LinkedInGoogle+
Share:

Bucuresti, 21 noiembrie 2012 – Cisco a anuntat ca operatorul de telecomunicatii GTS construieste o retea backbone cu tehnologie Cisco NGN (next-generation network) în Europa Centrala, facilitând astfel, pentru prima data în Europa, viteze de transfer date de 100 Gbps pe o singura linie.

Prin urmare, GTS va putea oferi viteze de transmisie de pâna la zece ori mai mari decât vitezele actuale, folosind infrastructura de fibra optica existenta, nefiind nevoie de alte investitii suplimentare. Noua retea va permite clientilor GTS sa foloseasca servicii inovatoare, cum sunt conferin?ele video, traficul de voce, transferul de date ?i servicii cloud, oferindu-le multiple optiuni pentru dezvoltare. Reteaua va acoperi Republica Ceha, Slovacia, Austria, Germania, Polonia, Ungaria, România si Bulgaria. GTS va deveni astfel prima companie din Europa care foloseste aceasta tehnologie de retea optica de ultima generatie.

Aceasta actiune va pregati infrastructura retelei GTS si pentru cresterea volumului de date care circula prin re?ea. Conform unei analize Cisco, volumul global de date transferate pe Internet va depasi 1,3 zettabytes în 2016, ajungând sa fie de patru ori mai mare decât în prezent. Capacitatea crescuta a retelelor va contribui si la accelerarea procesului de introducere a serviciilor moderne. Deseori, acestea presupun solutii cloud sau streaming de continut video de înalta definitie, cum sunt conferintele video, folosite de un numar tot mai mare de companii. Conform studiului Cisco Visual Networking Index, în anul 2016 vor fi transmise pe internet 1,2 milioane de minute video în fiecare secunda. Retelele GTS si clientii pe care acestea îi deservesc vor fi pregatiti chiar si pentru aceasta crestere masiva.

De asemenea, GTS este singurul operator din Europa Centrala si de Est care ofera functii Ethernet certificate MEF ce garanteaza servicii de retea si conexe de înalta calitate. Tehnologia instalata de GTS CE este Cisco® Carrier Routing System (CRS), o solutie Elastic Core pentru structura de baza de 100 Gbps IP-Over-DWDM (IPoDWDM) prevazuta cu tehnologie nLight™.

Tehnologia nLight de la Cisco permite servicii de transport la 100-Gbps pe o distanta de 3.000 de km fara a necesita sisteme de regenerare a semnalului si realizeaza convergenta dintre retelele IP si fibra optica prin introducerea programabilitatii care minimizeaza complexitatea retelei, maximizând totodata inteligenta serviciilor si oportunitatile de valorificare a acestora. Aceasta capacitate reduce semnificativ costul total de detinere a retelei si este un element cheie al cadrului Cisco Open Network Environment (ONE). Cisco ONE integreaza complet o infrastructura de retea de baza a operatorului cu medii de aplicatii, creând oportunitati de livrare a unor noi servicii specifice pentru aplicatii.

Citate

  • Ignacio Irurita, CTO, GTS CE

    „Cisco CRS-3, împreuna cu IPoDWDM, ofera o solutie inovatoare si flexibila care ne permite sa construim rentabil propria retea de baza de ultima generatie. Instalarea CRS-3 confirma angajamentul nostru de a furniza clientilor cele mai bune servicii bazate pe IP, facilitând o performanta deosebita a serviciilor în Europa Centrala si de Est.”

  • Bill Gartner, vicepresedinte si director general, High-End Routing and Optical Group, Cisco

    „GTS CE si-a structurat reteaua de baza flexibila cu functii complete în asa fel încât sa raspunda cerintelor legate de transportul video si cloud tot mai complex prin instalarea platformei Cisco CRS. GTS CE este capabila sa ofere o multitudine de servicii avansate video, voce, cloud si date, precum si sa gestioneze solicitarile retelelor vizuale cu ajutorul solutiei CRS Elastic Core de la Cisco.”


Fotografii integrate

  • Cisco CRS-3

Resurse aferente

Etichete Technorati: Cisco, CRS, Carrier Routing System, CRS-1, CRS-3, retea IP de ultima generatie, IP NGN, Prognoza Visual Networking Index, VNI, GTS, GTS CE

Transmisii RSS pentru Cisco: http://newsroom.cisco.com/dlls/rss.html

Despre GTS CE

GTS Central Europe este unul din principalii furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. GTS detine si opereaza o retea extinsa de fibra optica si centre de date în întreaga regiune. În Republica Ceha, Ungaria, Polonia, România si Slovacia, compania îmbina experienta regionala cu retele locale extinse pentru a oferi o gama larga de servicii. De la servicii standard de voce si date pâna la retele virtuale private complexe si servicii de administrare a centrelor de date, GTS încorporeaza cea mai noua tehnologie cu reteaua sa extinsa pentru a furniza clientilor o gama variata de solutii. Cu o traditie bogata, de aproape 20 de ani în Europa Centrala si de Est, compania se remarca prin excelenta în servicii si valoare adaugata oferita celor aproape 40.000 de clienti – companii, furnizori de retea, institutii guvernamentale. Pentru mai multe informatii, accesati www.gtsce.com

Despre Cisco:

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în domeniul reţelelor care transformă modalitatea de conectare, comunicare şi colaborare dintre oameni. Informaţiile despre Cisco sunt disponibile la adresa http://www.cisco.com. Pentru ştiri în direct, vă rugăm să accesaţi http://newsroom.cisco.com.

Cisco şi sigla Cisco sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Cisco şi/sau companiilor afiliate din SUA şi alte ţări. Puteţi găsi o listă a mărcilor înregistrate ale Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Mărcile înregistrate ale părţilor terţe menţionate sunt deţinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relaţie de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.