Datorită progreselor din domeniul software, infrastructurile actuale de colaborare ale clienţilor pot fi cu 70% mai eficiente

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 11 aprilie 2013 – Cisco anunţă inovaţii care îmbină capacitatea software-ului cu inteligenţa reţelei pentru o mai bună colaborare video între companii. De asemenea, compania anunţă introducerea DX650 – un telefon bazat pe sistemul de operare Android care oferă atât funcţionalităţi tradiţionale cât şi apleuri video de înaltă definiţie sau alte capabilităţi ce pot fi asimilate smartphone-urilor de astăzi.

Date principale

  • Colaborare mai eficientă: Cisco prezintă un nou software care identifică tipul şi volumul resurselor (de exemplu, porturi, lăţime de bandă, infrastructură) necesare organizării unei întâlniri în funcţie de terminalele folosite şi se adaptează automat. Astfel, clienţii pot îmbunătăţi cu 70% gradul de utilizare a infrastructurii de colaborare actuale şi pot scala transmisiile video într-un mod mai eficient din punct de vedere al costurilor, fără a afecta experienţa utilizatorilor.
  • Progresele înregistrate cu privire la Cisco TelePresence® şi Cisco WebEx® îmbunătăţesc colaborarea B2B: Cisco utilizează software pentru a integra două platforme marcante de pe piaţă aşa cum nu a mai fost posibil până în prezent. Acum, clienţii aflaţi la locul întâlnirii pot invita orice utilizator extern organizaţiei să participe la întâlnirile TelePresence® şi WebEx® prin intermediul propriului browser. Într-o conferinţă combinată WebEx şi TelePresence, utilizatorii vor putea acum să vadă prin transmisie video toţi participanţii la întâlnire, fie că se află la un terminal TelePresence sau sunt clienţi WebEx pe propriul calculator personal sau dispozitiv mobil. De asemenea, orice utilizator poate partaja cu uşurinţă conţinut de pe un calculator personal sau de pe un terminal TelePresence, iar software-ul transmite automat datele respective tuturor participanţilor la întâlnire, fie că folosesc TelePresence sau WebEx pe laptop-uri sau alţi clienţi mobili. Noi caracteristici permit utilizatorilor să simplifice programarea întâlnirilor combinate cu ajutorul instrumentelor tip agendă, cum ar fi Microsoft Outlook sau printr-o aplicaţie pe bază de browser. Organizatorul creează în agendă o invitaţie pentru toate terminalele conferinţei şi reţeaua rezervă automat resursele de conferinţă necesare întâlnirii. Într-o conferinţă combinată WebEx şi TelePresence, utilizatorii vor putea acum să urmărească transmisii video de la toţi participanţii la întâlnire, indiferent dacă aceştia se conectează de la un terminal TelePresence sau de la un client WebEx pe calculatorul personal sau dispozitivul mobil. De asemenea, orice utilizator poate foarte uşor să partajeze conţinut de pe un calculator personal sau de pe un terminal TelePresence, iar software-ul transmite automat datele respective tuturor participanţilor la întâlnire, fie că folosesc TelePresence sau WebEx pe laptop-uri sau alţi clienţi mobili. Noi caracteristici permit utilizatorilor să simplifice programarea întâlnirilor combinate cu ajutorul instrumentelor tip agendă, cum ar fi Microsoft Outlook, sau al aplicaţiilor bazate pe browser. Organizatorul creează în agendă o invitaţie pentru toate terminalele de conferinţă şi reţeaua rezervă automat resursele de conferinţă necesare întâlnirii. Transparenţă deplină a întregului trafic video din reţea: Datorită noilor progrese în domeniul medianet, Cisco asigură acum directorilor IT o transparenţă excepţională a traficului video în reţea. Terminalele Cisco TelePresence şi clienţii Cisco Jabber [i] se expediază acum cu software medianet integrat. Acest software face parte din arhitectura medianet Cisco®, sincronizând automat terminalele cu reţeaua. În plus, noi funcţii medianet permit reţelei să monitorizeze traficul video la toate terminalele, să identifice potenţiale probleme de lăţime de bandă sau calitate şi să facă ajustările necesare derulării fără întreruperi a şedinţele video critice.
  • Extinderea opţiunilor cloud de video-ca-serviciu pentru parteneri: Partenerii pot folosi multe din progresele realizate de Cisco în domeniul infrastructurii pentru a-şi extinde oferta de servicii. De exemplu, partenerii pot asigura acum diferite modele de consum care permit utilizatorilor să organizeze întâlniri video de înaltă calitate şi foarte sigure, fără reţineri, doar formând un număr şi introducând un cod de acces. Pot participa utilizatori din diverse reţele şi terminale, de la clienţi video pe desktop Jabber la terminale independente de teleprezenţă şi sisteme de sală imersive.

