Noile switch-uri Catalyst şi Controlere WLAN bazate pe arhitectura Cisco Unified Access simplifică BYOD (Bring Your Own Device) şi administrarea reţelei în timp ce scalează performanţele wireless

LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti, 5 februarie, 2013 – O dată cu sporirea numărului de dispozitive mobile şi a utilizării aplicaţiilor de business peste multiple reţele de comunicaţii, este din ce în ce mai greu pentru companii să investească timp în inovarea, dezvoltarea şi eficientizarea activităţilor de afaceri.

Cisco anunţă lansarea noilor soluţii sub umbrela Cisco Unified Access™, care simplifică design-ul reţelei prin eficientizarea acoperirii reţelelor cablate şi wireless. Noile produse Unified Access oferă simplitate, coerență şi inteligenţă în toată reţeaua, permiţând companiilor IT să se concentreze pe activitățile care permit procese inovative şi inteligente mai degrabă decât pe cele operaționale. De asemenea, Cisco Unified Access cuprinde caracteristici precum interfeţe deschise de tipul software-defined networking (SDN), care oferă o protecţie mai bună a investiţiei prin suportul oferit pentru caracteristici suplimentare ce pot fi instalate ulterior.

Reţelele wireless au fost construite anterior ca o extensie a reţelelor prin cablu, lucru care a rezultat în două reţele ce trebuiau administrate, care aveau proprietăţi şi utilizări diferite şi erau dificil de întreţinut. Toate aceste probleme au fost agravate în momentul în care utilizatorii au început să-şi conecteze mai multe dispozitive la reţea. Acest lucru a condus la dificultăţi în departamentele IT, în implementarea politicilor de acces comun, adoptarea BYOD (Bring Your Own Device), securizarea reţelelor şi furnizarea unei experienţe fără compromisuri.

Cisco Unified Access este strategia Cisco de a unifica reţelele wireless, prin cablu şi VPN într-o singură infrastructură securizată, care se bazează pe o singură politică şi o singură soluţie de administrare pentru întregul campus al reţelei.

Arhitectura reţelei Cisco Unified Access converge procesarea traficului wireless sau prin cablu într-un singur plan de date, bazat pe noul Cisco Unified Access Data Plane (UADP) ASIC. Noul ASIC înglobează traficul wireless şi pe cablu, oferă performanţe înalte şi scalabilitate şi face posibilă aplicarea serviciior şi politicilor de reţea atât în reţelele wireless cât şi în reţelele pe cablu, simplificând sarcinile administratorilor de reţea. UADP ASIC dispune de un plan de date programabil, care permite implementarea de servicii software-defined networking.

Cisco anunţă lansarea a două noi produse Cisco Unified Access care conţin UADP ASIC:

Pe lângă aceste două lansări, Cisco a anunţat noi versiuni ale soluţiilor de politică şi administrare Cisco Unified Access:

 • Cisco® Identity Services Engine (ISE) 1.2
 • Cisco® Prime™ Infrastructure 2.0 ,

Alături de creşterea nevoii de a conecta mai multe persoane, date, procese şi lucruri la reţea, rolul reţelelor wireless sau cablate este în creştere, iar operaţiunile din reţea şi cerinţele clienților devin din ce în ce mai complexe. Noile îmbunătăţiri aduse prin Cisco Unified Access permit companiilor IT să gestioneze rapid cerinţele în continuă schimbare a reţelelor şi marilor inovaţii în servicii.

Cisco Unified Acces este alcătuit din:

O singură reţea care include un protocol de acces mai rapid şi mai inteligent, care gestionează avalanșa de noi dispozitive şi aplicaţii:

