere cu 75% a costurilor de utilizarefață de soluțiile de virtualizare a rețelelor bazate exclusiv pe software, echilibrând investițiile de cablare existente, odată cu livrarea celui mai eficient switch modular prin intermediul unui backplane inovator ce ajută la reducerea costurilor energetice și de răcire cu 15%.
  • Accelerează implementarea aplicațiilor, îmbunătățind agilitatea în afaceri prin intermediul unui sistem de management centralizat, profilurilor de rețea ale aplicațiilor, automatizării serviciului de rețea L4-7 și API-urilor deschise.  
  • Centralizează politica de management prin simplificarea operațiunilor mulțumită sistemului general de control al politicii, ce permite colaborarea între echipele răspunzătoare de aplicații, sistemele de securitate, virtualizare, procesare și stocare.
  • Protecția investiției prin intermediul protocoalelor deschise, API-urilor și standardelor, ce permit alinierea sistemelor de networking cu serviciile de securitate, procesare fizică și virtuală de date și a elementelor de stocare.

Ecosistemul ACI

Cisco a lansat, de asemenea, un ecosistem destinat liderilor industriei ce oferă opțiuni de customizare și extindere a investițiilor IT prin intermediul soluției Cisco ACI. Printre liderii tehnologici ce sprijină acest anunț se numără: BMC, CA Technologies, Citrix, EMC, Embrane, Emulex, F5, IBM, Microsoft, NetApp, OpsCode, Panduit, Puppet Labs, NIKSUN, Red Hat, SAP, Splunk, Symantec, VCE și VMware.

Achiziția companiei Insieme

Cisco și-a anunțat, de asemenea, intenția de a achiziționa integral compania Insieme Networks. În aprilie 2012, Cisco a făcut publică investiția de 100 de milioane de dolari în Insieme Networks și a acceptat să suplimenteze suma oferită inițial cu 35 de milioane de dolari în noiembrie 2012, în funcție de îndeplinirea anumitor condiții. Odată cu încheierea tranzacției, Insieme va fi deținută integral de Cisco. Valoarea maximă a tranzacției este de 863 de milioane de dolari, estimare bazată pe veniturile din vânzări obținute de Insieme.


Resurse

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.


Disclaimer privind disponibilitatea: O parte din produsele și caracteristicile descrise în prezentul comunicat se află în diverse stadii de dezvoltare și vor fi oferite la momentul la care și dacă vor fi disponibile. Aceste produse și caracteristici se pot schimba la discreția exclusivă a Cisco iar compania nu este responsabilă pentru întârzierea în livrare sau incapacitatea de a furniza oricare dintre produsele sau caracteristicile prevăzute în acest document.

Declarații anticipative

Aceasta versiune poate fi considerată a conține declarații anticipative, care sunt supuse dispozițiilor sferei de siguranță specificate de Private Securities Litigation Reform Act din 1995. Anumite afirmaţii din acest comunicat de presă includ, printre altele, și afirmaţii despre livrarea de către Cisco a Application Centric Infrastructure, a noilor servicii profesionale și a unui ecosistem de tip deschis pentru parteneri, precum și beneficiile preconizate pentru clienți, extinderea gamei Nexus, dar și intenția Cisco de a achiziționa restul acțiunilor Insieme Networks. Cititorii sunt avertizați că aceste declarații anticipative sunt doar previziuni și pot diferi semnificativ de evenimente reale viitoare sau rezultate, incertitudine datorată unei varietăți de factori, inclusiv, capacitatea Cisco de a obține beneficiile preconizate în urma folosirii ACI, a serviciilor adiacente și a ecosistemului de parteneri, impactul potențial asupra Insieme Networks din cauza incertitudinii procesului de achiziție, retenția angajaților Insieme Networks, capacitatea Cisco de a integra cu succes Insieme Networks și de a obține beneficiile preconizate, condițiile economice și de afaceri, precum și tendințele de creștere ale industriei de networking, piețele și regiunile geografice, condițiile economice globale și instabilitate la nivel geopolitic, informații despre gradul de cheltuieli în industria tehnologică, creșterea și evoluția internetului și a nivelului de cheltuieli de capital pentru sisteme conectate la internet, acceptarea pe piață a noilor produse și standarde; creșterea gradului de competitivitate pe piețele pe care activează Cisco, inclusiv piața centrelor de date, și alți factori de risc prevăzuți în cele mai recente rapoarte Cisco privind formularul 10-K depus la 10 septembrie 2013. Orice declarații anticipative din acest comunicat se bazează pe informații cu valabilitate limitată disponibile în prezent pentru Cisco, care se pot schimba, iar Cisco nu va actualiza în mod necesar aceste date.