LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 4 aprilie 2013 - Cisco România vă invită în data de 24 aprilie la cea a 10-a ediție a celei mai mari coferințe dedicate soluțiilor pentru rețele de comunicații, adresată specialiștilor locali din domeniul IT&C, experților în rețelistică și factorilor de decizie. Evenimentul, care va avea loc la Willbrook Platinum Business & Convention Center, se desfășoară anul acesta sub un nou nume: Cisco Connect. Tema centrală a conferinței de anul acesta este Your Vision Made Possible.

De la Cisco Expo la Cisco Connect

"În ultimii 10 ani, Cisco Expo a trecut prin multe schimbări, însă ideea centrală a rămas aceeași: odată pe an aducem împreună reprezentanții industriei IT și cei mai importanți integratori de soluții Cisco, pentru a discuta cele mai importante tendințe și tehnologii din domeniu. Acest lucru vrem să-l transmitem și prin noua denumire a evenimentului: în continuare participanții vor urmări prezentări și demonstrații ale Cisco și ale partenerilor, în același timp în care vor beneficia de comunicare și relaționare între reprezentanții industriilor", a declarat Cristian Popescu, Director General Cisco România.

Puncte de reper în istoria Cisco Expo:

  • Prima ediție a Cisco Expo în România a avut loc în anul 2003, numărul participanților crescând de la 300 la prima ediție la peste 1000 anul trecut.
  • În anul 2011 a avut loc, în cadrul deschiderii Cisco Expo, prima transmisie locală în direct folosind o soluție de teleprezență Cisco, de la camera de gardă al Spitalului de Urgență Floreasca. În același an, a fost demonstrată o soluție "virtual host" care permitea întâmpinarea participanților printr-o soluție video.
  • De-a lungul celor nouă ediţii ale Cisco Expo participanţii au putut urmări peste 500 de prezentări şi sesiuni tehnice

Cisco Connect 2013

Tema centrală a Cisco Connect 2013 are ca punct focal viziunea despre viitor, care poate deveni realitate. Proliferarea dispozitivelor mobile, utilizarea soluțiilor de tip cloud computing și a virtualizării sunt trenduri care nu au un impact doar asupra IT-ului, dar și în alte segmente ale activității companiilor: producție, vânzări, financiar, HR, logistic etc. Odată ce generația tânără - "dependentă" de internet – intră pe piața muncii, pentru angajatori se conturează noi oportunități, dar în aceeași măsură și provocări. Potrivit concluziilor celei mai recente ediții a raportului Cisco Connected World Technology, pe viitor angajații vor fi mult mai agili, mai bine informați și conectați în comparație cu generațiile anterioare. Iar acesta este doar începutul. Pe măsură ce tot mai multe dispozitive, senzori, lucruri, date, oameni și procese se conectează la internet, cantitatea de informații generată de toate aceste conexiuni crește exponențial. Astfel, noi servicii și aplicații pot fi oferite, iar noi tipuri de decizii pot fi luate pe baza acestor informatii.

Detalii despre agendă:

Cuvântul de deschidere al evenimentului va aparține Directorului General al Cisco România, Cristian Popescu. Acesta va fi urmat de prezentarea lui Dirk Schlesinger, Senior Director Manufacturing Industries Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), care va vorbi despre importanța inovației la nivelul companiilor în contextul afirmării soluțiilor IT ca un factor determinant pentru inovație. În discursul său, Ian Kennedy, Senior Director, Systems Engineering, European Markets, Cisco, va pune accent pe cea mai importantă tendință din prezent a mediului online: "internetul tuturor lucrurilor". Cantitatea tot mai mare de date generată în contextul acestui trend va declanșa noi vulnerabilități la nivelul companiilor și furnizorilor de servicii, precum și nevoia unei abordări mai sofisticate a securității. Despre noutățile din zona BYOD - trendul tot mai prezent în viața companiilor – va vorbi Christoph Nienhaus, Theater IT Leader EMEA Central. În prezentarea "The Business Year Of Decision" se vor evidenția avantajele și provocările adoptării acestui trend, dar mai ales implicațiile din punct de vedere al eficienței financiare a companiei.

În ce-a de-a doua parte zilei, echipa Cisco România invită la Cisco Connect elevele şi studentele interesate de domeniul IT la sesiunea Girls' Day in IT. Aceasta este dedicată unei iniţiative a Uniunii Intenaţionale a Telecomunicaţiilor care încurajează fetele din licee şi facultăţi de profil să urmeze o carieră în sectorul IT&C.


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine prin a demonstra că lucruri uimitoare se pot întâmpla când conectezi ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.