 • Noul Switch Cisco Catalyst 3850, care livrează o singură infrastructură pentru reţelele wireless şi prin cablu. Switch-ul Catalyst 3850 oferă controller-ului funcţionabilitate integrată prin reţea wireless sau prin cablu. De asemenea, el oferă suport pentru datele ce caracterizează starea reţelei, analizând rețeaua în totalitate. Aceste informaţii sunt apoi utilizate pentru o diagnosticare mai rapidă şi în amănunt oferind posibilitatea asigurării unui nivel ridicat al serviciilor (QoS), atât pe reţeaua wireless cât şi prin cablu.
 • Noul Cisco 5760 Wireless Controller bazat pe IOS. Utilizând Cisco UADP ASIC, 5760 livrează o capacitate de 60 Gbps cu capabilităţi ierarhice QoS pentru implementare centralizată.
 • Arhitectura Cisco onePK pentru software-defined networking, un toolkit de dezvoltare care permite aplicaţiilor să primească informaţii de la switch-urile şi routerele Cisco, oferind un plan de date care face posibilă protecţia prin activarea rapida a caracteristicilor de securitate. Cisco onePK se aliniază cu strategia de software Cisco pentru a permite programabilitatea reţelelor şi a reafirma investiţia continuată în software şi SDN.

O singură politică pentru a administra central securitatea bazată pe context pentru reţelele wireless, prin cablu sau VPN, incluzând:

 • Cisco Identity Services Engine (ISE) lasă administratorii să creeze o singură politică pentru metode de acces multiple şi diferite dispozitive. ISE permite operaţiuni IT prin care poate fi controlat automat accesul la reţea cu o politică ce reglementeză securitatea, controlul asupra dispozitivelor şi înregistrarea utilizatorului indiferent dacă utilizatorii se conectează la reţeaua companiei prin cablu, wireless sau VPN.
 • Noul Cisco ISE 1.2 contribuie la integrarea administrării dispozitivelor mobile (MDM) alături soluţii de top precum Good, Airwatch, Mobile Iron Zenprise şi SAP, pentru îmbunăţirea acestuia şi oferirea unei singure soluţii de politici de administrare.

O administrare unică livrează o platformă convergentă pentru viziblitate şi asigurarea performanţelor aplicaţiilor şi serviciilor în întreaga reţea:

 • Cisco Prime Infrastructure 2.0 propune o experienţă de 360 de grade asupra aplicaţiilor, serviciilor şi utilizatorilor finali şi oferă un flux de lucru nou şi automat pentru a simplifica operaţiunile. De asemenea, Cisco Prime Infrastructure 2.0 este actualizat să permită departamentului IT să integreze componentele noii infrastructuri Unified Access, printre care şi switch-ul Cisco Catalyst 3850 şi Cisco 5760 Wireless LAN Controller.

Toate produsele sunt disponibile acum, cu excepţia Cisco Prime Infrastructure 2.0 (programat să fie lansat pe 1 martie 2013) şi Cisco ISE 1.2 (martie 2013).

Cisco Unified Access iniţiază lansarea conceptului de “Internet of Everything” (Internetul tuturor lucrurilor)

Unified Access stă la baza conceptului “Internet of Everything” – care conectează oameni, date, procese şi lucruri, oferind inteligenţă, scalabilitate, eficienţă, interfeţe deschise şi securitate, în mod inteligent. Unified Access ajută clienţii să facă tranziţia la “Internet of Everything”, permiţând introducerea de servicii inovative susținute de caracteristici ale reţelei cum sunt, inteligenţa şi analiza, scalabilitatea, rulajul mai rapid al serviciilor şi administrarea schimbărilor.

 • Cristian Popescu – Director General Cisco România

  Clienţii caută întotdeauna modalitatea cea mai eficientă de a-şi administra reţelele cu un minim de efort, fără a se face rabat de la securitate. Cisco Unified Access permite o scalabilitate ridicată a reţelelor, atât pe cablu cât şi wireless, oferind în acelaşi timp performanţă şi securitate la cel mai înalt nivel. Aplicarea politicilor de securitate şi integrarea BYOD în reţea se face centralizat, pentru ambele reţele, rezultând într-o eficienţă sporită din punct de vedere al gestionării accesului.


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în IT care ajută companiile să fructifice oportunităţile de mâine, demonstrând că se pot întâmpla lucruri uimitoare prin conectarea a ceea ce până acum a fost neconectat. Pentru ultimele noutăţi, accesaţi http://thenetwork.cisco.com.

Despre Academia Credis

Cisco, sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau companiile afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale terţilor sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosire cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.