Anunţul coincide cu perioada în care directorii IT şi operatorii de reţea caută cele mai eficiente modalităţi de folosire a transmisiilor video în propriile reţele. De fapt, conform celui mai recent index Cisco Visual Networking Index, videoconferinţele pe desktop pentru companii vor creşte la nivel global de la 36,4 milioane de utilizatori în 2011 la 218,9 milioane de utilizatori în 2016. Aceste noi inovaţii de software de la Cisco oferă organizaţiilor instrumentele necesare unei scalări video mai uşoare şi mai eficiente din punct de vedere al costurilor în propriile reţele, oferind totodată o experienţă de colaborare unificată pentru utilizatori de la orice dispozitiv şi orice aplicaţie de colaborare, de la Jabber® la WebEx la TelePresence.

Caracteristicile Cisco DX650

  • Video de înaltă definiţie: Pe lângă extinderea experienţei video HD la 1080p pe desktop, utilizatorii pot intra direct într-o întâlnire TelePresence prin apelare sau se pot conecta de pe dispozitiv la orice terminal video bazat pe standarde de comunicare video.
  • Capacităţi de smartphone pe desktop: Telefonul prezintă numeroase caracteristici sau atribute „inteligente”, inclusiv o interfaţă de utilizator Android uşor de folosit, acces instantaneu la aplicaţii critice şi posibilitatea de a crea multiple profiluri de utilizator unic. Fiecare profil poate fi integrat cu uşurinţă în agenda şi e-mail-ul utilizatorului, precum şi într-o listă completă de contacte şi numere cu apelare rapidă. Aplicaţii precum Cisco Jabber, WebEx şi AnyConnect sunt instalate pe dispozitiv.
  • Pregătirea pentru cloud: Noul telefon permite utilizatorilor să acceseze aplicaţii instalate la faţa locului sau bazate pe cloud. Este un dispozitiv Android complet compatibil (certificat conform suitei de teste de compatibilitate Compatibility Test Suite), prin urmare utilizatorii pot accesa acum aplicaţii pentru companii, cum ar fi portaluri de servicii clienţi sau soluţii CRM, din browser-ul integrat al DX650. Sau pot vizualiza conţinut şi partaja materiale video cu colegii prin aplicaţii de colaborare cloud, cum ar fi Cisco WebEx, disponibile nativ pe telefon sau prin magazinul Google Play.
  • Lucrul la distanţă: Modelul DX650 se poate conecta la reţea prin cablu sau wireless. Are şi un client VPN integrat, prin urmare utilizatorii izolaţi care lucrează de acasă sau în sucursale pot accesa aplicaţiile pentru companii, la nevoie.

Cristian Popescu – Director General Cisco România

Când ne gândim la noi modalităţi de lucru, nu există o abordare general valabilă. Clienţii vor opţiuni în funcţie de propriile nevoi şi obiceiuri de lucru. De exemplu, clienţii care îşi doresc o experienţă video HD de pe desktop, completată de integrarea directă a aplicaţiilor de colaborare, cum ar fi mesaje şi prezenţă instantanee, pot constata că modelul DX650 este perfect pentru ei. Cei care caută o experienţă TelePresence mai personală sau mai naturală de pe desktop, pot opta pentru Cisco TelePresence EX60 sau EX90. Încă o dată, totul depinde de opţiuni şi preferinţe.

Resurse suplimentare:

Etichete Technorati: Cisco, colaborare, medianet, TelePresence, WebEx, Jabber, mobilitate, video, conferinţe, HCS, cloud, AT&T, colaborare cloud, infrastructură


[i] Cisco Jabber pentru Windows

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.

Despre Cisco Collaboration

De la comunicaţii IP premiate la mobilitate, servicii clienţi, conferinţe pe web, mesaje, software de socializare pentru companii şi experienţe de teleprezenţă interoperabilă, Cisco realizează soluţii de colaborare integrate, bazate pe reţea, conform standardelor deschise. Aceste soluţii oferite pe platforme fizice, bazate pe cloud sau virtualizate, precum şi serviciile de la Cisco şi partenerii noştri, sunt proiectate să contribuie la promovarea dezvoltării afacerii, inovaţiei şi productivităţii. Sunt concepute şi pentru a încuraja accelerarea performanţei echipei, protejarea investiţiilor şi simplificarea procesului de identificare a oamenilor potriviţi şi a informaţiilor adecvate.