LinkedInGoogle+
Share:

Bucureşti – 05 septembrie 2012 – Alstom Grid şi Cisco au anunţat semnarea unui contract comercial şi tehnologic privind dezvoltarea noii generaţii de soluţii pentru posturi de transformare digitale din reţele electrice. Această colaborarea se bazează pe expertiza Alstom privind reţeaua inteligentă, aplicată în soluţii pentru posturi de transformare digitale şi pe poziţia Cisco de lider în soluţii de reţea conectată şi tehnologii de comunicaţii prin Protocol Internet (IP); împreună, acestea oferă o soluţie care vine în sprijinul eforturilor industriei de modernizare a reţelei.

Prin integrarea routerelor şi switch-urilor Cisco Connected Grid™ consolidate pentru posturi de transformare cu funcţiile de comunicaţii şi securitate informatică şi sistemul de control DS Agile™ de ultimă generaţie de la Alstom pentru automatizarea posturilor de transformare, soluţia va asigura o performanţă fără precedent a comunicaţiei pe bază de IP pentru o securitate informatică integrată, monitorizare distribuită şi comenzi. Se vor crea astfel nuclee cheie de transfer de energie şi informaţii în interiorul arhitecturilor de reţea modernă.

Printre avantajele oferite companiilor de utilităţi electrice şi operatorilor posturilor de transformare se numără:

  • Îmbunătăţirea securităţii în posturile de transformare digitale pentru reţele inteligente: Soluţia Alstom-Cisco poate permite operatorilor din companiile de utilităţi să ofere o protecţie completă care să asigure respectarea politicilor privind securitatea, gestionarea accesului utilizatorilor la resurse critice şi capacitatea de detectare şi limitare a posibilelor atacuri informatice în întreaga infrastructură a reţelei. Arhitectura posturilor de transformare digitale include comenzi de securitate complete bazate pe recomandările NIST (Institutul Naţional de Standarde şi Tehnologie) şi IEC (Comisia Electrotehnică Internaţională).
  • Creşterea eficienţei operaţionale printr-o arhitectură automatizată optimizată: Această abordare arhitecturală stratificată poate asigura o instalare optimă a automatizării posturilor de transformare şi etapa de proiectare a implementării tehnologice. De asemenea, facilitează proiectarea şi integrarea infrastructurii de comunicare cu instalaţiile critice de protecţie şi control, monitorizare a echipamentelor şi gestionare a reţelei. Informaţiile din planurile validate ale posturilor de transformare digitale pot permite monitorizarea atentă a capacităţii de încărcare a echipamentelor centralei şi permit exploatarea echipamentelor reţelei mai aproape de limitele lor. În plus, reţeaua posturilor de transformare acceptă standarde de comunicaţii existente şi noi, cum ar fi IEC 61850, precum şi prioritizarea traficului datelor de control faţă de traficul de date non-operaţionale.
  • Reducerea costurilor de exploatare şi întreţinere: Soluţia pentru posturi de transformare digitale, bazată pe reţeaua multi-servicii de la Cisco şi IED-urile (dispozitive electronice inteligente) Alstom de nouă generaţie, va oferi companiilor de utilităţi flexibilitatea necesară instalării mai multor aplicaţii într-o infrastructură de reţea comună. Soluţia foloseşte o abordare de arhitectură stratificată, fiind astfel capabilă să suporte atât comunicaţii prin cablu, cât şi wireless în cadrul aceleiaşi reţele convergente. Soluţia permite administratorilor de echipamente să implementeze programe de întreţinere preventivă care asigură echipamentelor o durată de viaţă mai mare şi determină reducerea costurilor de întreţinere. Soluţia vine şi cu sisteme inteligente pentru operatorii posturilor de transformare care le permit acestora să monitorizeze şi să controleze toate echipamentele posturilor de transformare în vederea optimizării costurilor de exploatare.

Patrick Plas, Vicepreşedinte Senior Exploatare şi Automatizare, Alstom Grid a declarat: „Această colaborare dintre Alstom şi Cisco ne permite să ridicăm nivelul performanţei şi fiabilităţii ofertei de posturi de transformare digitale pentru clienţii noştri. Ne dorim foarte mult să începem implementarea următoarelor etape şi să trecem la lansarea comercială a soluţiilor.”

„Cisco a înţeles întotdeauna nevoia de a încheia contracte durabile în ideea realizării unei reţele mai inteligente. Colaborarea dintre Cisco şi Alstom pune la dispoziţie două seturi de tehnologii complementare care vor ajuta clienţii să deruleze operaţiuni sigure, să facă economii de costuri şi să obţină mai multă valoare din infrastructura tehnologică existentă. Suntem încântaţi de extinderea colaborării cu Alstom în vederea dezvoltării celor mai eficiente soluţii de posturi de transformare pentru industrie” a declarat Lionel Chocron, Vicepreşedinte şi Director General, Reţele Energetice Conectate, Cisco.


Despre Alstom

Alstom este lider global în domeniul producţiei de energie, a transportului energiei şi a infrastructurii feroviare, stabilind standardele pentru tehnologii inovatoare şi ecologice. Alstom construieşte cel mai rapid tren şi metroul automatizat cu cea mai mare capacitate din lume, asigură soluţii la cheie pentru centrale electrice integrate şi servicii asociate pentru o mare varietate de surse energetice, cum ar fi sursele hidroelectrice, nucleare, gaze, cărbune şi surse eoliene, oferind şi o gamă largă de soluţii pentru transportul energiei electrice, cu accent pe reţele inteligente. Grupul are 92.000 de angajaţi în aproximativ 100 de ţări. Vânzările sale s-au ridicat la 20 de miliarde euro şi a înregistrat comenzi în valoare de aproape 22 miliarde euro în 2011/12.

Alstom Grid are peste 100 de ani de expertiză în reţele electrice. Fie că se adresează companiilor de utilităţi sau industriilor cu consum ridicat de energie electrică, fie că facilitează comercializarea energiei, Alstom Grid aduce energie proiectelor clienţilor. Alstom Grid se numără printre primele trei companii din sectorul transportului de energie electrică, vânzările anuale depăşind 4 miliarde euro. Are 20.000 de angajaţi şi peste 90 de unităţi de producţie şi tehnologice în întreaga lume. Implicată în dezvoltarea Reţelei inteligente, Alstom Grid oferă produse, servicii şi soluţii integrate de gestionare a energiei în cadrul întregului lanţ de valoare energetic — de la producţia de energie prin sistemele de transmisie şi distribuţie, până la utilizatorul final de mari dimensiuni.

Pagini web: www.alstom.com, www.alstom.com/grid

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO), lider mondial în domeniul reţelelor, ajută industria energetică în procesul de modernizare a reţelei electrice, de la producţie la distribuţie şi consum – cu soluţii de comunicaţii extrem de sigure, fiabile şi scalabile. Soluţiile de reţea conectată de la Cisco includ: Transmission and Substation (transmisie şi posturi de transformare), Field Area Network (reţea regională de teren), Grid Security (securitatea reţelei), Data Center (centru de date) şi Grid Operations (operaţiuni în reţea). Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi www.cisco.com/go/utilities.